Semifinaalin selviytyivät ensimmäisenä Kuopion Nuorisokuoro ja Philomela Helsingistä

Semifinaalin selviytyivät ensimmäisenä Kuopion Nuorisokuoro ja Philomela Helsingistä

Suomen Paras Kuoro - La 10.10.2009, klo 22.24

500
tykkää tästä

Ensimmäisen välierän kunniaksi suorassa lähetyksessä kisaili 10.10. neljä kuoroa. Kuorojen tehtäväkappaleet olivat tällä kertaa suomalaisia elokuvasävelmiä.

Kierroksen aloitti Sibelius-lukion kamarikuoro tehtäväkappalellaan "Levottomat". Sibelius-lukion musiikinopettaja Hannu Sorsan tekemää sovitusta kehuttiin monipuoliseksi: kuorosta oli jälleen osattu poimia sen taidokkaimpia puolia esille. Vieraileva tuomari Jari Sillanpää sanoi pyyhkivänsä kyyneliä näin taidokkaan esityksen jälkeen. 

Carmeninae oli saanut sovitettavakseen musiikkia elokuvasta Noin Seitsemän veljestä. Dannyn tunnetuksi tekemä kappale "7 kertaa 7" sopi mainiosti Aleksis Kiven päivän tunnelmiin. Carmeninaen tulkinta kehuttiin energisyydestä. "Tykkäsin aivan hirveesti", kuten Jari Sillanpää asian ilmaisi. 

Philomela esitti versionsa kappaleesta "Vain rakkaus". Raid-elokuvan sävelet olivat saaneet Philomelan käsittelyssä vaikutteita aina kansanmusiikkia myöden. Tuomarit olivat suorastaan mykistyneistä Philomelan taidokkaasta sovituksesta ja ennen kaikkea sen totetuksesta, puhtaasta ja teknisesti taitavavasta esityksestä. 

Kuopion Nuorisokuoro irrotteli elokuvan Bensaa suonissa sävelin. Energisyydestään ennenkin kehutut kuopiolaiset jatkoivat varmaan ja taidokkaaseen tyyliinsä. Jari Sillanpään sanoin: "Savolaista suorasukaisuutta on aina mukava katsoa!" 

Vauhdikkaan ja monipuolisen ensimmäisen kierroksen jälkeen tuomariäänet menivät sekä Sibelius-lukiolle, Philomelalle ja Carmeninaelle.  Potpuri vei puolestaan kansainvälisten elokuvasävelten maailmaan. Illan tasapuolisuutta kuvasi hyvin, että tuomareilta ei pitkän yrityksenkään jälkeen irronnut yhtä suosikkia. Niin hyvin kaikki kuorot tehtävästä suoriutuivat. 

Illan artistivieras Pave Maijanen pääsi laulamaan illan kuorojen kanssa kappaleen "Lähtisitkö". Pelin henki oli sama kuin aiemminkin: artistivieraan kanssa esitetty kappale oli selvinnyt vasta aamulla. Taitavien kuorojen kanssa vaikeammat sovitukset saadaan haltuun yhden päivän aikana. 

Pave Maijasen esitys olikin suurmenestys. Laulun innoittamana tuomarivieras Jari Sillanpää ja juontaja Timo Koivusalo sopivat kättä päälle, että ensi viikolla kuningas Jari saapuukin artistivieraaksi! 

Yleisöäänestys päättyi Kuopion Nuorisokuoron juhlaan. Jäljelle jääneestä kolmikosta tuomarit valitsivat koko illan hurmanneen Philomelan.  Onnea ja menestystä upealle kaksikolle: Carmeninaelle ja Sibelius-lukion kamarikuorolle! 

Onnea Philomelalle ja Kuopion Nuorisokuorolle semifinaaliin. 

Seuraavan kerran Pasilan TV-talolle saapuvat Aino-kuoro Turusta, Könsikkäät Helsingistä, Naiskuoro Viihdepiikkarit sekä Äänipäät Vetelistä. 17.10. on luvassa viimeiset kaksi paikkaa semifinaaliin.  

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (4)

Hienoa, kun nyt ilmoittavat jo kuorojen äänestysprosentit. Kaksi jatkoonpääsijää olivat siis katsojien eniten ja vähiten pidetty...
Kuopio 53% ja Philomela 9% :-).

Anonyymi To 15.10.2009, klo 21.32

Hyvä Philomela, ja aivan mahtavan vahva sovitus siitä perusversiossaan aika lällystä Vain rakkaudesta! Kiva nähdä että Philomela on ihan oikea NAISkuoro, eli että joukossa on paljon muitakin kuin just lukiosta päässeitä. Porukassa ilmeisesti vaihtuvuus on aika vähäistä ja ihmiset tuttuja keskenään, kun siitä paistaa sellainen rento ja pakoton yhteishenki. Nautittavaa katseltavaa ja kuultavaa.

savo-karjalainen Su 11.10.2009, klo 14.37

Hyvä Kuopio,aivan upeeta ja mahtavaa.Teidän kuorossa myös poikia ,joita nykyään harvemmin kiinnostaa mikään kuorossa laulaminen,ennenkaikkea olette nuoria ,tulevaisuus vielä edessä.
Toivottavasti muitakin nuoria innostuu kuorolaulusta tän ohjelman myötä.Olitte silmän ruokaa yhtäläisin esiintymisasujenne myötä (tosi komeat),joka on tottakai kokonaisuuteen vaikuttava tekijä hyvien esitystenne myötä.-Ilman työtä ei tämäkään voitto tullut ,tiedän että harjoitustunteja on monia,monia ja kuoronjohtajalta +kuorolta se vaatii sitoutumista.-Se kannatti!!!Jään innolla odottamaan semifinaali esiintymistänne!!!-Muistakaa kuitenkin kittää kuoronjohtajaa,kuoro on johtajansa näköinen ja kuoronjohtajakin muistaa kiittää kuoroaan!!

ei savolainen Su 11.10.2009, klo 10.45

JUSTICE

Yabb Su 11.10.2009, klo 10.29

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä