Aino-kuoron ja Viihdepiikkareiden naiset kohtaavat Könsikkäiden ja Äänipäiden miehet 17.10. -musikaalilähetyksessä

Aino-kuoron ja Viihdepiikkareiden naiset kohtaavat Könsikkäiden ja Äänipäiden miehet 17.10. -musikaalilähetyksessä

Suomen Paras Kuoro - Ti 13.10.2009, klo 09.40

335
tykkää tästä

Vauhtia tarjoavat Aino-kuoro Turusta, Könsikkäät Helsingistä, Naiskuoro Viihdepiikkarit Haukiputaalta sekä Äänipäät Vetelistä.

Pelin henki on tuttu. Yhden jatkoon menevän kuoron päättää tuomarit ja toisen jatkoon menijän päättää yleisö.

Tällä kertaa luvassa on paikka semifinaalissa. Jatkaako samalla taktiikalla kuin tähänkin asti vai yllättääkö kenties täysin? Panostaako tuomareihin vai yleisöön? Vai mitä ihmettä?

Se ainakin on varmaa, että jakson teemasta ei puutu väriä eikä vaudikkaita tilanteita. Tällä kertaa aiheena on musikaalit. Estradiviihteen säihkyvimpiä timantteja ja pehmeimpiä satiineja pääsevät hellimään kuorot, joille menestys on ollut tuttua tänä syksynä.

Suomen parhaimmat kuorot osaavat sekä esiintyä että laulaa. Niillä avuin kelpaa matkata musikaalien säveliin.

Vierailevana tuomarina toimii viehkeä Marika Krook. Suomea euroviisuissakin edustanut laulajatähti tuntee musikaalien maailman niin kokijana kuin tekijänä. Artistivieras on viime lauantain lähetyksessä tuomaroinut Jari Sillanpää.

Eikä ole musikaalisävelet vieraita vakiotuomareillekaan. Kuoronjohtaja Seppo Murto ja kollegansa Tomi Metsäketo tuntevat myös musikaalien maailman läpikotaisin. Tänä syksynä tenori Metsäketo on hurmannut kuorotuomarina, viime vuonna hän hurmasi Seinäjoen kaupunginteatterin musikaalitähtenä.

Musiikin ilo jatkuu, kun haussa on Suomen paras kuoro 2009!

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (11)

Timo Koivusalo on paras juontaja mikä tämän tyyppisessä ohjelmassa vaan voi olla. Nimenomaan hänen humoristiset kommentit saavat välillä liian vakavat arviot kuullostamaan hyviltä. Eihän tässä ole kyseessä henki ja elämä, vaikka kisa koveneekin loppua kohti mennessä. Tämä on kuitenkin lauantai-illan viihdeohjelma.

Anonyymi Su 18.10.2009, klo 08.14

Ohjelman vetäjä on tosi ärsyttävä ja huono juontaja... pelleilee vaan vaikka tulisi pysyä asiassa ja pitää yleisö ajantasalla ja mielenkiinto yllä.. .. ilmeisesti ei osaa ei musiikkia tarpeeksi eikä juontajuutta ammattimaisesti... yrittää hauskuttaa mutta huonolla ja väärällä tavalla

stina La 17.10.2009, klo 22.16

Edellinen kommentoija on aivan oikeassa. Ennen ohjelmaa mietitytti tuomarin valinta, mutta Marika Krook yllätti todella positiivisesti. Asiantuntevaa ja oikeisiin asioihin huomion kiinnittävää tuomarointia! Loistavaa!

Anonyymi La 17.10.2009, klo 19.33

kerrankin kunnon tuomari, joka osaa oikeasti arvioida ja sanoa ääneen asioita. Hyvä hyvä Marika Krook!

Anonyymi La 17.10.2009, klo 19.09

Huh, miten jännää on odottaa mitä kaikki ovat saaneet aikaan muutamassa viikossa!

Ainofani La 17.10.2009, klo 15.17

Niin, olen samaa mieltä, että arvonnan pitäisi olla julkinen. Nytkin viime lauantain kisasta jäi vähän sellainen maku, että kuorojen kappaleet oli valittu jonkun henkilön toimesta. Philomela onnistui upeasti, mutta ei sovi unohtaa kuopiolaisten raikasta ja nuorekasta versiota "Bensaa suonissa"- kappaleesta. Areenassa näkee ohjelman vielä pari päivää!

Anonyymi Pe 16.10.2009, klo 09.42

Arvonnasta ei voi puhua, ellei sitä tehdä julkisesti ja näytetä myös vaihtoehtoja joista arvotaan. Kyse on siis kuoron ulkopuolisten tahojen tekemistä valinnoista, jotka vain ilmoitusluonteisesti kerrotaan kuoroille. Tuskin tuottajat tohtivat ottaa riskiä ja "vetää hatusta" biisejä.
Ehkä seuraavalla kaudella ohjelmaa kehitetään niin, että valintatapa tosiaan olisi julkinen arvonta ja kuorot keskenään tietäisivät jo muidenkin kappaleet. Tuskin siitä ainakaan haittaa olisi...

Ahoryyni To 15.10.2009, klo 11.44

Arpa on käynyt eli kappaleet on arvottu. Hyvin erikoista viihdettä on siis tulossa, kun joutuu tekemään pienoismusikaalia ehkä juuri siitä kuorolle vähiten sopivasta musikaalista ja laulusta...
Eiköhän kukin kuoro tee silti omastaan ihan oman näköisensä version. Jännää tulee!

Anonyymi To 15.10.2009, klo 11.27

Kisa oli mielenkiintoinen molemmista äänistä jo viime kerralla; kaksi tuomariston ja kaksi yleisön suosikkia - aivan kuten nytkin.
Mielenkiintoista nähdä mitä kappaleita on kisaan valittu ja mihin tulkintoihin kuorot ovat niiden kanssa päätyneet.

Jännää... ;-)

Ahoryyni To 15.10.2009, klo 09.59

kyllä! sekä yleisön että tuomareiden äänistä.

Anonyymi Ke 14.10.2009, klo 19.27

Todella mielenkiintoinen ilta ja tiukka kisa luvassa.

Anonyymi Ke 14.10.2009, klo 18.29

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä