Carmeninae, Kuopion Nuorisokuoro, Philomela sekä Sibelius-lukion kamarikuoro kohtaavat ensimmäisessä välierässä 10.10.

Carmeninae, Kuopion Nuorisokuoro, Philomela sekä Sibelius-lukion kamarikuoro kohtaavat ensimmäisessä välierässä 10.10.

Suomen Paras Kuoro - Ti 6.10.2009, klo 10.45

726
tykkää tästä

Mukana ovat Carmeninae Kaarinasta, Kuopion Nuoriskuoro, Philomela sekä Sibelius-lukion kamarikuoro Helsingistä,

Lauantai-illan säihke on kaiken kaikkiaan ihan kuin elokuvista. Alkuerien musiikilliset historiamatkat on nyt koettu. Yleisö kiittää ja kapteeni ansaitsee väliaplodit. Kuorojen esittämät tulkinnat lähivuosikymmenien suomalaisista hiteistä ovat olleet elämys. Suomalaisen musiikkiviihteen historiaa on kunnioitettu tekemällä historiaa lisää. Kiitos upeiden suomalaisten kuorojen.

Ensimmäisessä välierässä kuorot saavat tehtäväkseen esittää elokuvamusiikin helmiä. Musiikkia, joka on todistanut ilmaisuvoimansa kokonaisvaltaisena elämyksenä. Alkuerien perusteella ohjelman kuorot kykenevät synnyttämään musiikin kautta myös jotain sellaista, mitä ei tiennyt olevan olemassakaan. Ihan niin kuin elokuvissa.

Ohjelman vakiotuomarit Seppo Murto ja Tomi Metsäketo saavat seurakseen suomalaisen kuninkaan. Vuoden 1995 tangokuningas Jari Sillanpää kokee elokuvamusiikin tällä kertaa kuuntelijana. Muu syksy meneekin sitä itse laulaessa.

Ja entisenä Luulajan lapsi- ja nuorisokuorolaisena Jari Sillanpää tietää myös yhteisen laulun voiman.

Ainutlaatuinen laulun riemu jatkukoon! Ja yhä edelleen yleisö äänestää toisen jatkoon menevän kuoron. Tätä on Suomen paras kuoro 2009. Artistivieraana ensimmäisessä välierässä esiintyy Pave Maijanen.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (37)

"Omissa ajatuksissani vaan ajauduin siihen, että tuomaristo ei voinut laittaa jatkoon enää saman kuoronjohtajan kolmatta kuoroa eli Grex mahtavimpana kuorona joutui ns. "sijaiskärsijäksi"."
Kyllä se Aino-kuoro oli parempi omasta mielestäni -- pirteämpi,raikkaampi,omaperäisempi. Philomela ei valitettavasti todennäköisesti tule voittamaan koska yleisöäänestys määrää, mutta todella hauska seurata näitä kahta kuoroa (Aino-kuoro ja Philomela), koska kummankin esitystä JA SOVITUSTA odottaa mielenkiinnolla. Grex on joskus ollut mielestäni paljon parempi kuin nykyään? Koe-esiintymisen joku pätkistä kuulosti suorastaan rupiselta...

Philomela-fani La 17.10.2009, klo 08.05

"tuomaristo oli pikkulintujen mukaan tullut sanomaan grexiläisille lähetyksen jälkeen että paras kuoro tippui."
Tuomarit sanoivat, että grex oli paras kuoro joka oli tähän mennessä joutunut putoamaan! Ei että grex olisi jakson paras.. Nimimerkillä: Grexiläiseltä kuultu, ei pikkulinnuilta;)

"eiväthän ne kahta nuorisokuoroa voi ottaa, ja samoin philomela ja sibis sulkivat toisensa pois, koska eiväthän ne kahta saman johtajan kuoroa voi ottaa."

Miksi ihmeessä se olisi tuomareilta pois jos he valitsisivat kaksi nuorisokuoroa jatkoon tai saman kuorojohtajan kuorot jatkoon? Onhan ne samat tuomarit jo valinneet nämä alkukarsinnoista jatkoon ja samassa jaksossa on aiemmin valittu viihdepiikkarit ja aino jatkoon.. Miksi silloin voitiin valita kaksi naiskuoroa jatkoon?

Salla Ti 13.10.2009, klo 21.46

"Kerrohan, miksi sitten tuomarit laittoivat Ainon jatkoon? "

En ole pikkulintujutun kirjoittaja, mutta voinen silti vähän spekuloida. Aino ja Grex olivat hyvin tasaväkisiä, ja olisin toivonut Ainon voittavan yleisöäänestyksen, Grexillähän ei helsinkiläiskuorona tätä mahdollisuutta ollut. Luulen, että tuomaristo kävi aika kiivaan keskustelun kun ainoaksi vaihtoehdoksi jäi tiputtaa toinen illan parhaista, päätös ei välttämättä ollut ihan yksimielinen, näin ollen joku tuomariston jäsen on todennäköisesti ollut sitä mieltä, että paras tippui. Kyseessä on voinut myös olla maakuntapeli: eron kuorojen välillä ollessa noin pieni on tuomaristo voinut tehdä tietoisen päätöksen laittaa jatkoon kuoro muualta kuin Helsingistä, kun tähän kerrankin oli mahdollisuus ilman kasvojen menetystä. Mutta arvailuahan tämä on, kuka sitä tietää mitä tuomarien päässä liikkuu.

Anonyymi Ti 13.10.2009, klo 21.10

Ma 12.10 kello 21.05:
"tuomaristo oli pikkulintujen mukaan tullut sanomaan grexiläisille lähetyksen jälkeen että paras kuoro tippui."

Kerrohan, miksi sitten tuomarit laittoivat Ainon jatkoon? Tämä kiinnostaa!!!

Anonyymi Ma 12.10.2009, klo 23.06

3.10. jaksossa sekä Aino että Grex olivat todella hyviä, mutta kun yleisö äänesti selkeästi heikoimman kuoron jatkoon, oli tuomariston tehtävä vain valita kahdesta hyvästä sinä iltana paremmalta tuntunut ja tipauttaa toinen. Tällaista tämä show business on, ei sillä taidon kanssa ole paljoakaan tekemistä.

Anonyymi Ma 12.10.2009, klo 20.38

tuomaristo oli pikkulintujen mukaan tullut sanomaan grexiläisille lähetyksen jälkeen että paras kuoro tippui. sama hommahan tässä viimeksikin oli, eiväthän sibisläiset olisi millään voineet päästä jatkoon kun kuopiolaiset pääsivät, koska eiväthän ne kahta nuorisokuoroa voi ottaa, ja samoin philomela ja sibis sulkivat toisensa pois, koska eiväthän ne kahta saman johtajan kuoroa voi ottaa.

Anonyymi Ma 12.10.2009, klo 20.05

Kilpailun edetessä olen huomannut, että kaikkein parhaimpia ovat olleet vierailevat tuomarit, vakiojäsenten sanomiset ovat olleet ristiriitaisia ja mitäänsanomattomia.

Anonyymi Ma 12.10.2009, klo 16.44

Vai käviköhän niin, että tuomariston mielestä Aino-kuoro vain oli parempi kuin Grex? Sekin saattaa olla mahdollista.

Anonyymi Ma 12.10.2009, klo 16.39

Muutama kommentti tuohon jääviyteen... Jos olet Suomessa kuuluisa kuoronjohtaja, on varmasti vaikeaa löytää tuomaristoon Suomen sisältä asiantuntevia ihmisiä, jotka eivät kuoronjohtajaa entuudestaan tuntisi. Ja myös jossain tilanteissa tämä voikin käätyä kuoroa vastaan. Mielestäni tämä näkyi viikko sitten Grex-kuoron esiintyessä. Grex lauloi todella taitavasti ja uskalsivat luottaa omiin taitoihinsa jättämällä bändin pois taustalta. Mahtavan kuuloinen kuoro! Omissa ajatuksissani vaan ajauduin siihen, että tuomaristo ei voinut laittaa jatkoon enää saman kuoronjohtajan kolmatta kuoroa eli Grex mahtavimpana kuorona joutui ns. "sijaiskärsijäksi". Onko tuo nyt kommentoijista sitten reilua peliä?

Reiluako? Ma 12.10.2009, klo 08.08

Ylipäänsä minusta tuntuu vähän hölmöltä, että ohjelmassa on nostettu kuorojen kotipaikkakunta niin suureen asemaan. Totta kai kuopiolaisten kotipaikka kuuluu jo nimestä, mutta täytyykö jokaisen kuoron kotipaikkakunta ilmoittaa isoon ääneen ikään kuin sillä olisi jotain merkitystä? Eihän sillä nimittäin pitäisi olla. Jossain vaiheessa joku pohti, onko Tomi Metsäketo jäävi tuomaroimaan sibisläisiä ja grexiä kuorojen vanhana jäsenenä, mutta tässä voi myös pohtia, onko suomen kansa jäävi tuomaroimaan lainkaan, jos päätöksenteko tapahtuu kotipaikkakunnan perusteella - toivottavasti näin ei ole, vaikka siltä vähän näyttääkin.

Anonyymi Su 11.10.2009, klo 21.59

Sibelius-lukion kamarikuoron Eye of the Tiger oli eilen loistava! En ole kyseisessä kuorossa, enkä muutenkaan nimenomaisesti kuoron kannattaja, mutta aidosti vaan tykkäsin :) Siinä oli energiaa ja taitoa.

Ohjelma on hyväntuulinen, mutta Satumaa-keskusteluiden sävy kyllä hämmentää. Luulisi, että täällä kannustettaisiin omaa suosikkia tai muuten kommentoitaisiin hyvässä hengessä. Sen sijaan täällä keskitytään toisten kuorojen mollaamiseen, erityisesti hensinkiläisten. En ymmärrä tällaista vastakkain asettelua. Asun itse Helsingissä ja laulan kuorossa. Meillä kuitenkin enemmistö laulajista on jostain muualta ja laulanut kuoroissa muualla. Helsinkiläisyys ei ole meille se olennainen juttu. Kuoro nyt vaan on täällä. Emme myöskään keskity muiden kritisointiin.

Kuorolaulussa, Helsingissäkään, ei kilpailla keskenään. Kaikki kuorot ovat harrastelijoita ja tekevät omaa juttuaan. Kaikille kuoroille yleisön tavoittelu on varmaan lähes yhtä vaikeaa. Onkin loistavaa, että on ohjelma, joka antaa mahdollisuuden näyttää millaista kuorolaulu voi olla.

Anonyymi Su 11.10.2009, klo 15.42

Lounais-Suomelle: kun tekniikasta puhutaan, niin se ei suinkaan ollut tänään kaikilla hallussa.

Anonyymi Su 11.10.2009, klo 00.24

Eikös ne sanoneet tänään joillekin, että esityksestä on vaikea keksiä mitään kritisoitavaa.... eli kritisoivat vain niitä joilla oli enemmän huomautettavaa esim. puhtaudessa tai yhtäaikaisuudessa. Ja kyllähän ne Philomelaakin kritisoivat potpuribiisin epäselvistä sanoista. Mutta hieno ilta oli, ja hyviä vetoja kaikilla porukoilla!

Anonyymi La 10.10.2009, klo 22.47

Totta turiset! Arvioinnit ovat ylipäätään olleet mitäänsanomattomia tyyliin "tykkäsin ja ihan kiva". Kun sitten annetaan välillä oikein kritiikkiä, se annetaan vain joillekin ja edelleenkään se kritiikki ei ollut kovinkaan kummoista. Arvioinneissakin saisi olla kriteerejä joiden perusteella arvioidaan, jotta se toteutuu tasapuolisesti.

Muuten ohjelma on ollut mukava seurata ja se on viihdyttävä.

Anonyymi La 10.10.2009, klo 19.34

Hmm.. mitenköhän Seppo voi samaan aikaan sanoa toiselle kuorolle, että nyt tarvitsee olla tarkempi arvioinnissa, mutta Helsingin kuorot molemmat eivät saaneet yhtään hänen "tarkempaa" kritiikkiään? Voisiko olla että tuomarit ovat hieman puolueellisia? Samoin Metsäketo teki, kummaa toimintaa. Tekniikka kun kaikilla oli kuitenkin kohdallaan.
Melko outoa tuomarointia. Voisiko seuraavalla kerralla, JOS sitä tulee, niin valita tuomarit vaikka ulkomailta, jotka EIVÄT ole mitenkään kytköksissä Sibelius-akatemiaan, eikä muuhunkaan Suomen kuorojen toimintaan?

Terv,
Tuumailinpa vaan kommentteja. :D

Lounais-suomi La 10.10.2009, klo 19.08

Olisiko mahdollista, että jossakin tulevissa ohjelmassa artistivieraana olisi Timo Koivusalo itse. Hänellä on monia upeita lauluja, joita niin harvoin kuulee missään.

Anonyymi La 10.10.2009, klo 12.38

Könsikkäitä odotellessa!!!

Anonyymi La 10.10.2009, klo 11.56

Parhaat kuorot ovat päässeet välieriin. Sekin kertoo jo, että sitä jotakin löytyy sekä musiikista että ulkoisesta esityksestä ja jokainen katsojaa tietysti äänestää juuri oman makunsa mukaan.

Carmeninaen esitys on jo oma show ei pelkästää kuorolaulua ja Aino + Viihdepiikkarit nauttivat esiintymisestään Nuorten kuorot edustavat sitä
heleyttä ja miehet antavat omat säväyksensä.
Ylelle viesti, kuvatkaa mielummin kokonaisuutta , ei yksittäisiä henkilöitä niin paljon. Silloin saa paremman kuvan koko esityksestä

Parhaat voittakoot

kehä 3n ulkopuolelta Pe 9.10.2009, klo 21.14

Carmeninae rules!!!!!

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 21.02

Onnea kaikille kuoroille. Nautitaan ja äänestetään, kukin omaa suosikkiaan. Makuja on monia. Käsittämätöntä miten näin positiivinen asia saa monissa liikkeelle vain negatiivisia ajatuksia.

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 20.59

Eiköhän kannata ensin katsoa huominen kilpailu ja sitten miettiä kenen tulee mennä jatkoon! Ja Grexin osalta sekä yleisö ja tuomaristo olivat sitä mieltä, ettei kuoron kuulu olla jatkossa.

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 20.16

Samaa mieltä, että nimenomaan myös tuo viihdyttävyys on iso osa voittoa, eikä niinkään pelkkä taito ja tekniikka. Uskoisin , että voittajalla pitää kuitenkin olla paketti koossa eli taitoa, tekniikkaa yhtenäisyyttä, viihdyttävyyttä yms.

Itse nostaisin seuraavasta jaksosta jatkoon Philomelan ja Sibeliuslukion-kuoron. Itseäni ei lainkaan ärsytä, että ovat saman johtajan kuoroja. Enemmänkin ihmetyttää miksei Grex ole jatkossa!! Nämä kuorot ovat kuitenkin nelikosta taitavimmat ja näemmä se sitten itseeni kuuntelijana vaikuttaa eniten.

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 19.50

Minen myös mistään taidoista tiiä. Ja kukahan se "kansa" on josta tuo aiempi niin kommentoi? Jos hyvältä kuullostaa ja näyttää niin se toimii minulle. Onnea kaikille kisaan!

Tavis Pe 9.10.2009, klo 14.14

Minä en kyllä osaa arvostella kuoroja taidokkuuden perusteella. Tällaisena tavallisena musiikin kuluttajana olen vain tyytyväinen, jos kaikilla on hyvä meininki. Mutta sen verran laulan itsekin, että olen nyt ensimmäistä kertaa osallistunut tällaiseen tv-puhelinäänestykseen, kun ei äänestyksen hintakaan ole liian suuri. Laulaminen on hauskaa! Onnea kilpailuun kaikille kuoroille!

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 11.59

Mä arvelen et tämän kisan voittaa kuoro joka ei välttämättä ole taidokkain vaan viihdyttävin. Olen käsittänyt et kansa äänestää voittajan finaalissa joten mitä vaan voi tapahtua, siis kuka vaan voittaa ja luultavasti "viihdyttävin kuoro", äänestäjien mielestä. Itse odotin et olis kisailtu enemmän omilla lauluilla mut formaatti on tämä, viihdettä kansalle.

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 10.39

Onnea KAIKILLE KUOROILLE lauantain kisaan, nauttikaa ja antakaa sen näkyä esityksessä! Jätetään se aluepolitiikka vaikka eduskuntaan ja ollaan ylpeitä suomalaisesta kuorolaulusta!

suomalainen Pe 9.10.2009, klo 10.38

Mietin vaan, että tuleekohan sibikselle ja philomelalle paljon yleisöääniä, kun samalla johtajalla kaksi kuoroa samassa ohjelmassa... Saattaa monia ihmisiä ärsyttää

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 09.04

Kyllä minäkin pidin Carmeninaen ja Kuopion iloisista esityksistä, vaikka olisi heillä molemmilla voinut olla vähemmänkin liikettä. Odotan kyllä mitä ovat keksineet tällä kertaa!

Täältä kehäkolmosen ulkopuolelta kyllä huomaa hyvin mitkä kommentit ovat sieltä sisäpuolelta. Teillä pääkaupunkiseudulla on niin paljon keskinäistä kilpailua, että olette näemmä tottuneet hyvinkin ärhäkkäästi puolustelemaan itseänne. Eiköhän tässäkin kilpailussa ole tarkoitus tuottaa yleisölle mukavaa viihdettä. Pistää harmittamaan tuollainen ärhäkkyys...

Anonyymi Pe 9.10.2009, klo 08.56

Ensimmäisestä välierästä toivoisin jatkoon Philomelan ja Sibeliuslukion kamarikuoron. Kuopion nuoretkin ovat ihan symppiksiä kyllä! Carmeninaen hassuhuumori ei minuun pure- viihdyttävyys voi olla jotain hillitympääkin. Kaikkea voi kyllä tässä kisassa tapahtua!

Anonyymi To 8.10.2009, klo 16.47

Kiva, että joku äänestää energian perusteella. Kyllä mä äänestäisin ihan laulun perusteella, hyväkään esitys ei pelasta, jos laulanta on epäpuhdasta tms. Carmeninae oli hauska poppoo, mutta saavat petrata tosi paljon jos mielivät päästä samalle tasolle muiden kuorojen kanssa lauantaina Ohjelman niimen pitäis olla Suomen paras viihdekuoro tms. Antaa nyt vähän harhaanjohtavaa kuvaa kuorolaulusta vaikka muutoin onkin hauska ohjelma katsella. Ja olen samaa mieltä tuosta kuvauksesta, sitä voisi Ylellä vähän kameramiehet ja ohjaaja parantaa...

Anonyymi To 8.10.2009, klo 16.09

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä