Suomen parhaimpien kuorojen kisailu on edennyt viimeiseen alkuerään.

Suomen parhaimpien kuorojen kisailu on edennyt viimeiseen alkuerään.

Suomen Paras Kuoro - Ti 29.9.2009, klo 13.03

Viimeisiä jatkopaikkoja saapuvat tavoittelemaan Naiskuoro Viihdepiikkarit Haukiputaalta, Aino-kuoro Turusta sekä Grex Musicus Helsingistä.

540
tykkää tästä

Suomen parhaimpien kuorojen historiamatkailu suuntaa tällä kertaa 1970-luvulle. Vuosikymmenen henkeä kunnioittaen lauantai-illan suoraan televisiolähetykseen saapuu Fredi. Artistivieraan ei tarvitse tälläkään kertaa laulaa yksin. Kolmen kuoron lisäksi musiikkiviihteessä on mukana Sami Kuoppamäen johtama studioyhtye.

Ohjelman vieraaksi saapuu myös laulaja Arja Koriseva. Kaksikymmentä vuotta esiintyjänä valloittanut Arja saa tällä kertaa kokeiltavakseen tuomarin roolin.

Yhdessä vakiotuomareiden Seppo Murron ja Tomi Metsäkedon kanssa on valittava yksi kuoro, joka jatkaa ohjelman välieriin. Toisen jatkoon menijän päättää tälläkin kertaa yleisö.

Grex Musicus -kamarikuoro Helsingistä, naiskuoro Aino Turusta sekä naiskuoro Viihdepiikkarit Haukiputaalta on monessa suhteessa erilainen joukko. Yhteistä näille kaikille kuoroille on kuitenkin taito valloittaa yleisö.

Jokainen kuoro on vakuuttanut jo alkukarsinnoissa. Nyt on aika vakuuttaa itsensä välieriin, kun haussa on Suomen parhain kuoro vuona 2009.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (30)

Paras kuoro on se, joka pystyy tarjoamaan yleisölle kokonaisvaltaisen elämyksen. Taidokkaasti, vakuuttavasti, vaikuttavasti, viihdyttävästi. Onkohan tämän kisan tulos tällainen? Nähtäväksi vielä jää.

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 20.19

AIno ja Grex olivat taitavammat kuorot, mutta Viihdepiikkarit varmastikin yleisöön uppoava. Eikä siinä mitään kummempaa. Toiset kuorot satsaavat enemmän hienosäätöön ja toiset laulavat laulamisen ilosta ja sekin näkyy ja kuuluu. Hyvä niin, Suomessa on paljon hyviä kuoroja ja kaikki ohjelmassa olevat ovat ylittäneet jonkinlaisen rajan alkukarsinnoissa kun olivat. Mielestäni on kuitenkin väärin arvostella kuoroja paikkakunnan, johtajansa tai näkyvyyden perusteella. Itse olisin äänestänyt (jos puhelinäänestyksiä harrastaisin) Grexiä. Siinä oli taitava kuoro erittäin hyvällä esityksellä, ihmettelin oikeastaan miksei tätä kuoroa kehuttu tuomareiden tahosta maasta taivaisiin.

Niin ja olen muuten kehäkolmosen ulkopuolelta ;-p

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 20.09

Kun kisassa tulee vastaan jo kolmas saman johtajan kuoro, saattaa se rokottaa yleisön ts äänestäjien sympatiapisteitä. Eihän se tietenkään kuorolaisten vika ole, mutta hehän siitä kärsivät.

Anonyymi Ke 7.10.2009, klo 19.16

Kukahan näitä sivuja pitää ajantasalla...??? Kuorojen esittelyillä on edelleen vanhentuneita mainintoja esim. "suorassa lähetyksessä 26.9."

Kröhöm Ti 6.10.2009, klo 09.52

Ymmärsinkö oikein että taas tippui kuoro keskimmäiseltä ja "kirotulta" esiintymispaikalta? ;)

Anonyymi Ti 6.10.2009, klo 09.42

Tämä Etelä-Suomi vastaan Pohjois-Suomi- väittely on kyllä ihme juttu... kaikki juontaa juurensa varmaan siitä ohjelman esittelyjaksosta, jossa Helsingin kuvauspaikalta näytettiin eniten materiaalia. Se ei kuitenkaan ollut kaikkien Etelä-Suomen kuorojen syy??? Mikään kuoro ei tiennyt etukäteen, mitä ohjelmassa tullaan näyttämään. Kyllä näytettävästä kuvamateriaalista on päätetty ihan muualla kuin kuorojen keskuudessa. Esittelyjakson tuoma näkyvyys on jo kääntynyt monia kuoroja vastaan.

Anonyymi Ma 5.10.2009, klo 17.48

Totta, Helsingin kulttuuri köyhtyy taiteellisessa mielessä, koska muiden paikkakunnan kuorot ovat niin paljon parempia... Kuka tässä nyt kulkeekaan nokka pystyssä? Muistutan tosiaan, että kilpailuun karsittiin KOKO suomesta 12 parasta kuoroa, joten eikö se ole ihan loogista, että helsinkiläisiä kuoroja on useampia, helsingin väkiluvunkin takia? Ja tähän mennessä onkin ainoastaan hyviä kuoroja päässyt myös välieriin. ja hyviä kuoroja on tippunut myös pois.

Anonyymi Ma 5.10.2009, klo 10.10

Äimistyttää tämä helsinkiläisten kuorojen yliarvostus. Siellä Etelässä ilmeisesti kuljetaan nenä pystyssä niin, että menataan sateella hukkua...
Ei ole pieneltä paikkakunnalta tulevan kuoron ja heidän kannustajiensa syytä, että jokin pienen paikkakunnan kuoro ( tässä kirjoittajat tarkoittanevat ilmiselvästi...vaikea huomata... Viihdepiikkareita) menee jatkoon!!!
Eikö tämä kerro siitä, että Suomen "maaseutu" kunnostautuu taiteellisessa mielessä ja että pääkaupunkiseutu "köyhtyy" kulttuurin suhteen?
Helsingin alueen pintaliitoporukkaa on syyttäminen siitä, että eivät arvosta alueensa kuoroja.
Yritetäänpäs nyt olla iloisella mielellä avoimin mielin koko Suomen kuoroja kohtaan. Tulossa on hieno kilpailu ja en usko, että kilpailun taso olisi notkahtanut merkittävästi ja vakavasti alaspäin, kun Viihdepiikkarit onkin jatkossa ja Marjukalla on VAIN kaksi kuoroa välierissä kolmen sijaan.
Mielestäni Piikkarit lauloivat "homogeenisemmin" ja paremmin kuin muut kaksi kuoroa.
Näin on!

Anonyymi Su 4.10.2009, klo 22.01

suomi ei ole kyllin suuri maa yleisöäänestysperiaatteelle. pienemmiltä paikkakunnilta tulevilla kuoroilla on se etu, että paikkakunnan porukat melko taatusti ajavat kotikuntalaisen kuoronsa asiaa, kun taas esim helsinkiläisiä äänestäjiä ei pahemmin liikuta että kotikaupunkilainen kuoro on telkkarissa.

Anonyymi Su 4.10.2009, klo 19.38

(La 3.10.2009 klo 20.30) Kirjoittaa saa, mutta virheet on pakko korjata. Saima Hyökki, entinen kuorolainen, teki Aamun sovituksen Grexille ihan 3/10 tv-lähetystä varten.

Anonyymi Su 4.10.2009, klo 17.39

Minun mielestäni SPK:n Suomen version valintatapa on melkeinpä tasapuolisin kaikista tv:n laulukilpailuista. Kansa valitsee ensin sen kuoron, josta se tykkää eniten, sitten tuomaristo valitsee jäljellejäävistä paremmin laulaneen kuoron. Totta kai joka osassa tippuu 1-2 hyvää kuoroa, mutta niin tietenkin käy, kun mukana on 12 loistavaa kuoroa. Tippuneet kuorot eivät ole hävinneet, vaan kokeneet jotain sellaista, jonka muistavat loppuelämänsä ajan.

Aluepolitiikastakin voitaisiin tietty keskustella ja väitellä - tai viihteen ja taiteen paremmuudesta - mutta eikös se loppujen lopuksi ole vain hyvä, että mukana on erilaisia kuoroja ympäri maata? Tylsäähän se olisi, jos mukana olisi vain älyttömän taitavasti laulavia kuoroja - tai pelkästään viihdyttäviä kuoroja. Molempi parempi!

Anonyymi Su 4.10.2009, klo 15.47

Voisiko joku nyt vihdoin ja viimein ystävällisesti kertoa, että missä telkkariohjelmassa se edellä mainittu "taitavien taidekuorojen oma foorumi" on? Vai eivätkö he kenties ansaitse tv-aikaa ja tv-näkyvyyttä?

Anonyymi Su 4.10.2009, klo 11.58

Kello on juur siirtynyt sunnuntain puolelle, mutta miten on mahdollista, ettei sivuilta löydy lauantain "virallisia" tuloksia. Ainoastaan yleisökommenttien perusteella voi päätellä, että Aino ja Viihdepiikkarit menivät jatkoon...

Anonyymi La 3.10.2009, klo 23.04

Kaikki kuorot olivat tällä kertaa hyviä.
Taidollisesti toki Grex ja Aino olivat edellä, mutta Viihdepiikkarit pysyivät hyvin mukana.
Grex on varmasti jatkoss näkyvissä monissa tilaisuuksissa niin kotona kuin maailmallakin, joten hyvä että annetaan muillekkin mahdollisuus näkyä ja kuulua.

Tsemppiä kaikille!

Tulevaisuudessa olisi tosiaan mukava nähdä kaikista kuoroista tasaisesti ja monipuolisesti tietoja ja haastatteluja!

Anonyymi La 3.10.2009, klo 22.51

AINO puhutti ja kosketti...
Äänenvoimakkuuden vaihtelut tuntuivat selkäytimessä -
Toivottavasti jatkossa kaikki kuorot esillä tasapuolisesti myös nettisivuilla eli
sitä myöten saisimme aidon tasavertaisen kisan !

Mukava ohjelma - koko perheelle!

nautinto La 3.10.2009, klo 20.52

Grex musicus ei tosiaan itse ottanut ulkomaan matkailua esille. Totta on, että Grex kiertää esiintymässä maailmalla, mutta sitäkään tuskin voi pitää negatiivisena asiana. Ei Suomesta kuitenkaan ikinä liikaa kuoroja saada maailmalle. Mitä sovitukseen tulee, sovittaja on laulanut kuorossa monta vuotta ja sovitus tehtiin nimenomaan tätä ohjelmaa varten, se ei tosiaankaan ollut valmiina missään.
Yleisö kuitenkin äänesti ja tuomaristo valitsi ja peli oli selvä.

Anonyymi La 3.10.2009, klo 20.44

mielenkiintoinen ilta Aino kuoro tosihyvä ja Grexisistä löytyi osaamisen taito ja hahmikseen putosi niinkuin Pytinki viimeviikolla. Viihdepiikkari
"renteellä"meininkillä sai yleisön äänestämään mutta jos haetaan Suomen Paras Kuoro näkisin laulun osaamista ja tulkintaa omaavan kuoron voitavan ,vaikka viihde ohjelma onkin.

Anonyymi La 3.10.2009, klo 20.21

Eikös se ollut juontaja, joka mainitsi noista ulkomaillakin menestymisestä Grexin ja Philomelan osalta, eivät kuorot itse...
Hienoa vaan, jos joku porukka menestyy Suomesta ulkomaillakin.

Anonyymi La 3.10.2009, klo 19.47

Oikeat kuorot meni jatkoon. Kilpailu oli todella tasaväkinen. Grex musicus on yksi suomen parhaimpia sekakuoroja, mutta Marjukka Riihimäki teki Grex Musicuksen kanssa sen virheen että valitsi kuoron ulkopuolisen sovittajan kappaleen koska se oli jo valmiina tehty. Muutenkin Philomelasta ja Grexistä säteilee hieman ylimielisyyttä kun täytyy mennä lesomaan ulkomaanmatkoillaan suoraan lähetykseen. Toivottavasti Sibelius-lukion kamarikuoro ei sorru tähän.

Mutta onnea Ainolle ja viihdepiikkareille.

Anonyymi La 3.10.2009, klo 19.30

Eläköön aluepolitiikka!

Anonyymi La 3.10.2009, klo 19.29

Kyseessä on viihdeohjelma ja sellainen tulee ainakin huomisesta alkukarsinnasta. Jännittävä kisa on tiedossa. Kaikki erilaisia kuoroja. Taitaville taidekuoroille on omat fooruminsa. Tässä ohjelmassa pidetään hauskaa ja mitellään taitoja vaativassa viihteellisessä kuorokilpailussa. Kaikki ovat samalla viivalla. Kyseessä ei siis ole taidekuorokisa, onneksi!

Anonyymi Pe 2.10.2009, klo 21.17

Mitenpä noita kuoroja tosiaan vielä kukaan vertaamaan pystyy, kun ei telkussa ole näkynyt vielä muut kuin Grex... Odotellaanpa lauantai-iltaa ja kommentoidaan kuorojen paremmuutta vasta lähetyksen jälkeen.

Anonyymi Pe 2.10.2009, klo 18.09

Ensimmäisen kommentin kirjoittajan väite samasta kaavasta (pohjoisen kuoro jatkoon yleisöäänilla) oli mielenkiintoinen. Tällä logiikalla Pytinki-kuoron olisi pitänyt mennä jatkoon viimeksi. Vaan eipä mennyt. Jospa yleisö ihan oikeasti äänestää mielestään parasta kokonaisuutta eikä ajattele kuoron kotipaikkaa...?

Anonyymi Pe 2.10.2009, klo 18.07

Puolueettomalle kysymys:
Missä konsertissa olet käynyt kuuntelemassa Viihdepikkareita? Millainen se oli? Entä Aino kuoro? Itselleni täysin tuntemattomia molemmat, joten en osaa verrata niitä lainkaan Grexiin.

Anonyymi Pe 2.10.2009, klo 13.45

Hyviä kuoroja kaikki tässä viimeisessä karsinnassa! Menee jännittäväksi :)

Anonyymi Pe 2.10.2009, klo 13.38

Niinpä. Harmi, ettei yleisöäänten prosentteja tai muitakaan faktoja julkaista...

Anonyymi Pe 2.10.2009, klo 11.17

jos valittaisiin suomen puhtaimmin laulavaa kuoro, niin varmasti grex ja aino veisivät potin kotiin. ovat kovan luokan ammattilaisia ja taitavia sellaisia viihdepiikkareihin nähden. nyt kun kyseessä onkin viihdeohjelma ja juuri tuota kokonaispakettia arvioidaan, niin jännäksi taitaa kuitenkin mennä. luulen että jatkopaikoista käydään tiukka kisa. ehkä grex ja aino ovat ennakkosuosikkien asemassa, mutta silti luulen, että huomenna käydään ohjelman tiukin taisto! onnea kaikille!

puolueeton Pe 2.10.2009, klo 11.01

Viihdepiikkarit on käsittääkseen omalla alallaan tässä. Ovat viihdekuoro ja käyttävät paljon bändiä ja taustoja. Läsnäoloa ja lavasäteilyä löytyy kuuleman mukaan myös.
Saa nähdä löytyykö Ainosta ja Grexistä svengiä vai jäykistelevätkö...?

Anonyymi Pe 2.10.2009, klo 10.03

Aino ja Grex menevät käsittääkseni jatkoon, jos taitavimmat valitaan. Mutta jos ja kun arvioidaan kokonaispakettia, niin menee varmasti jännäksi. Uskon että kaikki kolme, ja ehkä Viihdepiikkarit tässä kohtaa vahvimpana, saavat hyvän svengin aikaiseksi ja saadaan hyvää viihdettä koteihin!

Anonyymi To 1.10.2009, klo 19.58

Nyt onkin jännä nähdä, toteutuuko taas sama kaava. Pohjoisen kuoro pääsee yleisöäänillä ja tuomaristo valitsee Helsinkiläisen kuoron, jonka tuntevat ennestään. Taitava ja soinnikas Aino-kuoro jäisi nuolemaan näppejään...
Jäämme odottamaan miten yleisöääniä käsitellään ja miten tuomarit taas kertovat kuinka "kuorolla on yhteinen/homogeeninen sointi" tai "huomaa hyvin että olette pitkään laulaneet yhdessä" tai "huomaa että nautitte laulamisesta" ym ulkoa opeteltuja kommentteja suoraa lähetystä varten...

Ei siinä mitään, ammattilaisia he ovat. Mutta eivät kommentoinnin ammattilaisia.

Anonyymi To 1.10.2009, klo 18.35

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä