Finaalipaikkaa tavoittelevat Aino-kuoro Turusta, Kuopion Nuorisokuoro, Philomela Helsingistä ja Äänipäät Vetelistä

Finaalipaikkaa tavoittelevat Aino-kuoro Turusta, Kuopion Nuorisokuoro, Philomela Helsingistä ja Äänipäät Vetelistä

Suomen Paras Kuoro - Ti 20.10.2009, klo 09.32

707
tykkää tästä

Aino-kuoro Turusta, Kuopion Nuorisokuoro, Philomela Helsingistä ja Äänipäät Vetelistä tietävät tämän lystin yksinkertaiset säännöt. Yksi kuoro etenee finaaliin yleisöäänillä ja toisen finalistin päättää tuomaristo.

Suomen parhaimpien kuorojen kisailu kunnioittaa semifinaalilähetyksessään musiikkikilpailujen todellista klassikkoa Euroviisuja. Laulun ilolle ja euroviisuklassikoille kelpaa jakaa täydet pisteet. Suomalaiset kuorot, 12 pistettä!

Vakiotuomarit Seppo Murto ja Tomi Metsäketo saavat seurakseen Laura Voutilaisen. Suomea Euroviisuissa vuonna 2002 edustanut Laura pääsee tällä kertaa nauttimaan musiikista toisella puolen esiintymislavaa. Artistivieraana puolestaan nähdään Suomen euroviisuedustaja vuosimallia 1987 - the one and only - Virve "Vicky" Rosti!

Aplodinsa ansaitsevat tässä vaiheessa kaikki upeat tuomarivieraat. Taputukset myös herroille Metsäketo ja Murto!

Syksyn mittaan vakiotuomarit ovat saaneet tehdä monta vaikeaa ja jopa raskasta päätöstä. Suomalaisen kuoro-osaamisen arvioiminen ei ole helppo tehtävä.

Semifinaalin jälkeen se on ohi.

YK:n päivänä arvokkaat herrasmiehet siirtävät vastuun lopulliselle tuomarille. Finaalilähetyksessä 31.10. kaikki valta on katsojilla.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (17)

Tsemppiä kaikille illan kuoroille!

phääkuai La 24.10.2009, klo 14.06

"Objektiivinen, milla lailla koet, että tuomarit olisivat olleet epätasa-arvoisia arvioinneissaan?"

Samassa lähetyksessä on voitu arvioida toisen kuoron soinnin puhtautta ja toinen kuoro, jolla on ollut myös samoja ongelmia, ei tuomaristo ole siihen kiinnittänyt lainkaan huomiota. Tässä mielestäni on epätasa-arvoa. Samoin on käynyt myös kuorojen liikunnan kanssa.

objektiivinen La 24.10.2009, klo 10.34

Kyllä näin on, miksi ihmeessä tämä formaatti käännettiin näin?
Seuraavan tuotantokauden jaksot voisivat hyvin olla jotain muuta, koska luultavasti kaikki ovat samaa mieltä...
Eli juurikin jotain "kuorojen taistelu" tai muuta, kyllä tuotannolta ideoita tippuu. Ellei, niin autetaanko vähän? Ilman Suomi-nimikettä kokonaan ja "paras" -sana jäisi parhaalle kuorolle muuten vain käyttöön... :) Ei se Nelosen Kuorosota-nimi ollut sen ihmeellisempi - sitä vain ei voi enää käyttää. On niitä muitakin, eikö täällä ole tuotantoyhtiössä palkattuja ihmisiä sitä varten? No, joka tapauksessa, voinemme yhteisesti auttaa heidän työtään ehdottamalla sopivampia nimiä ohjelmalle. KIITOS!

KUOROSOTA? La 24.10.2009, klo 00.27

Olen täysin samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa. Jo silloin, kun lämmiteltiin tätä Austraalian parhaan kuoron kisalla, kiinnitin huomiota siihen, että heillä nimi oli "Battle of choirs". Meillähän oli Nelonen käyttänyt jo "Kuorosota"-nimen, joten siksi kai... Huono silti. Toisella kaudella nimi kannattaisi vaihtaa, kyllä katsojat silti pysyvät!!! Esim. "Kuorojen taisto" tai "Kuorot viihteellä" tai "Kuorojen kamppailu" tai "Kuorot iskevät!" yms. Kyllähän näitä keksii...
Suomen Paras Kuoro on huonoin mahdollinen käännös tämän formaatin kisasta. Taas yritettiin liian mahtipontista ja kun ei ole kyse mainos-TV:stä, sitä ei ymmärrä. YLE:ltä tuon nimiseltä ohjelmalta odottaisi eri formaattia. Sellaista, jossa kuorot esiintyvät omalla ohjelmistollaan ja saavat ehkä studiopäivänä tehtävän opeteltavakseen. Mutta kyse ei olisi siitä että olisi pakko laulaa iskelmiä, vaan mitä kuorot haluaisivat esittää, jopa klassinen ja kansanmusiikki olisi sallittua - hui! :). Laidasta laitaan luultavasti. Mutta sellaista kisaa ei TV:ssä ole, ainakaan tällä hetkellä.

Battle of choirs Pe 23.10.2009, klo 17.46

Viihdyttävä ohjelma, mutta miksi yleisöä harhautetaan otsikolla "Suomen paras kuoro". Suomessa on lukuisia kuoroja, joiden taso on huomattavasti korkeampi kuin nyt kilpailussa mukana olevien kuorojen. Vähän sopivampi olisi "Suomen paras viihdekuoro" vaikka tuskin sekään pitäisi paikkansa. Yleisöäänestys on aina huvittava, koska "kansan" valintaan vaikuttaa monet asiat, jolla ei ole musiikin tason kanssa mitään tekemistä. Ja miksi Seppo Murto esittää ihastunutta, vaikka esim. hänen johtamansa kuoro Dominante on paljon korkeammalla tasolla. Tosin Philomela on hyvä.

Ilmari Pe 23.10.2009, klo 17.07

Juu, kyllä täällä on pudonneiden kannattajia myös :)
Kiva kisa tämä on, eikä palkintoa tarvita. Meidän kuorommehan saavat kaikki hyvää mainosta ja tunnettavuutta on tullut roppakaupalla ympäri Suomen. Siinä on palkintoa kerrakseen!

Tosissaan hymysuin kisannut Pe 23.10.2009, klo 15.29

Ei taida olla artistia lainkaan semifinaalissa, kun ei ole vieläkään ilmoitettu...

Anonyymi Pe 23.10.2009, klo 15.10

Anonyymi – To 22.10.2009, klo 14:24:lle.

Täällä ollaan. Kyllä pudonneet kuorot seuraa kisaa edelleen, mutta ehkä ei jaksa yrittää kirjoittaa positiivis- sävytteisiä kommentteja (pudonneiden vaiko putoamattomien kuorojen fanit? ) negatiivis- sävytteiselle kommenttisivulle. Rupeaa vain harmittamaan ihmisten tosikkous.
Yrittäkääpä pirtistyä. Aurinkoa teille sinne syksyn keskelle!
Ilolla seuraan miten kisa kehittyy :-).

kisasta jo pudonnutta kannattanut Pe 23.10.2009, klo 14.47

Joo Lenni-Kalle oli loistava tuomari. Voisko toinen vakituomari olla sen kuoron johtaja, joka tällä kertaa voittaa kisan?

Anonyymi Pe 23.10.2009, klo 10.33

Seuraavalla tuotantokaudella voisi vakituomareiksi ottaa jotkut tänä vuonna vierailleista tuomareista...
Vierailevista mieleen positiivisina yllättäjinä ovat jääneet Lenni-Kalle Taipale ja Mari Palo.

Anonyymi Pe 23.10.2009, klo 10.24

Objektiivinen, milla lailla koet, että tuomarit olisivat olleet epätasa-arvoisia arvioinneissaan?

Itse en ole kokenut minkään kuoron saaneen sen kummempaa käsittelyä kuin joku toinen, siksi kommenttisi on mielenkiintoinen. Vaikeaahan noin erilaisista kuoroista on lyhyesti mitään tyhjentävää sanoa ja tuomarit tekevät kaiketi sen, mitä heidät on pyydetty tekemään. Murto on ns. "akateeminen" muusikko ja erityisesti kuoromusiikin tuntija, joka analysoi musiikin omalta kantiltaan, Metsäketo on pääpainoltaan klassisen lauluopetuksen saanut solisti, joka varmasti katsoo myös sitä esiintymispuolta ja viihteellisyyttä ja vieraileva tuomari on ollut aina joku iskelmä/viihdemusiikin ammattilaisesiintyjä, joka katsonee vielä painokkaammin miten viihdepuoli kuoroilta sujuu. Ja tähän päälle vielä yleisöäkin pitäisi osata miellyttää. Siinä on melkoinen seula kuorojen läpipäästäväksi.

Ei auta että laulaa hyvin jos kuoro on tylsää katsottavaa ja esittää pitkäveteistä sovitusta. Mutta ei se huumori ja viihteellisyyskään kauaksi kanna, jos laulaminen ei ole puhdasta ja taitavaa. Pitää hallita molemmat. Mielestäni jokaisella kuorolla on jompi kumpi osa-alue erinomaisesti hallussa ja se toinen puoli sitten hiukan heikommalla kantimella. Siksi onkin jännä nähdä miten kuorot matkanvarrella kehittyvät. Tiukka kisa!

Subjektiivinen To 22.10.2009, klo 23.26

Ja katsojana, toivon tuomareilta tasa-arvoisuutta kuoroja arvioitaessa.

objektiivinen To 22.10.2009, klo 20.56

Jännäksi menee! Näin äänestäjänä toivon Suomen kansan talouden ja reilun pelin hengessä, että nyt jokainen kuorojen kannattaja äänestää omaa suosikkiaan kerran ja vain kerran!

Äänestäjä To 22.10.2009, klo 17.12

Huomaa, että kommenttien määrä on pienentynyt. Taisivat pudota viime viikolla nuo eniten kommentoineiden kuorot...

Kisa on jännä loppuun asti. Toivottavasti tähän mennessä tuomeriäänillä jatkoon päässeiden kuorojen "fanit" eivät luota liikaa siihen, että niillä mennään nytkin. Finaalissa kuitenkin yleisö on se, joka puhelinäänillään päättää voittajan.

Anonyymi To 22.10.2009, klo 13.24

Eipä tuota ole taidettu missään vaiheessa arvonnaksi väittääkään. Tähän mennessähän tuomariäänin jatkoonpäässeet ovat saaneet hiukan melodisempia kappaleita ja yleisöäänet taas ovat tuoneet vastaavasti rytmikkäämpää menoa. Tämä on tietty hiukan sääli kun melodisemmat laahaukset ovat usein teknisesti paljon haastavampia ja rytmikkäämpi meno on tuntunut purevan muutenkin paremmin äänestäjiin.

Anonyymi Ke 21.10.2009, klo 11.18

Kyllä nyt tosissaan toivon, että kaikilla kuoroilla on saman tasoiset laulut, vähintäänkin yhtä viihdyttävät. On epäreilua, että tasokkaammat kuorot on usein saaneet vaikeampia ja myös vähemmän suosittuja biisejä kuin ne ei yhtä tasokkaat. Arvotaanko laulut joka kerta vai päättääkö joku/jotkut, mitkä laulut kukin kuoro saa? Olis kiva tietää. Mutta siis olen tykännyt tästä ohjelmasta muutoin kovastikin! Tällaista lisää :-)

Anonyymi Ti 20.10.2009, klo 21.30

Mielenkiintoinen finaali tulossa! Ohjelmaa alusta saakka innolla seuranneena tuskin maltan odottaa kun Philomelan ja Ainon loistava taitotaso kohtaa Kuopion nuorison energian sekä Äänipäiden laajan kannattajakunnan!

Anonyymi Ti 20.10.2009, klo 10.43

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä