Mansikkapaikalla Kati Outinen

Mansikkapaikalla Kati Outinen

Mansikkapaikka - Ma 5.9.2011, klo 09.00

Mansikkapaikalla Kati OutinenMansikkapaikalla Kati Outinen

203
tykkää tästä

Jussi-Pekka Rantasen vieraaksi saapuu Suomen kansainvälisesti tunnetuin näyttelijä, Cannes-voittaja, Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön professori, Kati Outinen, joka on Japanissa saanut lempinimen ”Maailman surullisimmat kasvot”.

Suurelle yleisölle Outinen on tuttu Aki Kaurismäen elokuvista, joista ensimmäinen oli Varjoja paratiisissa vuonna 1986 ja tuorein, tämänvuotinen, monesti jo palkittu Le Havre. Outisen ensimmäinen elokuva oli kuvausvuoden, 1980 katsotuin elokuva, Täältä tullaan elämä.

Outinen kertoo olleensa koulussa varsinainen hikipinko, ja Täältä tullaan elämä –elokuvan kuvaustauolla nuori nainen luki kirjoituksiin. Outisesta piti tulla tanssija: hän tanssi balettia, latinalaisia tansseja ja jazzia. Lisäksi hän soitti nokkahuilua, pianoa ja kitaraa ja osallistui harrastajateatteriin. Kipinä näyttelijäksi syttyi erään koulun harrastajateatterin esityksessä, johon Outinen eläytyi täysillä, ikää oli noin 11 vuotta. Myös elokuva La Strada vaikutti Outisen ammatinvalintaan.

Outinen korostaa kaikessa ryhmätyötä, jossa intuitio on tärkeä työkalu. Outisen huoneentaulu kertoo olennaisen: Älä naura – naurata! ”Fokus on tarinassa, sen jakamisessa yleisön kanssa, ei omassa suorituksessa”, Outinen tarkentaa.

Sekä Kaurismäestä että Pellonpäästä Outinen löysi sielunkumppanit, ja Mansikkapaikassa selviää lisäksi mm. miten Kaurismäki työskenteli, mikä aiheutti Outisen 7 kuukauden työttömyyden ja miten Cannesin menestys vaikutti Outisen uraan niin kansainvälisesti kuin kotimaassakin. Itse palkintotilaisuudesta Outisella ei ole minkäänlaista muistikuvaa.

Elokuvista Le Havre, Täältä tullaan elämä, Varjoja paratiisissa, Tulitikkutehtaan tyttö, Kauas pilvet karkaavat ja Mies vailla menneisyydestä nähdään lyhyet otokset. Lisäksi Outinen eläytyy HumppAvanti! –kiertueella vuonna 2004. Outinen kertoo myös, miten hän pääsee roolihahmoihinsa kiinni.

Outisen ystävä, Ona Kamu esittää oman kappaleensa How Long is Ceaseless.

Kati Outinen on Mansikkapaikan vieraana torstaina 8.9. YLE TV2:ssa kello 21.00. Uusinnat tiistaina kello 18.00 ja keskiviikkona 12.15. Jakson voi katsoa netissä viikon ajan ensiesityksestä Yle Areenassa.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (1)

Kyllä on mansikkapaikka mennyt taaksepäin Kuustosen juonnin jälkeen. Nykyisin vieras saa kehua itseään niin paljon kun aika sallii. Kyllä toimittajakin, J-P Rantajakin, voisi katsoa miten pukeutuu haastettelu tilanteesee!

Pekka Ihalainen To 8.9.2011, klo 20.37

Uusimmat

Mansikkapaikka

Muistatko niitä asioita, joita vieraamme ohjelmassa muistelevat? Jussi-Pekka Rantanen käy Mansikkapaikassa mielenkiintoisten henkilöiden kanssa läpi menneitä vuosia ja vuosikymmeniä. Ura, intohimot, harrastukset, perhe, kulttuuri, taide, historian tapahtumat jne. Kukin vieras muokkaa itse oman Mansikkapaikkansa – mukana myös päähenkilön valitsema musiikkiesitys.

Mansikkapaikka Facebookissa

Muualla Yle.fi:ssä