Marjatta Leppänen tunnustaa hiihtouransa alkaneen vahingossa

Marjatta Leppänen tunnustaa hiihtouransa alkaneen vahingossa

Mansikkapaikka - To 1.10.2009, klo 09.58

608
tykkää tästä

Marjatta LeppänenMarjatta Leppänen
Tyrvään Voiman hiihtomestari, Marjatta Leppänen istahtaa Mikko Kuustosen sohvalle ja tunnustaa hiihtouran alkaneen vahingossa, eikä hän sitä mielellään harrastanutkaan. Päätyminen Pelimanni-pojat -nimisen yhtyeen laulusolistiksi tapahtui muutaman mutkan ja tutun kautta, ja kuin puolivahingossa, kun hän tutustui Matti Heinivahoon, joka pestari Marjatan solistiksi.

Laulajaksi Marjatta tunnustaa tunteneensa itsensä vasta 1968 ravintolashow'nsa jälkeen. Adlonin tähti teki yhteistyötä Lasse Mårtensonin ja Jaakko Salon kanssa, ja omat mutkansa matkaan toivat Matti Kuusla, Jukka Virtanen ja Aarre Elo.

Isompi mutka oli UIT:n perustaminen, jonka ensimmäinen vuosi oli sensaatiomaisen hyvä, mutta toinen meni niin penkin alle, että oli tehtävä kolmas show, jotta velat saatiin maksettua. Loppu onkin historiaa.

Iloiseksi ihmiseksi tunnustautuva Marjatta muistelee haikeana kuollutta miestään, Jaakko Saloa, jonka kanssa Marjatan aika loppui kesken. Marjatta käyttää koko tunneskaalansa, kun muistelee heidän yhteistä aikaansa.

Marjatalle tähtihetkiä ovat paitsi UIT:n ensi-illat myös harjoittelun taival tyhjästä lopputulokseen, ja näihin tähtihetkiin liittyy myös ystävä ja pitkäaikainen työtoveri Jukka Virtanen, jonka kanssa puhutaan suomalaisesta huumorista, jopa mustasta sellaisesta.

Miksi naispuolisia sketsinkirjoittajia on niin vähän? Miten UIT:n jutut oikein syntyvät? Kuka on Tupu Leppänen?

Mikko ja Marjatta hoitavat musiikkipuolen laulamalla Leikiten-kappaleen Jari Puhakan ja Olli Haaviston säestyksellä.

AH-V

Ohjelma nähdään TV2:ssa torstaina 8.10. klo 21.00. Uusinnat maanantaina 12.10. klo 9.40 ja tiistaina 13.10. klo 18.00

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Mansikkapaikka

Muistatko niitä asioita, joita vieraamme ohjelmassa muistelevat? Jussi-Pekka Rantanen käy Mansikkapaikassa mielenkiintoisten henkilöiden kanssa läpi menneitä vuosia ja vuosikymmeniä. Ura, intohimot, harrastukset, perhe, kulttuuri, taide, historian tapahtumat jne. Kukin vieras muokkaa itse oman Mansikkapaikkansa – mukana myös päähenkilön valitsema musiikkiesitys.

Mansikkapaikka Facebookissa

Muualla Yle.fi:ssä