Mansikkapaikalla Ossi Runne

Mansikkapaikalla Ossi Runne

Mansikkapaikka - Ti 19.10.2010, klo 09.53 - Toimittaja: Susanna Kuhanen

YLE/Riikka HeinoYLE/Riikka Heino

435
tykkää tästä

Ossi Runne on suomalainen trumpetisti, kapellimestari, orkesterinjohtaja, säveltäjä, sovittaja ja levytuottaja. Hän aloitti musiikillisen uransa jo varhain opiskelemalla viulunsoittoa Viipurin musiikkiopistossa. Muutettuaan perheensä kanssa sodan jaloista Helsinkiin, pääsi hän soitto-oppilaaksi Kaartin soittokuntaan. Se oli tie Helsingin konservatorioon, missä instrumenttivalikoima täydentyi ensin oboella ja sitten myös trumpetilla.

Uransa alkuaikoina Runne tunnettiin trumpetistina ja orkesterijohtajana. Palattuaan Suomeen China Varieteen orkesterin kapellimestarin tehtävistä Tukholmasta vuonna 1957 hän siirtyi Musiikki-Fazerin studiopäälliköksi, josta siirtyi 1965 Yleisradioon. Siellä hän toimi ensin Radion Tanssiorkesterin johtajana, sitten TV1:n kapellimestarina. Tällöin hänet opittiin tuntemaan laajemmaltikin kansainvälisillä musiikkimarkkinoilla, kun hän huolehti Suomen edustuskappaleiden säestyspuolesta Eurovision laulukilpailujen loppumittelöissä. Vuonna 1966 maatamme edusti Luxemburgin finaalissa Runnen oma sävellys ja sanoitus Playboy Ann Christine Nyströmin esittämänä - sijoittuen sinänsä kunniakkaasti kymmenenneksi. Eläkkeelle hän jäi vuonna 1992.

Vuonna 1995 Ossi Runnelle myönnettiin musiikkineuvoksen arvonimi ja vuonna 2003 ilmestyi hänen omaelämänkertateoksensa Trumpetilla ja tahtipuikolla WSOY:n kustantamana.

Ohjelma nähdään torstaina 21.10. klo 21.00 (TV2). Uusinnat tiistaina 26.10. klo 18.00 ja keskiviikkona 27.10. päivällä.

Lisää artisteista:Mikko KuustonenOssi Runne

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (4)

Onko mahdotonta laittaa tämä Areenaan? Tai onko jokin muu väylä,
josta tämän voisi nähdä uudelleen. Missasin myös kaikki kerrat.

Anonyymi La 30.10.2010, klo 21.42

Misätähän tämän jakson näkisi uudestaan. Missasin kaikki kerrat :-(

Anonyymi Pe 29.10.2010, klo 15.50

Mikä oli viimeisenä illan ohjelmassa esitetyn kappaleen nimi?

Anonyymi To 21.10.2010, klo 21.04

kaiholla muistelen Euroviisuja kun ihan oikea orkesteri oli paikalla ! Nykyään menneet pelkäksi valo spektaakkeleiksi,kuka saa eniten räiskettä lavalle !

Anonyymi Ti 19.10.2010, klo 10.18

Uusimmat

Mansikkapaikka

Muistatko niitä asioita, joita vieraamme ohjelmassa muistelevat? Jussi-Pekka Rantanen käy Mansikkapaikassa mielenkiintoisten henkilöiden kanssa läpi menneitä vuosia ja vuosikymmeniä. Ura, intohimot, harrastukset, perhe, kulttuuri, taide, historian tapahtumat jne. Kukin vieras muokkaa itse oman Mansikkapaikkansa – mukana myös päähenkilön valitsema musiikkiesitys.

Mansikkapaikka Facebookissa

Muualla Yle.fi:ssä