Neljään parhaan joukkoon selviytyivät Äänipäät Vetelistä ja Aino-kuoro Turusta

Neljään parhaan joukkoon selviytyivät Äänipäät Vetelistä ja Aino-kuoro Turusta

Suomen Paras Kuoro - La 17.10.2009, klo 22.30

653
tykkää tästä

17.10. Suomen parhampien kuorojen kohtaamisessa oli teemana musikaalisävelmät. 

Illan ensimmäisenä tehtäväkappaleena kuultiin turkulaisen Aino-kuoron versiointi kappaleesta "Et itkeä saa Argentiina", musikaalista Evita. Aino sai tuomareilta jälleen kehuja kokonaisvaltaisesta heittäytymisestä. Ilta oli saanut arvoisensa aloituksen. 

Seuraavaksi kuultiin Äänipäiden tulkinta Grease-musikaalin hitistä "Sinut haluan vain". Vetelin miehet onnistuivat tuomaan iloiseen kappaleeseen sen oleellisinta ydintä - iloisuutta. Äänipäiden kisaviikset ja teryleeniverryttelyhousut eivät myöskään jättäneet ketään kylmäksi. 

Helsinkiläinen mieskuoro Könsikkäät puolestaan oli saanut esitettäväkseen yhden kaikkien aikojen tunnetuimman musikaalikappaleen. "Memory" musikaalista Cats taipui könsikkäiden käsittelyssä kansainväliseen tyyliin. "Tunnetta ja fiilistä riittää, sen lisäksi sointi on todella muhkea" ,Tomi Metsäkedon sanoin. 

Huikean tehtäväkappaleiden kierroksen päätti Naiskuoro Viihdepiikkarit Haukiputaalta. Todellinen klasikko "Rikas mies, jos oisin", musikaalista Viulunsoittaja katolla sai viihdepiikkarit suorastaan säteilemään. Viihde on todella Viihdepiikkareiden hallussa. Marika Krook sen ilmaisi ytimekkäästi: "Ihanat naiset!" 

Toinen tehtävä, eli vanha kunnon potpuri rullasi tällä kertaa Abban sävelin. Tällä kertaa oli tuomareiden vuoro säteillä. Moitittavaa oli kovin vaikea kaivaa neljän kuoron pistäessä parastaan. Thank you for the music, kiitos musiikille! 

Kokonaisuudessaan huikean illan kruunasi tähtiartisti Jari Sillanpään ja kuorojen yhdessä esittämä "Over the rainbow". Kuningas Jari oli jatkopaikkansa ansainnut. 

Onnea ja menestystä upealle kaksikolle: Könsikkäille ja Naiskuoro Viihdepiikkareille! 

Onnea semifinaaliin Aino-kuorolle ja Äänipäille. 

Niin, ja se semifinaali onkin sitten jo 24.10!

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (13)

Tuomareiden aivoituksia on vaikea ennakoida, mutta tähän asti nähdyn perusteella uskon, että kuten aikaisemminkin, päästävät jatkoon sen kuoron, joka laulaa jaksossa parhaiten (=hyvä tulkinta, riittävän haastava sovitus, paras puhtaus, yhtenäisin ilmaisu...). Jos taas tuotantoyhtiö antaisi tuomarointiohjeita, varmaan käskisivät tuomareiden valita jatkoon sen, jonka arvioivat saaneen toiseksi eniten ääniä, että saataisiin takuuvarman jännä tekstiviestifinaali.

Tuomaroinnin vaikeus To 22.10.2009, klo 20.38

Minä luulisin, että tuomarit ovat sen verran fiksuja ja asiansa osaavia, että tuomaroivat juuri semifinaaliesityksien perusteella. Ei muiden saavutuksien mukaan...
(Minä sen sijaan vaikutuin kovastikin Philomelan Let the peoples sing -kilpailuesityksestä, joka on muuten vieläkin kuunneltavissa netistä.)

Tämä on kyllä hauska ja erilainen kuorokisa. Odotan taas mielenkiinnolla, mitä kuorot ovat keksineet - varsinkin kun nyt opetteluaikaa on ollut vain viikko ja ainoastaan heti sunnuntaina on voinut pitää pidemmät harjoitukset (paitsi Philomela, joka oli Oslossa...)

Anonyymi To 22.10.2009, klo 10.38

Hei Anonyymi ma 19.10. klo 15.20! Miten itse ajattelet tuomareihin vaikuttavan sen, että Philomela kävi edustamassa Suomea? Entä miten se vaikuttaa sinuun äänestäjänä? Kerrohan.

Anonyymi Ke 21.10.2009, klo 22.21

Niin, tai sit Kalle on samaistunut Äänipäiden huumoritasolle, joka on tähän mennessä ollut aika kaksimielistä... "Siitä puhe mistä puute"

Anonyymi Ke 21.10.2009, klo 10.16

He. kalle olet kuunnelllut liikaa Koivusalon juttuja ;)

Anonyymi Ke 21.10.2009, klo 08.48

Mielestäni Marika Krook on ollut koko ohjelman paras ja ammattitaitoisin tuomari tähän asti. Oli ilo seurata hänen tuomarointiaan.

sanonpahan vaan Ti 20.10.2009, klo 21.06

Jaan ajatukset Päivin kanssa!

Kyllä olivat ohjelman tekijät luoneet loistavat puitteet meille kisaajille! Kiitos teille ja jännitetään nyt jatkoon päässeiden puolesta! Neljä loistavaa kuoroa jatkaa kisaa ja kyllä mua jännittää jo kuka voittaa.

Erityiset kiitokset haluaisin sanoa Timolle ja Samille siitä, että onnistuitte luomaan niin leppoisan ja mukavan tunnelman tiukan kisan keskelle. Tuomareiden kommenteista saimme paljon arvokkaita vinkkejä siihen miten kehittää itseämme eteenpäin!

Lauluterveisin - Kati

Piikkari-Kati Ma 19.10.2009, klo 20.30

Philomela on parasta aikaa edustamassa Suomea ja YLE:ä Euroopan paras kuoro -kilpailussa...
Miten vaikuttanee tuomariääniin?

Anonyymi Ma 19.10.2009, klo 14.20

Eiköhän Suomen Parhaan Kuoron pidä päästä jatkoon sillä biisillä mikä eteen laitetaan :) Olisi kuitenkin kiva kuulla seuraavassa jaksossa Äänipäiltä vaihtelun vuoksi jotakin hiukan melodisempaa noiden Ainojen ja Könsikkäiden viime lauantain kappaleiden tyylistä.

Anonyymi Ma 19.10.2009, klo 14.07

Ensinnäkin SUURKIITOKSET Sami + bändi, Timo, kuorot, Teppo, Mirko sekä kaikki muut ohjelman tekoon osallistuneet ihmiset. Kokemus oli vertaansa vailla ja teidän ansiostanne tunnelma studiolla oli rento ja mukaansa tempaava!

Miksi ihmeessä nämä palstat aina täyttyvät itkuvirsistä? Aina ei itse tai oma suosikki voita, miksi siis tuhlata energiaa asioihin joille ei enää voi mitään. Kansa on puhunut, samoin tuomarit.

Neljä kuoroa jatkaa kohti haluttua titteliä, joten annetaanpa heille työrauha! Sen he ovat ansainneet kovalla työllä. Ja kova työ ei tule loppumaan kun tahti vain tiivistyy.

Nyt on mukava seurata kisaa myös ulkopuolelta kun saa vain nauttia ja rentoutua eikä tarvitse enää stressata itsensä ja omiensa puolesta.

Onnea matkaan Ainot ja Äänipäät! Onnea myös Philomelalle ja Kuopion Nuorisokuorolle!

Matka jatkuu kohti uusia haasteita :-)

Hyvää syksyä Kaikille!

Piikkari-Päivi Ma 19.10.2009, klo 10.50

Ei tunnu olevan kovinkaan tasapuolista noiden kappaleiden jako kuorojen kesken. Miksi pitää olla hitaita mukana, jos ohjelmassa kuitenkin toiset saavat reippaita lauluja? Entä miksi esim. Aino-kuoro sai tässä jaksossa kaksi hidasta... Sama kuin viime viikolla, tuomariäänten kautta eteenpäin päässeet lauloivat hitaat ja yleisöäänillä päässeet saivat nopeat biisit.

Ihmetyttää Ma 19.10.2009, klo 10.34

siis kuitenkin korvalle.....se nautinto!!

kalle Su 18.10.2009, klo 21.51

Aino-kuoro on todella tasokas kuoro!!! Ilo silmälle ja nautinto kovalle!!!

kalle Su 18.10.2009, klo 21.50

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä