Amadeus itketti laulunopettajaa

Amadeus itketti laulunopettajaa

Saunoo tähtien kanssa - Ti 21.12.2010, klo 16.57 - Toimittaja: Tarja Närhi

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/audio/1558576

646
tykkää tästä

Aikuisuus tuli Amadeukselle rytinällä hänen voitettuaan tangokuninkuuden 2009. Satumaan lauteilla Amadeus palaa vielä hetkiin, kun hän valmistautui Seinäjoelle. Heti alkukilpailussa kävi selväksi, että tällä nuorukaisella oli lahja saada ihmiset liikuttumaan. Jopa tuolloinen laulunopettaja Jyrki Niskanen joutui tunnekuohussa keskeyttämään harjoitukset.

Amadeukselle tärkeää on saada läheinen kontakti yleisöönsä, hän halaa ja jututtaa mielellään nimikirjoituksen pyytäjät. Kerran tosin meni pupu pöksyyn, kun vanhempi rouva tempaisi rintansa esiin - siihen nuori mies ei tohtinut tarttua!

Huumorilla kuitenkin pärjää tilanteessa kuin tilanteessa, ajattelee Amadeus. Hän uskoo myös karman lakiin: kun kohtelet toisia hyvin, saat saman kohtelun takaisin. Myös juhlatuulella ollessaan nuori kuninkaallinen haluaa käydä höpöttämässä vaikka vieraille ihmisille ja jakaa elämänviisauksiaan.

Syksy 2010 meni Amadeukselta tätinsä Anneli Sarin kanssa Taivaan Portit -kiertueella. Sen päälle on maistunut lepo ja mielessä pyörii jo suunnitelmia seuraavasta levystä.

Ensilevyä tehtäessä Amadeus ei oikein osannut ottaa asioita vakavasti ja jätti tulematta studioon äänityspäivinä. Nyt nuori mies kertoo oppineensa vähän enemmän vastuuta ja hallintaa omasta työstään.

Lisää artisteista:Amadeus

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (58)

Minunkin matalassa majassani on tänä jouluna musiikista nautittu pääosin nimenomaan Ampun biisejä kuunnellen/katsellen. Kiitos Amppu Ihanista Sävelistä! Meikäläiselle musiikkifriikille toit joulun. -Elisa-

Anonyymi La 25.12.2010, klo 19.34

Nuo Amadeuksen upealla äänellään tulkitsemat joululaulut toivan todellisen joulun tähän pirttiin. Tuhannet kiitokset Amadeus.

Anonyymi La 25.12.2010, klo 15.20

Täten, siten ja jotenkuten julistan IhaNaisen Liljuskaisemme SatuMaisimmaksi JoulunAjan YöHiippailijaksi. Tiukkoina kriteerinä ovat tarkat muistihavainnot jo kahdelta peräkkäiseltä AMA-joulunajalta. Palkkioksi sinnikkäästä toiminnastaan Liljuskainen saa luvan edelleen ensi vuonnakin ilahduttaa meitä hiippailuillaan, höpsötyksillään, kannanotoillaan ja Ampun sekä IkiFanien tsemppaamisella ympäriämpäri vuorokaudet, arjet ja etenkin pitkät pyhien ajat, jotta SatuMaa pysyy juuri oikeanlaisessa kuosissa. Hienoa, Liljuskainen, että ilahdutat meitä olemassaolollasi!!!

Toimeksi saaneena AL-hutkintalautakunnan ex-sihteerikkölintunentonttunen KT

P.s. Huumori, lämmin tai terävä, mitä muuta ihminen tarvitsee... no ehkä vielä vähäsen Amppu-eliksiiriä lisukkeeksi!

Anonyymi La 25.12.2010, klo 15.20

Kyllä on kauniita joululauluja YouTubessa Amadeuksen laulamana.

Anonyymi La 25.12.2010, klo 15.09

"Soihdut Sammuu,Kaikki Väki Nukkuu,Väki Nukkuu..."

Vuoden Ehdottomasti SatuMaisin Yö On Edennyt Jo Pitkälle...

Tuota Noin,Arvoisat FanituisKollegat ...Mahdoitteko Arvatenkin JO TOISEN KERRAN Unohtaa Kinkut Ja Kalkkunat Autuaallisesti Uuniin Uppouduttuanne KannelMäen SuloSointuSataKielen(Vaiko Sittenkin Kolibrin?????)JouluOopperaAarioihin?????

LahjaPapereiden Rapina Ja RiisiPuuroKattiloiden Porina Lienevät Jo Vaienneet ...Mutta Vielä Heliskööt EnkeliKellot...

Ennen HöyhenSaarille AmppuTonttuisille Unille Matkaamistaan"Liljuskaisenne"Pistää Vielä Poskeensa Pari(?)Konvehtia ...Vaikkei Hänen Todellakaan Kannattaisi:):):):):)

Tunnelmallista Ja Rentouttavaa JouluPäivää Ja TapaninPäivää Kuningas Amadeuksen ValtaKuntaan!!!!!

laaksonlilja La 25.12.2010, klo 02.29

Hyvää Joulun jatkoa ja tulevaa uutta vuotta kaikille Amadeuksen ystäville ja tietenkin AMPULLE ja hänen lähimilleen.

ippa La 25.12.2010, klo 00.37

Hyvä Amadeus, olen ollut muutamia kuukausia poissa Suomesta. Näin joulun kunniaksi halusin kuunnella joitakin Sinun joululaulujasi. Olet niin suunnattomasti kehittynyt äänellisesti, ettei se ole tottakaan. Ensi vuonna vain kirkkoihin esiintymään !!!! Seuraavaa levyäsi odotan tosi jännityksellä!!!

Sinulle ja Rakkaimmillesi parhainta joulun aikaa
toivoo Raija Savosta

Anonyymi Pe 24.12.2010, klo 19.08

Laulaja on tunteiden tulkki. Kun Amadeus laulaa siinä on tunnetta mukana, joka välittyy myös kuulijalle. Vaikka laulettaisiin kuinka teknisesti hyvin, niin se jättää kuulijan kylmäksi, jos tunne puuttuu.

Anonyymi Pe 24.12.2010, klo 11.17

Se taito on vain harvalla laulajalla, että pystyy koskettamaan kuulijaa kyyneliin saakka.

Anonyymi Pe 24.12.2010, klo 10.17

HupsistaKeikkaa ...Ainakin Lasten Ja LastenMielisten Mielestä Vuoden Tärkein Ja Jännittävin Päivä On Alkanut Jo Hyvän Aikaa Sitten...OHHOH!!!!!

Siispä JOULUAATTOA(Toista Amppuista Sellaista)KunkkuKuntaan!!!!!

"Liljuskaisenne"Piti"Lausumansa",Että:

HyvääRauhallistaLämpöistäIloistaKaunistaTunnelmallistaRentouttavaa JoulunAikaa Kuningas Amadeus,Kuningatar Mariella Ja Koko Kuninkaallinen Perhe Sekä YLEn Ylen Tuottelias SatuMaaTiimi!!!!!

...Ja Totta Kai Koko SatuMaahisKonkkaRonkka!!!!!

laaksonlilja Pe 24.12.2010, klo 02.48

..itketti laulunopettajaa..Miksi Amppu et kysynyt miksi hän itki ?

Anonyymi To 23.12.2010, klo 23.40

AatonAattoIltaa AmadeusLandiaan!!!!!

Tähdet,Sydämet,Kävyt,Pallot,Kellot Ja Nauhat YnnäMuutMitkäLie Hohtavat Kuusten Vihreillä Oksilla Kynttilöiden Lempeässä Loisteessa ...Ja Uuneista Nostellaan ViimeVuotiseen Tapaan Ulos KiviKovia PikiMustiksi Hiiltyneitä Ja Kärähtäneitä Torttu- Ja PiparKakkuSatseja:):):):):) ...Taidokkain Ja Kantavin OopperAMAisin Vedoin Ilmoille Kajautettujen IkiVihreiden JouluLauleloKlassikoiden TainnuttAMAlle SatuMaahisTonttuPoppoolle Kun Tunnetusti Sattuu Ja Tapahtuu Tuon Jo Erittäinkin Kuuluisan AMAdeaalisen Hurrrrmion Vallassa:):):):):)

JA MITÄS TAPAHTUUKAAN TAAS HUOMENNA?????

Kop,Kop,Kop ...Onkos Täällä Kilttejä Lapsosia?????

Tokkopa Tuo SatuMaahisSeuraKunta On Elellyt Kovinkaan Mallikkaasti YmpäriÄmpäri AmppuVuoden:):):):):) Ystävämme JouluPukki ValkoParta Wanha Ukki Saakin Lähteä Etsimään Kilttejä Lapsukaisia RunsasLumisen Stadin Suunnalta ...Sieltä Hän Kyllä Löytää VuorenVarmasti Ainakin Yhden...

KannelMäen Suuntaan Miljoona Miljoona Miljoona SuklaanPiparinGlöginMarmeladinToffeenOmenanLuumunMantelinHedelmäKakunMakuista,Mutta Tietysti Tulista JouluisenJouluista Suukkosta Tämänkin Joulun Musikaalisimmalle Ja Herttaisimmalle Tonttuselle!!!!!

Terveisin Muuan Tuttuakin Tutumpi(AlinOmaa?)Tonttuileva AinaisAMAtar

laaksonlilja To 23.12.2010, klo 19.52

Olipa kiva kuunnella teidän mukavaa jutustelua Tarja ja Amadeus. Kiitos siitä. Toivon molemmille Valoisaa Joulua, läheisyyttä ja lämpöä läheisten kanssa, sekä oikein HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2011 !

Tuovi To 23.12.2010, klo 10.36

"Käy lämmin henkäys talvisäässä".... Rauhaisaa ja Lämmintä Joulua Ampulle, läheisilleen ja kaikille fanikavereille pakkasten keskelle! T.Elisa

Anonyymi To 23.12.2010, klo 10.33

Amadeaalisen Jouluista PikkuLauantaiEhtoota!!!!!

Vuoden Lyhin Päivä On Muuttunut Jo MyöhäisIllaksi ...Niinpä Niin...

Ilmeisestikin Jo Huomenna On Taas Käsillä Se Aika Vuodesta,Jolloin Itse Vanha JouluPukki PunaNuttuisine TonttuJoukkoineen Täyttää Rekensä Jättimäisellä LahjaRöykkiöllä Ja Lähtee Piiiitkälle Retkelleen Korrrrvaamattoman Apurinsa Petteri PunaKuonon Nenän Opastamana ...Eksyneen MääränPäänään Hänellä Ovat Ne Kilttien Lasten Ja Niiden SuperKilttien SatuMaahisten Kodit YmpäriÄmpäri Kuningas Amadeuksen ValtaKuntaa...

No,"Liljuska"Lyylikin Taitaa Olla Parasta Lopettaa Tuota Pikaa Turha JouluSatuilunsa...Se On Moro,Sano Poro...

laaksonlilja Ke 22.12.2010, klo 23.56

Buorit Juovllát ja Lihkolaš Ođđa Jagi, Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta Amadeukselle läheisineen ja Teille SatumaaYstäville sekä Ylen Poppoolle! Kiitän kuluneesta vuodesta, Amputtelemisiin. Hiljennyn joulun viettoon näillä sävelin
http://www.youtube.com/watch?v=N-C4upENvT0
T: LapinNoita

Ps. Ampulla oli Kivat SaunaLöylyt ja -Seura

Anonyymi Ke 22.12.2010, klo 19.32

Olipas taas mukava ja rento meininki tuossa haastattelussa, kiitoksia kovasti haastattelijalle ja tietysti Ampulle. Kiva kuulla kuulumisia ja levyä tässä nyt sit jäädään odottamaan. Ekalla levyllä Ei saisi aamu tulla koskaan oli kyllä paras ja tosi nätti.

Anonyymi Ke 22.12.2010, klo 17.22

Ampulle kiekaisinkin jo Feliz Navidadit ja Sydämeeni joulun teen sävelin Hauskaa Joulua faniystäville, tonttuilemisiin *tytti*

Anonyymi Ke 22.12.2010, klo 15.29

Kiitos Tarja lämminhenkisestä haastattelusta, sait ammattitaitoisella otteellasi Amadeuksen vapautumaan ja ilon hänestä irti. Kiitos tuubissa olevista uusista videoista Amadeukselle ja videoita työstäneille. Ja niin joulu joutui jo taas pohjolaan...Hyvää joulua Satumaahan.

Anonyymi Ke 22.12.2010, klo 13.01

Kiitos Tarjalle kun veit Ampun saunaan. Haastattelu oli todella hyvä, siitä huomasi että olit samoilla linjoilla Ampun kanssa. Kesän tangomarkkinoiltakin haastattelusi oli mukaavaa kuunneltavaa. Niinhän se on, ettei ammattitaitoinen toimittaja haastattele henkilöä josta ei pidä ja tässä tapauksessa hänen musiikistaan. Se välittyy kuulijalle. Saunotelkaapa useimminkin Tarja ja Amppu.
Hyvä kun Amppu on saanut mieleisensä opettajan, jospa häneltä tulee muuhunkin oppia kun laulamiseen. Kanneltalon videot soi meillä monta kertaa päivässä, toivottavasti uudella levylläsi on joku näistäkin biiseistä mukaan ja teitenkin ne ihanat vanhat joululaulut siihen ensi vuoden JOULULEVYYN.

Anneli Ke 22.12.2010, klo 11.56

...vielä jokaiselle AMA-landian alAMAiselle paljon A-MAnteleita jouluiseen AmpPuuroon! Amputtelemisiin ja tonttuilemisiin myös ensi vuonna - kuinkas muutenkaan! Terv. KT

Anonyymi Ke 22.12.2010, klo 09.57

No hyvä, että Amppu on vihdoin ja vastoin löylyyytetty oikein kunnolla YLEisessä saunassa, ilmeisesti seka(haku)puolella!

Sylintäyteinen Kiitos, Amppu-Amadeus, ensimmäisestä puolestatoista vuodesta! Olen nauttinut musiikistasi ja esiintymisistäsi...sekä persoonastasi! Odotan suurella mielenkiinnolla, minkälaisilta AMAdeaalisilta musiikinpoluilta löydämme Sinut seuraavaksi. Rakkain ja kannustavin JouluTerveisin KT, sen ensimmäisen kaulaliinan ja pitkien villasukkien kutoja...

P.s. Hyvä Tuomas joulun tuopi, eikä IkiHyvä ja IkiIhana Amadeus sitä pois koskaan meiltä viepi, ei todellakaan! Kiitos ympäriämpärivuotiselle ja A-luokkaiselle Valon- ja IlonTuojalle!!!

Anonyymi Ke 22.12.2010, klo 09.50

Hyvä kuulla, että Amadeus edelleen opiskelee laulua, vaikka nyt
jo on tavattoman hyvä laulaja. Mutta en tiedä minkälaiseen musiikkiin
hän tähtää tulevaisuudessa. Sitä uutta levyä täällä kyllä odotellaan.
Oikein Hyvää Joulua Amadeukselle ja kaikille Satumaalaisille!!

Anonyymi Ke 22.12.2010, klo 07.23

Kiitos Amadeukselle ja Tarja Nurmelle keskustelusta:

Amadeus OLI IHANA KUULLA,että olet todella ymmärtänyt,mitä työsi vaatii SINULTA. Kuuli,että Annelin akatemia on kasvattanut Sinua suuresti!

Työsi lauluopettajan kanssa on todella tärkeää,mieltäni rauhoitti,kun kuulin,että nyt on tämä puoli HOIDOSSA!

Mukava kuulla,että otat seuraavan levyn tekemisen VAKAVASTI.Sinulle on annettu lahjoja,mutta niiden työstäminen vaatii NÖYRÄÄ ja ahkeraa työskentelyä.

Kiitos Amadeus menneestä vuodesta,minulla on ollu ilo
tavata Sinua vuoden aikana usein ja uskon tuntevani Sinua jollakin tavalla.Olet rehellinen työllesi omistautunut nuori mies.
Sinulle on annettu LAHJOJA,joita Sinä nyt alat jakaa meille faneille!Odottelen innolla uutta äänitettä.
Iloista ja rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta Sinulle ja läheisillesi!

ippa Ke 22.12.2010, klo 05.51

Kylläpä saunasta niin vastan loiske kuuluu, eikä tuota löylyäkään kovin säästelty.

Kyllä uskon siihen jotta viime syksy oli väsyttävä, kun yks kaks joutuu kiertään Suomea ristiin rastiin ja lisäksi kaikki muu homma vielä pitäs hoitaa niin ei se varmaan mitään helppoa ole.
Hyvä kuulla että Johanna Tuomen ohjeiden mukaan nyt mennään, muistaakseni silloin kilpailuissa Johanna antoi Ampulle täyden kympin.
A.

A Ke 22.12.2010, klo 00.44

JouluTähden,Hyasintin Ja Tietenkin AMArylliksen Tuoksu ...PakkasIlta Ja TäysiKuu ...Sekä UuniTuore TangoSuuriRuhtinaan Haastattelu!!!!! ...Kylläpäs Meidän SatuMaahisten Taas Kelpaa...

LeppoisanOloisilta Vaikuttivat Tunnelmat YLE(isessä?????)JouluSaunassa!!!!! ...Ja Herra Hurrrrmio Filosofoi Tuttuun Tapaansa Todella Kypsän Ja Viisaan Tuntuisesti...

LauluOpinnot Ovat Sujuneet Hyvin Ja Jatkuvat ...Upeaa!!!!!

TainnuttajaTenorimme On Taatusti Ansainnut Kiireisen KonserttiSyksyn Jälkeen Kunnon"Breikin"Kaikenlaisine AkkujenLataamisMahdollisuuksineen!!!!! ...Valtaisa Alati Kasvava FaniLyylikkiJoukko Saattaa Tosin Nääntyä Ikäväänsä,Mutta Sehän Nyt On Pikku Juttu:):):):):)

P.S. Mikään Ei Kyllä IkiMaailmassa Voisi Valaista Vuoden Pimeintä Viikkoa Kirkkaammin Kuin Nuo UudenUutukaiset A++ -Luokkaiset VideoElämykset!!!!!

P.P.S. Hyvä Tuomas Joulun Tuopi ...Hmmmm... Taitaapa Olla Jo Korkea Aika Päivittää Tuokin SananParsi ...AL-SihteerikköLintusemme HUOMIO!!!!! ...Hyvä AMADEUS Joulun Tuopi Jokaiseen Päiväämme!!!!! ...Näin On KorvaNapit Ja EnkelinKiehkurat...

Toivottelenpa Vielä Taas Täältä Kaamoksen Keskeltä JouluisenKauniinRauhallisenAmadeaalisia Unia Kaikille!!!!! ...Heippatirallaa!!!!!

laaksonlilja Ti 21.12.2010, klo 23.54

Nytkö sitten Amppu on saunotettu! Kiitos Yle väelle! Kiitos Amppu! Siellä on saunatontut olleet kuulolla, että kylläpäs Amppu aikoo olla kiltti. Varmaan pukki muistaa runsaskätisesti. -Elisa-

Anonyymi Ti 21.12.2010, klo 22.24

Pidän todella paljon Amadeuksen debyttialbumista. Paljon olen sitä kuunnellut ja nauttinut kauniista musiikista. Nyt innolla odotan uutta levyä. Oli hyvä kuulla, että Amadeus on saanut Johanna Tuomen laulunopettajaksi.

Anonyymi Ti 21.12.2010, klo 20.59

Uusimmat

Saunoo tähtien kanssa

Satumaan viehkeä saunottajatar Tarja Närhi kartoittaa rakastettujen suomalaisartistien intiimialueet saunapuhtaana ja ilman turhaa tärkeilyä.

Voit tilata koko ohjelmasarjan podcastina kopioimalla tilausosoitteen podcastien vastaanotto-ohjelmaasi.

Saunoo tähtien kanssa -podcastin tilausosoite:
http://areena.yle.fi/ohjelma/f28cffe2f19a3c2916c5ee2d3e2a1144/feed/podcast

Mitä on podcast?

Muualla Yle.fi:ssä