Toisen välierän tulokset

Toisen välierän tulokset

Suomen Paras Kuoro - La 17.10.2009, klo 19.22

635
tykkää tästä

Toisessa välierässä kilpailivat myös helsinkiläinen mieskuoro Könsikkäät sekä haukiputaalainen Naiskuoro Viihdepiikkarit.

Yleisöäänestyksen tulokset:
1. Äänipäät, 40,45 %
2. Naiskuoro Viihdepiikkarit, 25,86%
3. Aino-kuoro, 17,64 %
4. Könsikkäät, 16,05 %

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (38)

Minun mielestäni parhaat kuorot ovat neljän parhaan joukossa. Tulee jännittävä loppurutistus! Jos suosikki pitäisi nimetä, se olisi ehkä Philomela tai Äänipäät.

Anonyymi La 24.10.2009, klo 13.53

Äänipäät voittoon!!

Fani Ti 20.10.2009, klo 18.14

Hyvä äänipäät!

Mummo Savosta Ti 20.10.2009, klo 18.12

Ei varmaankaan mikään kuoro ole ottanut tappiota huonosti, vaan kuorojen kannattajat...
Itse olen eteläsuomesta ja tavallinen tallaaja. Minä äänestin äänipäitä, koska se puri minuun ja on purrut jo aiemmin! Tuomarit viilaavat pilkkua valitessaan jatkoonpääsijät. Itse valitsen kuoron jota haluan kuunnella ja jota menisin katsomaan, eli Äänipäitä!! Se porukka kuulostaa hyvältä ja tekevät sen omalla tavallaan..eli kuorolaulu voi olla rentoakin, mutta uskon että heiltä onnistuu vakavampikin linja...Tähän mennessä ainakin äänet eteläsuomesta ovat lähteneet Äänipäille, ihan vaan kertoakseni kirjoituksia seuratessani, että äänestetään heitä muualtakin!

eteläsuomesta Ma 19.10.2009, klo 18.54

Aino-kuoro lauloi tosi upeasti ja ansaitsivat jatkopaikan. Suureen yleisöön vaan ei noin kaunis ja teatraalinen musiikki iske tällaisessa formaatissa, jossain Madetoja-kilpailussa menestys olisi vielä suurempi. Äänipäät osoittivat taas poikamaista hurttia huumoriaan, mikä asiaan perehtymättömille saattoi tulla yllätyksenä (katso vaikka www.aanipaat.net). Ja Äänipäiden keikalla olleena tiedän että miehet todellakin osaavat laulaa, nyt heidän taitonsa vaan tahtoi peittyä joidenkin (tuomarienkin) puuttuessa vain ulkoasuun. Eivät asut tee laulajaa. Äänipäät ansaitsivat yleisön suosikkuutensa selkeästi. Könsikkäät on hyvä kuoro, mutta tämänkertainen esitys oli aika heikko. Falskia laulua, eriaikaisuutta, turhaa siirappisuutta, Petrin ääni tuli koko ajan läpi ja kehuttu Memory-sovituskin aika tasapaksu lopun hienoutta lukuunottamatta. Könsikkäiden solistitkin hävisivät Äänipäiden solistille mennen tulen, liekö jännitys iskenyt. Könsikkäät ei lauantain laulullaan ansainnut jatkopaikkaa. Viihdepiikkarit oli rempseä, iloinen ja erittäin viihdyttävä, ja heitä oli ilo katsoa ja olisi mukava ollut nauttia heidän esiintymisestään enemmänkin, tällä kertaa vaan Äänipäät vei sen paikan. Jatkossa on neljä upeaa, erilaista ja osaavaa kuoroa. Tsemppiä tulevaan, älkääkä miettikö turhaan mitä jotkut parjaavat. Mukava nähdä mitä uutta kuorot taas keksivät, sillä viihteestähän tässä on kysymys =)

Yhden kerran Äänipäitä äänestänyt Ma 19.10.2009, klo 18.49

go äänipäät.

Anonyymi Ma 19.10.2009, klo 18.43

Onko jokin kuoro siis Muusikon mielestä kestänyt kauhean huonosti tappiotaan?

Ja vaikka äänestystuloksessa otettaisiin huomioon vain yksi ääni liittymää kohden niin tuskinpa vähiten ääniä saaneet Könsikkäät tai Sibelius-lukio olisivat ponnistaneet finaaliin saakka. Jos tulokset kuitenkin julkaistaisiin niin että kävisi ilmi kuinka suuri osuus äänistä on tullut samoista puhelimista niin kuorotkin saisivat paremman kuvan siitä kuinka laajasti ovat oikeasti vedonneet yleisöön.

Anonyymix Ma 19.10.2009, klo 18.19

Ken leikkiin lähtee, leikin kestäköön. Ken kisaan lähtee, puhelinäänestystappion kestäköön. Kansa antaa puhelinääniä omalle suosikilleen. Tottahan se harmittaa, ettei se osu omalle suosikille. Minun suosikkini on Äänipäät, enkä asu Vetelissä, enkä Turussa, enkä Kuopiossa enkä Helsingissä. Arvostan hyvää kuoromusiikkia. Sama onko päällä teryleeniä vai satiinia...

Muusikko Ma 19.10.2009, klo 17.56

Jos oletetaan, että ääniä on annettu suunnilleen 10 tuhatta kappaletta kuten jollain palstalla väitettiin, ja että äänet jakautuisivat muuten tasan 2000 per kuoro, niin tuollaisen 40% tuloksen voisi ostaa halvimmillaan 1080 eurolla (2000*0,66e -alv 22% ). Varmuuden vuoksi tietysti panos kannattaisi suunilleen tuplata, mutta puhutaan siltikin vielä aika pikkurahoista saatavaan hyötyyn nähden.

Tero Ma 19.10.2009, klo 16.55

Heipsan!
Kansahan tämä lopulta päättää, eikä kuoron maantieteellinen sijainti silloin toivottavasti ole voiton suurin syy (sorry, tämänkin keskustelun ois jo voinut lopettaa...). Taidokkain kuoro ei aina ole yleisöön menevin. Itse ymmärrän hyvin Äänipäiden suosion. Hauskoja poikia, jotka osaavat ottaa laulamisen huumorilla. Viihdepiikkarit olivat muuten petranneet älyttömästi viime kerrasta. Näyttivät hyvilta ja tekivät hauskan shown. Ja saivat muuten toiseksi eniten ääniä, mikä kertonee siitä, että huumori puree. Tosin pointtina sellainenkin, että Memorystä ja Evitasta on hiukan vaikea repiä huumoria. Mielestäni kaikki semifinaalissa olevat kuorot osaavat kuitenkin laulaa, joten onnea kaikille ja tsemppiä loppurutistukseen.

Anonyymi Ma 19.10.2009, klo 08.30

Suomen paras kuoro ohjelman nimeksi tulisi muuttaa Suomen vetelin kuoro Timo Koivusalon sanoin. Eihän tässä "yleisöäänestyksessä" ole mitään tolkkua. Jos selkeästi mauttomin ja tasapaksuin porukka saa yli 40% yleisöäänistä, niin ei tarvitse olla ruudinkeksiä arvataakseen miten tuo äänisaalis on hankittu. Olen todella pahoillani meidän katsojien puolesta äänestystuloksista. Jatkossa emme tule näkemään parhaita kuoroja.

Yleisöäänestys järjetöntä Ma 19.10.2009, klo 07.48

Äänipäät toimii livenä ja studiossa kuin junanvessa. Ja osaa pojat vakavasti laulaa (jos vain haluavat) mutta eivät tosikoille.

Anonyymi Su 18.10.2009, klo 21.55

Ei niin että noissa tekstiviesteillä jatkoonpäässeissä kuoroissa olisi jotakin vikaa, mutta olisi kiva tietää kuinka monta ääntä katsojat ovat yhteensä antaneet ja kuinka monesta eri puhelimesta ne viestit on lähetetty. Sinänsä viihdyttävä ohjelma on kerännyt aika vähän katsojia tähän mennessä ja jos yleisöäänien määräkin lasketaan vain tuhansissa niin jatkopaikan voi "ostaa" aika pienelläkin rahasummalla.

Ihan syyttämättä kuoroja tai niiden taustajoukkoja yhtään mistään, tuotantoyhtiö voisi harrastaa pientä avoimuutta tässä asiassa...

Anonyymix Su 18.10.2009, klo 21.12

Miten voi olla, että selkeästi heikkotasoisin kuoro voittaa yleisöäänestyksen näin selkeillä numeroilla? Kuka Äänipäille oikein näitä voittoja ostaa? Ei voi ymmärtää mihin maun puutostautiin nämä esitykset oikein uppoavat.

Anonyymi Su 18.10.2009, klo 20.46

Kyllä kansa tietää!! Onnea Äänipäät!
Ja mielestäni mieskuoroja on paljon miellyttävämpi kuunnella kuin korkeita naisääniä...ei millään pahalla, mutta kuitenkin...ja Äänipäillä on loistava asenne ja saundi!
Puhelimet pärisee ainaki Tampereelta Äänipäille! Ja Veteli on niin pieni paikkakunta, että täytyy niitä muutkin äänestää...

Tamsester Su 18.10.2009, klo 20.01

Hei haloo! Onko niin, että taitava kuoro ei voi tulla kuin Turku-Helsinki akselilta? Kuopion nuorisokuoro on jäsenistöltään ohjelman nuorin. Annetaanpa heille hiukan kunniaa tästä!
Äänipäät on livenä hulvaton. Kuorolaulun ei tarvitse olla niin julmetun vakavaa ja "verenmaku suussa" tehtävää hommaa, kuin nimimerkki "turkuu" antaa ymmärtää. Musiikki on iloinen asia ja sen tärkeimpiä funktioita on VIIHDYTTÄÄ, eikä aiheuttaa tällaisia ikäviä kommentteja, jotka loukkaavat sydämestään musiikkia tekeviä. Pankaa turkulaiset puhelimet soimaan, niin ei tarvitse valittaa!!!

Anonyymi Su 18.10.2009, klo 18.17

Kyllä täällä etelässäkin äänestettiin ja kaiken lisäksi vielä Äänipäitä eli kyllä sitä täälläkin puhelinlaskua maksetaan eikä olla edes Pohjanmaalta kotoisin! Hyvä mikä hyvä ja lisäksi viihdyttävä!

Anonyymi Su 18.10.2009, klo 12.48

Sääli on sairautta, mutta kateus pitää ansaata (sanothan tuola naapurisa Etelä-Pohoiammalla)... Ei tämä touhu saa olla hauranvakavaa. Hyvä Äänipäät ja onnea ensi lauantaille!

Anonyymi Su 18.10.2009, klo 11.21

Hyvä Äänipäät! Hienoa, että pienestä pitäjästä löytyy niin monta lahjakasta ja laulutaitoista miestä! Kilpailun kulusta sen verran, että hommahan menee niin, että ensin yleisö valitsee suosikkinsa ja vasta sen jälkeen tuomaristo päättää, mikä jäljelle jääneistä kuoroista on paras.

Täältä etelästä Su 18.10.2009, klo 10.12

Itseäni myös hieman pelottaa, että miten käy semifinaalissa, kun kuopion nuorisokuoro ja äänipäät on pärjänneet yleisöäänetyksissä, että pääseekö "oikeasti" taitavimmat kuorot finaaliin, mutta se jää nähtäväksi. Sehän on selvää että pohjoisessa kovan musiikkikulttuurin omaavina ihmiset äänestävät paljon enemmän ja ovat kiinnostuneita tällaisista ohjelmista, toisin kuin täällä etelässä. Sääli:(

turkuu Su 18.10.2009, klo 08.22

Kyllä vähän ihmetyttää, että kumpikaan tuomareiden suosikeista ei pärjännyt yleisöäänissä. Mahtaa olla Vetelissä melekoset puhelinlaskut tulossa.. Mutta rahalla saa -levytyssopimuksenkin. Aino-kuorolle tsemppiä jatkoon ja Könsikkäille iso kiitos! Toivottavasti koko potin vie oikeasti Suomen paras kuoro.

Anonyymi Su 18.10.2009, klo 00.08

Kyllä koriasti lauloitta, äänipäät. Ihan saa olla ylypiä teistä. "Ei leikin siitä selvitty, se vaati suurta työtä..."

Vanahemmat Vetelistä La 17.10.2009, klo 23.28

Onnea ÄÄnipäät, teillä on oikeat äänipäät!

agg La 17.10.2009, klo 22.10

Kiitos pojat! Nyt sitte vaarithan jo venymistä - verkkarit on jo käytetty; eipä Juryn veminiini ollu oikein kuusalla seiskytluvun meiningeistä, oliko vielä rustelemasa siihen aikhan hiekkakroopilla...
Terveisiä Puusaaresta ja onnittelut myös Ainoille - ja Annelillekki.

Tapani K La 17.10.2009, klo 20.47

Kävittekö te äänipäät siellä Pohjois-Karjalassa vaihtamassa farkut verkkarihousuun? Törkiän kolokosti onnea näyttäkää kyntenne 3 muulle kuorolle!

Japi95 La 17.10.2009, klo 20.30

Lauloin itse aikoinaan Eero Pollarin kokoamassa lapsikuorossa (lähinnä keskikoulusta kootussa), ja kävimme konsertoimassa muutamassa naapuri-kunnassa yhdessä kirkkokuoron kanssa.
On mahtavaa nähdä ja kuulla, että veteliläinen kuoroperinne jatkuu ja menestyy!

Vetelisä syntyny La 17.10.2009, klo 20.19

Hienot ja erilaiset kuorot semifinaalissa! Suosikkini on Kuopion nuorisokuoro.

ILLE La 17.10.2009, klo 20.13

Loistavaa Ainot !

naisenergiaa La 17.10.2009, klo 20.13

OIkeat kuorot semifinaaliin! Äänipäiden musiikillinen huumori puhuttulee, vaikka ei tainnut tuomareille auetakaan. Koreografia oli kuoronsa näköistä ja laulu nasevaa.
Semifinaalissa kuullaan varmaan oikeaan suuntaan tuunattua euroviisuhumppaa, ja hauska nähdä kuopiolaistenkin versiot aiheesta.

Anonyymi La 17.10.2009, klo 20.03

IHANAA AINO-KUORO!! jakson selkeästi vahvin porukka. Niin ansaittu jatkopaikka! todella upea, monipuolinen ja koskettava sovitus:)eikä mennyt mitenkään liian yliyrittämisen puolelle, niin kuin tämä nimeltä mainitsematon tuomarimme sanoi. Tässä vaiheessa kisaa ei enää tasapaksut sovitukset riitä. Go ainot, ja hyvä satu!:)

turkuu La 17.10.2009, klo 19.57

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä