Suomen parhaimpien kuorojen kolme tehtävää

Suomen parhaimpien kuorojen kolme tehtävää

Suomen Paras Kuoro - Ke 16.9.2009, klo 09.16

Lauantai-iltojen suorissa lähetyksissä esiintyvät kuorot ratkovat joka kerta kolme erillistä musiikkitehtävää.

489
tykkää tästä

Suoran lähetyksen tunnelmaa Pasilan studio 2:ssa - Kuva: Suoran lähetyksen tunnelmaa Pasilan studio 2:ssaSuoran lähetyksen tunnelmaa Pasilan studio 2:ssa - Kuva: Suoran lähetyksen tunnelmaa Pasilan studio 2:ssaEnsimmäinen varsinainen tehtäväkappale on aina erillisen teeman mukainen. Ohjelmassa kuultavia musiikkiteemoja ovat muun muassa eri vuosikymmenien suosituimmat hitit 2000-luvulta 1970-luvulle.

Ensimmäisen tehtävän kappaleet on annettu kuoroille ennakolta, mutta sovitus on täysin kuoron itsensä vastuulla.

Niinpä kuorojen ensimmäisissä tehtäväkappaleissa onkin mielenkiintoista väriä kaksin verroin. Miten kuoro selviää laulusta, entäpä millaisen sovitukseen on päädytty?

Syksyn mittaan selviää muun muassa, miten gospelkuoro tulkitsee J. Karjalaista tai mieskuoro Dingoa. Entäpä miten irtoaa kamarikuorolta Willbergin Pepe?

Toinen tehtävä on nimeltään potpuri. Sekin on rakennettu aina erillisen teeman pohjalta. Ohjelman potpurit vievät tänä syksynä yhtä lailla musikaalien, euroviisujen kuin elokuvienkien pariin.

Potpurissa kuorot laulavat aluksi yhden kappaleen kukin vuorollaan. Lopussa muodostetaan suurkuoro, kun kuorot laulavat viimeisen kappaleen yhdessä.

Viimeisessä tehtävässään kuorot pääsevät laulamaan suomalaisen tähtiartistin taustalle. Tiedon kappaleesta kuorot saavat vasta samana päivänä, joten viimeisessäkin tehtävässä on omat haasteensa.

Annettujen tehtävien lisäksi kuorot myös esittäytyvät niin kuin parhaiten osaavat, eli laulamalla. Tuomarit eivät kommentoi kuorojen omavalintaista esittelykappaleita.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (3)

Kummallinen ajatus, että kuoron tasoa mitattaisiin solisteilla. Jokaisesta kuorosta niitä löytyy ja myöskin niitä joista ei solisteiksi ole sitten millään. Taitava se solisti, joka ei kuulu kuorosatsissa läpi =)
Periaatteessahan solisteja ei kuorokilpailluissa kuuluisi olla ollenkaan, vaikka en niitä nyt ala hampaat irvessä vastustamaankaan. Kukin taplaa tyylillään, kun ei kerran sen kummempia "sääntöjä" ole annettu.

Anonyymi La 26.9.2009, klo 15.24

Loistava tehtävä olisi myös nähdä miten jonkun kuoron solistina toimisi henkilö joka ei aikaisemmin olisi laulanut sooloa. Joku kuorolainen joka olisi taustalla laulajana pääsisi täten eteen, jolloin voidaan oikeasti mitata kuoron tasoa.

AnonyymiFani La 26.9.2009, klo 13.56

Olisiko paikallaan tarkentaa, että potpuria ja artistitaustaa kuorot eivät saa sovittaa itse. Niihin tulee tuotantoryhmältä valmiit sovitukset, jotka kuorojen pitää laulaa sellaisenaan oli ne oman äänialueen mukaiset tai ei.

Ja mukavaa olisi, jos kaikki tuomarit (myös T.Metsäketo) noudattaisivat sitä "sääntöä", ettei esittelykappaleita arvioida mitenkään.

Anonyymi Ti 22.9.2009, klo 09.17

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä