Neljä kuoroa, kaksi jatkopaikkaa

Neljä kuoroa, kaksi jatkopaikkaa

Suomen Paras Kuoro - Ma 12.10.2009, klo 11.45

390
tykkää tästä

Perusääntö pysyy samana: yksi kuoro jatkaa tuomarien äänillä ja toisen jatkoon menijän päättää yleisö.

Ensimmäisessä välierälähetyksessä 10.10. esiintyivät Carmeninae Kaarinasta, Kuopion Nuorisokuoro, Philomela ja Sibelius-lukion kamarikuoro Helsingistä. Lähetyksessä on tarjolla kaksi paikkaa 24.10. käytävään semifinaaliin.

Toisessa välierälähetyksessä 17.10. esiintyvät Aino-kuoro Turusta, Könsikkäät Helsingistä, Naiskuoro Viihdepiikkarit Haukiputaalta sekä Äänipäät Vetelistä. Toisessakin välierälähetyksessä on tarjolla kaksi paikkaa semifinaalilähetyksessä.

YK:n päivänä 24.10. on tarjolla puolestaan kaksi paikkaa itse finaalissa. Toinen finalisti selviää yleisöäänestyksessä, toisen finalistin päättää tuomaristo.

Finaalissa 31.10. tuomarit ovat kaikella arvovallallaan läsnä ja antavat lausuntonsa kaikista esityksistä. Päätäntävalta on kuitenkin vain yleisöllä. TV:n katselijat päättävät kuka saa kannettavakseen tittelin Suomen paras kuoro 2009.

Musiikilliset tehtävät pysyvät finaalin asti samanlaisina.

Ensimmäisenä varsinaisena tehtäväkappaleenaan kuorot esittävät heille annetun laulun.  Tehtäväkappaleen sovittaminen on kuitenkin edelleen kuoron itsensä vastuulla.

Tämän lisäksi kuorot laulavat osuutensa potpurissa sekä pääsevät tunnetun artistivieraan taustalle.

Varsinaisten tehtäväkappaleiden lisäksi kuorot esittäytyvät finaaliin asti niin kuin vain parhaiten osaavat, eli laulamalla. Kuorojen ihka ensimmäinen musiikkiesitys on heidän itsensä valitsema ja se on aina sama mahdolliseen finaaliin asti.

Kuorojen musiikilliset käyntikortit eivät ole varsinaisia tehtäväkappaleita. Musiikin voimalta, suurilta tunteilta ja elämyksiltä on vaikea välttyä niitäkään kuunnellessa.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä