Viimeiset välieräpaikat Viihdepiikkareille Haukiputaalle ja Aino-kuorolle Turkuun.

Viimeiset välieräpaikat Viihdepiikkareille Haukiputaalle ja Aino-kuorolle Turkuun.

Suomen Paras Kuoro - Su 4.10.2009, klo 16.39

600
tykkää tästä

Aino-kuoro Turusta, Grex Musicus -kamarikuoro Helsingistä sekä Naiskuoro Viihdepiikkarit Haukiputaalta takasivat arvoisen päätöksen ohjelman alkuerille.

Ainutlaatuiset musiikkielämykset alkoivat jo esittelykappaleiden kierroksella. 

Ainon naiset esittelivät itsenä Rauno Lehtisen sävelin. Jo alkutahdit kappaleesta "Toiset meistä" osoitti Ainon kuorosoinnin olevan maineensa arvoinen. Kiitos Aino-kuoro! 

Grex Musicus esitteli itsensä kappaleella "Sydän". Kaarlo Sarkian runoon pohjautuvan teoksen on säveltänyt ja sovittanut kuoron entinen laulaja Virpi Eroma. Lahjakasta väkeä kuorossa totisesti riittää. Kiitos Grex Musicus! 

Naiskuoro Viihdepiikkarit puolestaan räväyttivät ilmoille maailman ensi-illan. Kuoronjohtaja Ahti Sepp oli tehnyt kokonaisuudessaan kappaleen "Alakko nää mua" tätä tilaisuutta varten. Ja komeastihan se kajahti, niin kuin Pohjois-Pohjanmaan energiset vain osaavat. Kiitos Viihdepiikkareille! 

Kuorojen tehtäväkappaleet sukelsivat iloiselle ja värikkäälle 1970-luvulle. 

Aino oli saanut sovitettavakseen Freemanin tunnetuksi tekemän kappaleen "Kaksi lensi yli käenpesän". Tuomarit kehuivat versiota kaikin puolin onnistuneeksi.  

Grex Musicus -kamarikuoro esitti oman versionsa Pepe Willbergin klassikosta "Aamu". Saima Hyökin sovitusta kehuttiin ja osansa sai toki myös Grex Musicuksen laulajat. 

Viimeisenä tehtäväkappaleena soi Naiskuoro Viihdepiikkareiden esittämä Hectorin kappale "Ake, Make, Pera ja mä". Viihdepiikkarit suorituivat haastavasta kappaleesta onnistuneesti. 

Onnistuneissa ja iloisissa tunnelmissa kuljettiin myös potpurin ja tähtiartistin kanssa. 

Disco-potpurin jälkeen studioon saapui Fredi, jonka kanssa kuorot saivat irrotella. Kappale oli unohtumaton "Pump Pump". Lantiot keinuivat ja hymyt irtosivat valloittavasti jokaiselta kuorolta. 

Onnea Naiskuoro Viihdepiikkareille ja Aino-kuorolle! 

Kaksitoista karsintojen perusteella ohjelmaan valittua kuoroa ovat nyt esiintyneet. Estradi on valloitettu musiikin ilolla ja riemulla.   Ensimmäisessä välierälähetyksessä esiintyvät Carmeninae Kaarinasta, Sibelius-lukion kamarikuoro sekä Philomela Helsingistä ja Kuopion Nuorisokuoro.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (2)

Mun täytyy taas kommentoida,että olen onnellinen että Aino-kuoro pääsi jatkoon Grexin ohi. Grex on mahtava kuoro,mutta AIno-kuoro mielestäni selkeästi parempi ja karismaattisempi tällä kertaa. VIihdepiikkarit oli hauska porukka mutta kuoroihmisenä olisin toivonut Grexin heidän tilalleen juuri sen musiikillisen osaamisen vuoksi. olisi ollut kiva nähdä miten jatkossa olisivat esiintyneet.

Anonyymi La 10.10.2009, klo 07.10

Niin pakko kommentoida Grexin putoamista. Suoraan sanottuna olen täydellisen tyrmistynyt. Todella loistavaa osaamista ja tulkintaa. Aivan itkettävän ihana tunnusbiisi "Sydän ja kaunis ja herkkä "Aamu sekä mielettömän menevä "Black or white. Olin aivan autuaassa tilassa näitä kuunnellessani ja katsellessani. Mielestäni Grex on ehdottomasti Marjukan kuoroista paras, mutta ainut, joka ei ole jatkossa. Mitä ihmettä!

Sydämensä menettänyt Pe 9.10.2009, klo 19.55

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä