Suomen paras kuoro: 12.9. vierailevina artisteina Katri Helena ja Koop Arponen

Suomen paras kuoro: 12.9. vierailevina artisteina Katri Helena ja Koop Arponen

Suomen Paras Kuoro - La 5.9.2009, klo 19.27

Suora lähetys Helsingin Pasilasta lauantaina 12.9. klo 19.10. Paikalla kolme kuoroa. Kaikki erilaisia, kaikki ainutlaatuisen taitavia.

642
tykkää tästä

Katri HelenaKatri HelenaSibelius-lukion kamarikuoro Helsingistä, naiskuoro Carmeninae Turusta ja Lahden Gospelkuoro ovat hurmanneet tuomarit alkukarsinnoissa. Nyt on aika valloittaa katsojien sydämet. Haussa on Suomen paras kuoro 2009.

Ohjelman toinen jakso sukeltaa suomalaisen musiikin lähihistoriaan 2000-luvulle. Kuorot esittävät tehtävinään hittejä, joita suomalaiset ovat kuunnelleet kuluvalla vuosikymmenellä.

Yleisön tehtävänä on valita yksi jatkoon menevä kuoro. Toisen jatkoon menijän päättää tuomaristo.

Ohjelman vakiotuomarit Seppo Murto ja Tomi Metsäketo saavat seurakseen pianisti Lenni-Kalle Taipaleen. Monipuolisesti lahjakas Lenni-Kalle on laulanut useissa erilaisissa kuoroissa jo pienestä musiikkiluokkalaisesta lähtien. Pianovirtuoosi tietää hyvin, että kuorojen kohtaaminen ei ole koskaan tylsää.

Eikä väriä, iloa ja riemua puutu kun studioon saapuu yli kuusikymmenhenkinen gospelkuoro Lahdesta, kuorolaulua elämäntapanaan pitävä naiskuoro Turusta ja nuoruuden energiaa pursuava lukiokuoro Helsingistä.

Suorassa lähetyksessä lauletaan Sami Kuoppamäen johtaman yhtyeen säestyksellä. Lahden Gospelkuoro, naiskuoro Carmeninae Turusta ja Sibelius-lukion kamarikuoro Helsingistä ovat valmiina.

Joku heistä voi olla Suomen paras kuoro 2009!

Vierailevina artisteina Katri Helena ja Koop Arponen!

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (30)

nimimerkille Päällä vai ei, tiedoksi. Juontaja Timo Koivusalo asuu Porissa, ei Helsingissä.
Ja kyllähän se leikkaajan vika on jos esittelyjakso oli Helsinki keskeinen, eikä juontajan vika.

Anonyymi Pe 16.10.2009, klo 11.46

Rauhoittukaahan kuorolaisten fanit!
(Mitä ilmeisimmin on nyt kuorolaisten läheiset fanit kovasti heittäneet mielipiteitään tänne keskustelupalstalle.)
Tätä ohjelmaa katsoneena on mukava sanoa, että näin kuoromusiikin ystävänä olen löytänyt lempiohjelmani! Itse laulan seka- ja mieskuorossa ja ensin ihmettelin miksi kuoroja voidaan vetää samalle viivalle,vaikka koostumus on täysin eri... Se on se TV...
Hassua sekin, että näinkin iloinen ja positiivinen ohjelma saa näinkin huonot kommenttisivut - kukahan täällä kommentoi...?
Joka tapauksessa olen hyvin suurella mielenkiinnolla seurannut näitä lähetyksiä ja jopa näitä satumaan keskusteluja ja haluaisin nyt toivottaa kaikille jatkoon (TV:seen) päässeille kuoroille mahdottoman paljon onnea ja hyvää mieltä! Ette te kuitenkaan ilman sitä ole tähän asti päässeet, joten lisää vaan kaikkea hyvää!
T:Kuorolainen tv:n ulkopuolelta

Kuorolainen Pe 18.9.2009, klo 19.28

Tämäniltainen jakso oli onnistunut kokonaisuus! Kiitos tekijöille!
Koivusalo sopii hyvin juontajaksi ja tuomarit olivat ystävällisiä ja sympaattisia! Ja mikä tärkeintä: kuorot lauloivat todella hyvin!

Anonyymi La 12.9.2009, klo 20.21

Johtuisiko esittelyjakson Helsinkikeskeisyys myös siitä, että jatkossakin kuoroja tuomaroivat tuomarit ja Koivusalo eivät halunneet matkustaa kehä III:n ulkopuolelle ja sen tähden Tampere ja Kuopio jäivät ilman show- elementtejä?
Kukapa nyt viitsisi lähteä noin kauas vain yhden esittelyohjelman takia, kun voi tulla paikalle kotikaupungin koelauluihin.

Kuopion koelauluthan menivät näin: Oltiin suuressa tyhjässä koulurakennuksessa. Odoteltiin ja harjoiteltiin luokassa. Kuoroja oli niin vähän, että tuollaista Helsingissä olevaa väenpaljoutta ei saatu aikaiseksi. Oli porrastetut esiintymisajat ja käytävillä ei välttämättä liikuskellut kuin pari hassua kuorolaista.
Suuressa auditoriossa (luentosali) ei ollut kuin 2 miestä suurin piirtein keskivaiheilla katsomoa ja heidän takanaan kamera, mikityksiäkään ei oltu jaksettu rakentaa paikalle. kameran päällä olemistakin hieman epäiltiin ja sille naureskeltiin. Kameramiehet olivat vasta käytävässä vastassa.
Esiintymisestä jäi hieman kummallinen olo ja tuntui todellakin, että kamera ei edes tallentanut esitystä. Sanoivat kuitenkin, että ohjelman tuottaja katsoo nauhat ja ilmoittaa miten kävi...

päällä vai ei? La 12.9.2009, klo 11.42

Kyllä Carmeninae-kuoro esiteltiin. Linkistä Ohjelma ja aikataulu löytyy mitkä kuorot ovat missäkin jaksossa. Eikä Koivusaloa ole siitä syyttäminen jos aloitusjakso oli sekavasti leikattu.

Anonyymi La 12.9.2009, klo 10.32

Helsingissä kuitenkin oli ehkä eniten kuoroja karsinnoissa, joten ei mielestäni mikään ihme, että niitä näytettiin enemmän. Ja myös Helsingissä voi olla aivan yhtä hyviä kuoroja kuin muuallakin. Suomen kuorot ovat osaavia!

Anonyymi Pe 11.9.2009, klo 17.28

Niin jos antaa nimensä ,naamansa ja työpanostaan johonkin käyttöön saadaan siitä joku vastine. Se vastine voi olla rahaa, julkisuutta tms. Jos sitä nimeä ja naamaansa antaa johonkin käytöön niin voi myös vaatia vähän mihin käyttöön se tulee, millaista ohjelmaa tehdään, miten kilpailu toteutetaan (kuka tuomaroi ja missä) jne.
Harvempi allekirjoittaa tyhjää paperia että lisätkää sinne mitä tykkäättte tai lähtee tekemään työtä ihan laput silmillä että tehdään ihan mitä vaan mä oon täällä vaan töissä.

Eli Koivusalo, Metsäketo ja Murto ovat lähteneet tietyin vastinein, vaatimuksin ja työpanoksin tähän mukaan. Jos ohjelma on floppi niin osaltaan saavat syyttää itseään oliko saatu vastine vaatimukset ja työpanos sittenkään sellaiset kuin olisi pitänyt olla. Tottakai he vetävät nimensä lokaan jos ohjelma floppaa, ja saavat itselleen mainosta & suosiota jos ohjelma onnistuu. Heitä on ihan turha puolustella, kyllä he ovat vastineensa määritelleet ja myös saavat sen, aivan kuin ovat esittäneet vaatimuksensa ohjelman tasosta ja omasta työpanoksestaan.

kapitalisti Pe 11.9.2009, klo 11.35

Komppaan edellistä kirjoitusta - Koivusalo ja tuomarit ovat sympaattisia ja asiansa osaavia. Myös kaikki kuorot ovat paikkansa lähetyksissä ansainneet. Tämä porukka on täysin syytöntä ensimmäisen jakson huonouteen...

Anonyymi Pe 11.9.2009, klo 09.22

Juontaja juontaa, kuorot laulavat, tuomarit tuomaroivat ja käsikirjoittaja ja/tai ohjaaja koostaa ohjelman. Ei kai tässä kannata alkaa moittia Koivusaloa tai jatkoon päässeitä kuoroja, jos esittelyohjelma olikin sekava ja Helsinkipainotteinen. Toivotaan että livelähetyksissä nähdään jokaiselta kuorolta nautittavia esityksiä ja voidaan kotikatsomoissa jännittää ennalta tuttujen tai tuntemattomien kuorojen puolesta.

Anonyymi To 10.9.2009, klo 23.58

Kyllä T Koivusalo tuli nyt varmasti tunnetuksi kaikille niillekin, joilta kulttuuripersoona Pekko oli mennyt sivu suun, tarkoituksella tai vahingossa. Oliko Pekko kadottanut lippiksensä ja tuottajalta karannut Pekon mopo käsistä, ihmettelen todella ohjelman sisältökokonaisuutta. Reilun tunnin ohjelma-aikaan ei saatu sisällytettyä edes kaikkien jatkoon päässeiden kuorojen nimiä, pienestä esittelystä puhumattakaan. Oliko ohjelmalla sisällöltään etukäteen mietittyä käsikirjoitusta? Helsingin ulkopuolella pidetyt karsinnat kyllä taltioitiin, tietääkö joku, mihin ja kenen tarkoitukseen? Lähtivätkö kaikki kuorot todella karsintaan samalta lähtöviivalta, jos ei, syntynyt mielipaha jäi niille kuoroille ja kuorolaisille, jotka lähtivät kisaan ihan aidosti ja tosissan, ei ohjelman katsojille. Kun puhutaan Suomen parhaista kuoroista, muistutan helsinkiläisten mieliin, että ne eivät välttämättä aina ole kehäkolmosen sisäpuolella.

Turkulainen KK Ti 8.9.2009, klo 21.39

Olisin halunnut kuulla Ainoa koosteessa, koska he esiintyivät niin mahtavasti Tampereen sävelessä. Netistä piti käydä tarkastamassa jatkotilanne. Surkea kooste!

tamperelainen Ma 7.9.2009, klo 11.41

Nyt on pakko minunkin tarttua "kynään"! Olen täysin samaa mieltä aikaisempien kirjoittajien kanssa ja suuresti ihmettelen, miten TV2 voi päästää eetteriin näin huonosti tehtyä ohjelmaa, onvatko tuottaja ja ohjaaja nyt iloisia? Samoin ihmettelin Koivusalon liian "kevyttä" asennetta, toivottavasti kommentit paranevat jatkossa. Puffatkaa nyt tulevia lähetyksiä riittävästi ja niin että muittenkin karsintapaikkakuntien selvinneet kuorot tulevat esiin, näin saatte ehkä jotain vielä pelastettua!

Kuorolaulu on ihana asia, älkää pilatko sitä taitamattomasti tehdyllä ohjelmalla!

Mieskuorolainen Ma 7.9.2009, klo 11.33

Kuka kertoisi mitkä kuorot ovat Helsing...eikun Suomen paras kuoro -kilpailun jatkossa?

Anonyymi Ma 7.9.2009, klo 11.00

On hyvä, että muutkin ohjelmaa katsoneet ovat ihmeissään jakson sekavuudesta ja pääkaupunkikeskeisyydestä. Todella oudosti rakennettu käsikirjoitus ja eniten raivostutti juuri se, ettei lopussa edes näytetty vaikkapa listana jatkoon päässeitä kuoroja. Jos ohjelman laatu jatkuu tällaisena, jäänevät katsojaluvut pieniksi. Harmi, koska kuorolaulua on ilo kuunnella ja Suomesta löytyy monta tasokasta kuoroa.

Anonyymi Ma 7.9.2009, klo 00.18

Ensimmäinen jakso oli pettymys, joten tästä ei kait ole suunta kuin ylöspäin. Ärsyttävää Helsinki keskeisyyttä, ylellä on kait unohdettu että kehä kolmosen ulkopuolellakin on elämää. Lisäksi katsoja sai hakemalla hakea jatkoon päässeiden kuorojen nimet, mutta löytyiväthän ne lopulta:

http://ohjelma.yle.fi/ohjelmat/243341

Anonyymi Su 6.9.2009, klo 23.19

Niin, Ylellä olisi nyt näytön paikka, jotta saisi pidettyä katsojat kuoroviihteen parissa. Ensimmäisestä jaksosta riittää rutkasti parannettavaa.
Helsinkiläiset ja Helsingin talousalueen kuorot pääsivät nyt etulyöntiasemaan, eivätkä välttämättä taidoillaan...
Muun Suomen kuorot matkustavat kilpailuun pitkienkin matkojen takaa mikä aiheuttaa kuoroille paljon matkustus- sekä majoitusmenoja. Voisi siis huomioida edes vähän heidän satsaustaan ko ohjelmaformaattiin. Parempaa jatkoa odotellen...

Anonyymi Su 6.9.2009, klo 21.23

Tässä on ohjelmantekijöille haastetta, että esittelyjakson jälkeen osallistuvia kuoroja kohdellaan tasavertaisesti, eilinen jakso oli kyllä sen verran Helsinki-keskeinen. Suurin osa jatkossaolijoista sai melkoista ennakkomainosta ja olisi kiva tietää, mitkä muut kuorot ovat jatkossa, info voisi olla edes täällä Satumaan sivuilla. Lauantain karsintaa osallistujat tiedetään, mutta entä muut jaksot???

Kuorolaulaja Su 6.9.2009, klo 21.04

Odotimme kovasti ohjelmaa koko perheen kanssa. Mukana oli tuttujakin, mutta valitettavasti heidän kuoronsa ei saanut minkäänlaista esittelyaikaa. Erittäin epäselväksi jäi pääsikö tuttu kuoro edes jatkoon. Aivan muualta sain tietää heidän selvinneen 12 jatkoon päässeen joukkoon. Koivusalo on kyllä verbaalisesti hauska mies, mutta toivon todella, että ohjelma tästä selkiytyy todella paljon. Muuten meidän perhe vaihtaa kanavaa!!

Anonyymi Su 6.9.2009, klo 19.38

Itse Tampereen karsintaan osallistuneena voin kertoa, että siellä oli kokonaan eri tuomaritkin. Jäi vähän arvailujen varaan, että millä perusteilla jatkoonmenijät valittiin. Varsinkin kun Helsingin koekuvaus oli ennen Tamperetta ja siellä kuorot jo tiesivät päässeensä jatkoon. Kiintiöpaikkoja oli siis valmiiksi Helsingillä. Sama meno jatkuu, kun Helsingin kuorot saavat ensimmäisessä jaksossa lähes kaiken ruutuajan.

Tampereella kuvattua materiaalia ei juurikaan ensimmäisessä lähetyksessä näkynyt. Kuoroamme kuvattiin ainoastaan koe-esiintymisen aikana emmekä todellakaan saaneet tietää jatkoonpääsystä samana päivänä.

Anonyymi Su 6.9.2009, klo 16.01

Aivan samaa mieltä muiden kirjoittajien kanssa!! Kuopiosta ja Tampereelta jatkoon menneet kuorot ovat ihan epäreilussa asemassa Helsingin karsinnoissa olleisiin kuoroihin verrattuna. Todella ärsyttävää tällainen Helsinki keskeisyys.

Anonyymi Su 6.9.2009, klo 10.19

USKOMATTOMAN SEKAVAA!!!! Odotin ohjelmaa innolla, mutta pettymys oli suuri, koska ohjelma oli uskomattoman huonosti käsikirjoitettu/leikattu. Kuorot ja haastattelut pomppivat, ja mikä pahinta, ohjelmassa ei saanut kuvaa ketkä oikeastaan pääsivät jatkoon. Ohjelman jälkeen etsin vastausta teksti-tv:stä samana iltana ja nyt sunnuntaiaamuna. Tuloksetta. Nyt tuli katsomaan, josko netistä olisi apua. Yleensä Ylen ohjelmat ovat laadukkaita, mutta tässä kyllä yliarvioitiin katsojat mikäli tuottajat kuvittelivat katsojien pysyvän ohjelmassa kärryillä.

Anonyymi Su 6.9.2009, klo 06.58

Eikös esikarsintoja ollut Helsingissa, Tampereella että Kuopiossa...?
Mitkä kuorot pääsivät jatkoon?( epäselväksi jäi...)
TODELLA sekavaa ja epäreilua, ainakin niitä kuoroja kohtaan jotka ovat jatkossa, eli 12 parhaan joukossa ja eivät ole HKI-VANTAA suunnalta...

Anonyymi Su 6.9.2009, klo 00.46

Törkeää!!!! Laittakaa ohjelman nimeksi Helsingin paras kuoro.

Anonyymi La 5.9.2009, klo 23.23

Aikamoista sillisalaattia oli koko lähetys. Nyt ei saanut minkäänlaista kokonaiskäsitystä siitä, ketkä kaikki lopulta pääsivät finaaliin. Ja törkeästi oli Kuopion ja Tampereen karsijoiden kuvaukset jätetty aivan minimiin. Sieltäkin jatkoon menijöitä oli, mutta nyt heitä ei esitelty ollenkaan, kehuttiin ja pidettiin kuvissa vain Pasilan karsijoita. Ei aivan tasapuolista touhua jatkoa ajatellen!

Mitäs nuo artistivieraat muuten tässä kisassa tekevät? Eikös tämä ole kuorolaulukisa?! Aika hömppää tuntuu olevan koko ohjelma tämän hetkisen kokemuksen ja tiedon perusteella! Odotukset olivat kyllä paljon korkeammalla.

Pettynyt La 5.9.2009, klo 22.30

Koostejakso oli melkoisen sekava. Oppia olisi voitu ottaa kyllä vaikkapa muista Suomessa jo tunnetuista musiikkipuolen tositv sarjojen esittelyistä. Nyt näytti siltä, ettei ensimmäistä jaksoa ollut käsikirjoitettu laisinkaan. Esikarsinnat järjestettiin kaiketi Tampereella, Kuopiossa ja Helsingissä - - mutta näytti siltä, että Tampereen ja Kuopion kuorojen esitykset puuttuivat ohjelmasta kokonaan, oliko tosiaan näin?!? Olivatko juontaja ja 'päätuomarit' käyneetkään näissä kaupungeissa vai puuttuiko Helsingin ulkopuolelta kuorotaltiointeihin vaadittava tekniikka?

Hämmentynyt kuorofani La 5.9.2009, klo 21.43

Odotin innolla lauantain esittelyjaksoa, mutta täytyy sanoa, että petyin. Epäselväksi jäi, ketkä nyt sitten pääsivät jatkoon. Esittelyssä olivat lähinnä eteläsuomen kuorot, samat joista myös puffit ovat, kuitenkin useita kuoroja oli myös Tampereella ja Kuopiossa, käsittääkseni myös jatkoon päässeitä. Katsojien mieleen tietenkin jäävät ne kuorot, jotka ovat paljon esillä. Toivottavasti ohjelma paranee loppua kohden ja kohtelee tasapuolisesti kaikkia kuoroja ja koko suomenmaata.

Laulaja La 5.9.2009, klo 21.12

Joo... ja lupamaksut nousevat...
Aika sekavan sopan saivat aikaseksi, katsojia aliarvoidaan taas -jälleen kerran.
Ennakko odotuksiin ... lässähti pannukakuksi (oikeastaan eivät saaneet senkään vertaa aikaan)

Anonyymi La 5.9.2009, klo 20.56

Sekava, huonosti kuvattu aloitusjakso! Miksi YLEn osaaminen ei yletä kaupallisten tv-kanavien tasolle ? Kuka ketkä meni jatkoon? Mustan kankaan edessä onnettomat kuoro esittelyt. Oliko jaksoa lainkaan käsikirjoitettu. Tekijöillä oli varmasti mukavaa, mutta eikö sitä mukavaa pitäisi olla myös kotikatsomoissa. Aloitusjakso ei vakuuttanut tv lupamaksajaa. Voi hurja mitä kotivideota.

Anonyymi La 5.9.2009, klo 20.43

Eihän Kuopion ja Tampereen koelauluista esitelty kunnolla ketään. Ei edes kerrottu, ketkä on jatkossa!

Anonyymi La 5.9.2009, klo 20.29

Miksi tulevana lauantaina kilpailevaa Carmeninae-kuoroa ei esitelty 5.9. lähetyksessä ollenkaan ? kaksi muuta kuoroa kilpailijaa on jo valmiiksi kehuttu ja yleisölle tuttuja.

Anonyymi La 5.9.2009, klo 20.23

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä