Amadeus itketti laulunopettajaa

Amadeus itketti laulunopettajaa

Saunoo tähtien kanssa - Ti 21.12.2010, klo 16.57 - Toimittaja: Tarja Närhi

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/audio/1558576

646
tykkää tästä

Aikuisuus tuli Amadeukselle rytinällä hänen voitettuaan tangokuninkuuden 2009. Satumaan lauteilla Amadeus palaa vielä hetkiin, kun hän valmistautui Seinäjoelle. Heti alkukilpailussa kävi selväksi, että tällä nuorukaisella oli lahja saada ihmiset liikuttumaan. Jopa tuolloinen laulunopettaja Jyrki Niskanen joutui tunnekuohussa keskeyttämään harjoitukset.

Amadeukselle tärkeää on saada läheinen kontakti yleisöönsä, hän halaa ja jututtaa mielellään nimikirjoituksen pyytäjät. Kerran tosin meni pupu pöksyyn, kun vanhempi rouva tempaisi rintansa esiin - siihen nuori mies ei tohtinut tarttua!

Huumorilla kuitenkin pärjää tilanteessa kuin tilanteessa, ajattelee Amadeus. Hän uskoo myös karman lakiin: kun kohtelet toisia hyvin, saat saman kohtelun takaisin. Myös juhlatuulella ollessaan nuori kuninkaallinen haluaa käydä höpöttämässä vaikka vieraille ihmisille ja jakaa elämänviisauksiaan.

Syksy 2010 meni Amadeukselta tätinsä Anneli Sarin kanssa Taivaan Portit -kiertueella. Sen päälle on maistunut lepo ja mielessä pyörii jo suunnitelmia seuraavasta levystä.

Ensilevyä tehtäessä Amadeus ei oikein osannut ottaa asioita vakavasti ja jätti tulematta studioon äänityspäivinä. Nyt nuori mies kertoo oppineensa vähän enemmän vastuuta ja hallintaa omasta työstään.

Lisää artisteista:Amadeus

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (58)

Kommentointi menossa kiistelyksi ja kommentointimahdollisuus on poistettu käytöstä.

airi_yle La 1.1.2011, klo 18.11

31.12. kello 16.27 - Jos olit paikalla 15.12. tilaisuudessa ja kehtaat väittää, että Amadeus siemaili helmeilevää pitkin iltaa, niin olet todella pahansuopainen ihminen väittäessäsi perättömiä. Katsoin, että Amadeuksen lasi täytettiin vain kerran ja kun muut tyhjensivät sen välitauolla, Amadeus säästi juomaa toisen esiintymisjakson ajaksi, koska järjestäjät eivät olleet huomanneet hankkia vettä artistille niin kuin hyvä tapa olisi. Toivottavasti ymmärrät jäädä jatkossa pois vastaavista tapahtumista, et ehkä kuulu joukkoon. Jos olet henkilö, joka ei ollut paikalla, mutta heittelet epäilyttäviä varjoja taiteilijan päälle, niin sairaita motiivejasi voi vain arvailla. Toivottavasti kaikille tuli nyt selväksi, että fanitapaamisessa tauolla oli tarjolla terästämätöntä glögiä, pipareita tai lasi kuohujuomaa ja ilo syntyi kyllä ihan muusta kuin juomista. Siitäkin vaikka, että Amppu oli harjoitellut uusia ihania lauluja ja ensiesitti niitä tuossa tilaisuudessa. Sinä, joka jakelet täällä miinuksia sanojen osaamattomuudesta. Menepä vähän itseesi ja mieti, oletko itse osannut kaiken tuosta vaan heti, vai onko oppiminen tapahtunut vähitellen. Se, että esiintyjä katsoo sanoja paperista, on ihan tyypillistä ja hyväksyttävää vaiheessa, jossa lauluja esitetään ensimmäisiä kertoja. Huomioinet lisäksi sen, että kyseessä ei ollut julkinen konsertti, vaan Amadeuksen ja hänen lähipiirinsä tapaaminen, jossa tärkeänä tavoitteena oli rento meininki ja stressitön valmistautuminen. Tällaisessa tapahtumassa paikalla on ihmisiä, jotka ovat iloisia ja kiitollisia siitä, että ylipäätään saavat kuulla tuota ihanaa ääntä. Ja Amadeus yllätti läsnäolijat täydellisesti esittämällä sellaisen paketin, josta emme osanneet edes unelmoida. Tätä iloa on haluttu jakaa kaikille laittamalla äänityksiä tuubiin. On ollut mukava huomata, että on paljon niitä, jotka ovat tästä kiitollisia ja ilahtuneita. Suurin kiitos kaikesta tästä hyvästä kuuluu tietenkin Amadeukselle. Hyvää ja onnellista uutta vuotta Amadeukselle, Satumaan toimijoille, kirjoittajille ja lukijoille.

Anonyymi La 1.1.2011, klo 15.56

IloTulitusTähtiSateen Valaisemaa UudenVuodenYötä Ja AmppuIloTulituksen Värittämää Mitä Riemukkainta Tovi Sitten Alkanutta Vuotta SatuMaahisSeuraKunnalle!!!!!

"Liljuskaisenne"Vaikuttaa"Postanneen"Tähän Ketjuun AmppuVuoden 2010 VihonViimeisen Viestin ...Kuten Myös UudenUutukaisen Amadeaalisen MusiikkiVuoden 2011 Ensimmäisen"Raapustuksen"...

...Täten Siis Laakson"Liljuskaisenne"Uskaltaa Kuin Uskaltaakin Julistaa Jälleen Uuden IlonElämysten JännityksenOdotuksenJaVaikkaMinkäIhanuudenTäyteisen SuloSointuLeiriNuotioTuliVuoden Täällä SatuMaassa Alkaneeksi!!!!! ...Kippis Ja Skåååål!!!!!

P.S. Raketit Ovat Rätisseet Ja Välkkyneet YmpäriÄmpäri SeutuKuntia Aivan Viime Hetkiin Saakka ...Vaikka Ne On Todettu Totaalisen Tarpeettomiksi Jo AjanLaskumme AlkuAikoina:):):):):)

P.P.S. Uniset Silmänne Ovat Mitä TodenNäköisimmin Jo Nähneet,Että Eräs HölmöläisFanitar On Keksinyt Verestää"Lontoon Murteella"Kirjoittamisen Taitoaan UudenVuodenToivotusViestissään ...Ettäpä Tällaiset Huvit Lapin Lyylikillä UudenVuodenJuhlallisuuksien Keskellä...

...Ja Viimeistään Nyt Kaikki Fanituiset MARS MakuuKamareihinne Vuoden Ensimmäisille Amppuisille Unille!!!!!

laaksonlilja La 1.1.2011, klo 02.28

Happy New Year 2011!!!!! ...A Year Full Of Music...

-The Most Loved And Adored Young King Ever,Our Charming And Unique Star Tenor AMADEUS

-Queen Mariella

-The Whole Royal Family

-Admirers Of Our SongBird Here In SatuMaa And All Over The Wide Kingdom

-The Maintenance Of YLE Satumaa ...Especially Our Patient And Warm-Hearted GodMother Airi

Best Wishes,

The Lily Of The Valley

laaksonlilja Pe 31.12.2010, klo 23.06

Hyvää Uutta Vuotta Satumaahan kirjoittelijoille kuin myös Airille sekä kaikille Yleen. Siemailkaa kuplivaa, sulatetaan tinaa ja tehdään taikoja, ammutaan raketteja.

terveisin A.

A Pe 31.12.2010, klo 22.05

31.12.klo 16.27 Otan täyden syyn Ampun lasin sisällöstä, kävin kaupassa enkä huomannut ostaa vesipulloa. Jos tarkkaan kuuntelit, Amppu sanoi, koska ei ole MUUTA hankittu, täytyy ottaa helmeilevää. Kuiten hyvin harvoin ja hyvin vähän.

Anonyymi Anneli Pe 31.12.2010, klo 18.09

Turha ruveta täällä levittelemään aiheettomia juttuja.
Olin paikalla ja Amadeus ei todellakaan siemaillut pitkin iltaa kuohujuomaa, vaan käyttäytyi erittäin tyylikkäästi.

anonyymi Pe 31.12.2010, klo 18.06

31.12. klo 16.27 - Nyt kyllä puhut puppua. Itse paikalla olleena tiedän varsin hyvin, ettei Amppu "siemaillut helmeilevää pitkin iltaa". Törkeää levitellä perättömiä juttuja!

Anonyymi Pe 31.12.2010, klo 17.47

Mitä fanitapaamista tarkoitat? Jos tarkoitat joulutilaisuuttta niin kai se menee osin sen helmeilevän juoman piikkiin jota A täysin avoimesti siemaili pitkin iltaa

Anonyymi Pe 31.12.2010, klo 16.27

En oikein pidä tuosta unohtelusta, kun ei saavu levystudioon sovitusti! Toinen pitkä miinus se, että laulujen sanat pitäisi osata (fanitapaaminen). Pojalla on vielä oppimista. Kattellaan!

Anonyymi Pe 31.12.2010, klo 14.02

Onnellista Uutta Vuotta 2011 Amadeukselle, faneille ja kaikille Satumaahan.

Anonyymi Pe 31.12.2010, klo 13.29

Niin saahan tuota Ampun levystudioon menemättömyyttä toki ihmetellä. Miksi se onkin niin, että sellaiset jotka ovat säntillisiä, prikulleen huolellisia, eivät ole niin hyviä laulajia, taiteilijoita, kuin tämä meidän IHANA AMPPUMME, joka kyllä osaa laulaa väen tainnoksiin, mutta on hieman " unohtavainen". Näin on aina ollut ja tulee aina olemaan, suuret luonnonlahjakkuudet ovat erilaisista värkeistä tehdyt, heillä on jotain sellaista, mitä muut ei opi kouluttamallakaan ja juuri tällainen lahjakkuus Amadeus on. Toivottavasti levy-yhtiöt huomaa minkälainen nuori herra heillä on käytettävissään, eli hoksaavat tehdä Ampun kanssa hommia tulevaisuudessa, siitkin huolimatta, että Amppu-vekkuli hieman oikuttelee. Tuosta unohtelusta huolimatta Amadeuksen lauluja haluaisin kuunnella kuitenkin mielettömät määrät, on Hän niin voittamaton juuri näissä musiikillisissa mittelöissä ja ihan muutenkin, muistakaamme, että joka asiassa emme ole kukaan täydellisiä!
Amadeukselle työntäyteistä vuotta 2011 musiikin saralla ja muutenkin onnellista elämää tulevalle vuodelle!!!!
Samoin kaikille Fanituisille ! A-K H.

Anonyymi Pe 31.12.2010, klo 13.04

Siis mitä ihmettä että Amadeus ei mennyt studiooon kun oli sovittu. Studiopäiväthän ovat kalliita!! Ei niitä saa missata. Moka, paha moka. Ei ihme jos levytyspoppoo ei tykännyt! Elämänviisauksia jaossa jollain muulla sektorilla.

Anonyymi Pe 31.12.2010, klo 11.30

Satakunnan Kansa tänään, siinä oli kulttuurisivulla kuva Anneli Sarista ja Amadeuksesta. Kuvan alla oli lyhyt teksti, kiitos siitä heille.
Porissa kyllä käy hyvin ihmsiä konserteissa, joita vois olla ehkä vielä
enemmän, tarkoitan hyviä laulajia esiintymässä.

Anonyymi Pe 31.12.2010, klo 09.36

Amppu, Lämpimin ajatuksin kiitän menneestä vuodesta ja uuden odotuksesta! Mukana kuljen!
Hyvää Uutta Vuotta Amppu ja Läheiset, Airi ja muu Ylen väki ja Satumaahisten Seurakunta! Terkuin Elisa

Anonyymi To 30.12.2010, klo 23.55

Hyvää Uutta Vuotta kaikille Satumaalaisille ja Ylelle!!
Hyvää Uutta Vuotta Amadeukselle ja toivotaan, että voisit järjestää konsertteja ensivuonna eri paikkakunnilla.

Anonyymi To 30.12.2010, klo 21.17

Hyvää uutta vuotta Amadeukselle ja hänen lähimmilleen.
Hyvää uutta vuotta kaikille ystäville!
Odottelen innolla,mitä tuleva vuosi tuo tullessaan.
Kiitos myös Airi ystikselle sivujen ylläpidosta.

ippa To 30.12.2010, klo 20.58

MuutAMAn 30-asteisen pakkaspäivän jälkeen on vihdoinkin aika lämmetä ja laatia Amppu-kohtaiset uudenvuodenlupaukset! Tässä Amppu-IKIsitoutunut fanituslupaukseni vuodelle 2011:

Mä näitä AMAdeaalisia musiikinpolkuja
tallaan kai viimeiseen asti,
jos sä Amppunen seisot mun...hm...vierelläin
eli jatkat lauluhommia....tra-la-laa!

Mitä Parhainta Uutta Vuotta AMAdeukselle ja Phanituisille sekä paljon, paljon Amppu-livetyksiä meille kaikille ensi vuonnakin! Tallailemisiin KT

Anonyymi To 30.12.2010, klo 19.45

Voi kyllä on kuunneltu, moneen kertaan ja nautittu kuulemasta! On niin mukava tunnelma siinä.

Anonyymi To 30.12.2010, klo 18.57

Kuuntelin myös äänitteen Amadeuksen haastattelusta, siitä sain
paremman kokonaiskuvan, artikkeli on kirjoitettu lyhennettyyn muotoon, niinkuin pitääkin. Suosittelisin kuuntelemaan, kun se nyt kerran on tänne laitettu.

Anonyymi To 30.12.2010, klo 16.43

Hyvää Uutta Vuotta Amadeukselle !

Anonyymi To 30.12.2010, klo 09.44

Huhuu, missä kaikki?

Anonyymi Ke 29.12.2010, klo 23.39

Tässä tuli mieleeni, että kun tuolta Seinäjoelta taltioituja ohjelmia
näytetään televisiossa, mikä varmasti ihmisiä kovasti kiinnostaa.
Kaiketi ensikesänä kun on tangomarkkinat nähtäisiin myös siellä
Amadeus laulamassa.

Anonyymi Ti 28.12.2010, klo 13.44

Olisipa hienoa jos Taivaan portit esitettäisiin ensi vuonna taas Suomessa. Voisin katsoa uudelleen noin nelja kerta.

Anonyymi Ma 27.12.2010, klo 17.21

Kävin tässä hakemassa kevään 2011 konserttiesitteen. Toivoisin, että Amadeus pitäisi ensivuonna konsertteja vaikka jonkun toisen artistin kanssa. Kyllä olisi ihanaa kuulla taas Amadeuksen lauluja livenä.

Anonyymi Ma 27.12.2010, klo 14.03

Ainakin nyt joulunaikaan fanclubiin on päässyt kirjautumatta. Vilkaiskaapa FC:n "Uutiset", olisipa hienoa jos Taivaan portit esitettäisiin myös Ranskassa!

Anonyymi Ma 27.12.2010, klo 09.51

Eikö Amadeuksen omilla sivuilla enää tarvitse kirjautua?

Anonyymi Su 26.12.2010, klo 22.04

Ampukka ja Mersukka - siinä vasta veikeä pari. Mamskojen lutusia.

Anonyymi Su 26.12.2010, klo 15.35

Toivon että Amadeus ottaa uudestaan osaa Suomen euroviisukarsintoihin.
Pojalla on potentiaalia viisulavalle, upea ääni josta Suomi voisi olla ylpeä.

Viisufani Su 26.12.2010, klo 13.47

Joulupäivä meni rattoisasti koko perheen kuunnellessa Amadeuksen joulumusiikkia Youtubesta. Ensi jouluun on pitkä aika, mutta silloin varmaan saamme oikein levylle Amadeuksen joululauluja.

Anonyymi Su 26.12.2010, klo 12.23

Uusimmat

Saunoo tähtien kanssa

Satumaan viehkeä saunottajatar Tarja Närhi kartoittaa rakastettujen suomalaisartistien intiimialueet saunapuhtaana ja ilman turhaa tärkeilyä.

Voit tilata koko ohjelmasarjan podcastina kopioimalla tilausosoitteen podcastien vastaanotto-ohjelmaasi.

Saunoo tähtien kanssa -podcastin tilausosoite:
http://areena.yle.fi/ohjelma/f28cffe2f19a3c2916c5ee2d3e2a1144/feed/podcast

Mitä on podcast?

Muualla Yle.fi:ssä