Prima Vista ja Aventur jatkoon Suomen paras kuoro -kilpailussa

Prima Vista ja Aventur jatkoon Suomen paras kuoro -kilpailussa

Suomen Paras Kuoro - La 26.2.2011, klo 20.08

Vuoden 2011 Suomen parhaan kuoron metsästys on alkanut. Puhelin- ja tekstiviestiäänestyksen perusteella semifinaalipaikan nappasi järvenpääläinen Prima Vista. Tuomaristo valitsi jatkoon helsinkiläisen Aventurin. 

393
tykkää tästä

Jyväskyläläinen Ruamjai jäi tässä vaiheessa vaille varmaa jatkopaikkaa. Sillä on kuitenkin vielä mahdollisuus päästä jatkoon tuomariston myöntämän villin kortin turvin.

Suomen paras kuoro 2011 -kisan suorat lähetykset jatkuvat jälleen TV2ssa ensi lauantaina 5. maaliskuuta klo 19.10.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (31)

Prima Vistan porukka on vieläkin euforisissa fiiliksissä paitsi yleisöäänestyksen tuloksen että suoran lähetyksen lumoavan tunnelman vuoksi.

Kilpailupäivä oli valtavan jännnittävä, ja suurin ansio siitä kuuluu kilpailijoillemme eli loistavalle Aventurille ja ihanalle Ruamjaille. Uskomme, että kuulemme myös Ruamjaita vielä jatkossa!

Emme olisi itse voineet kuvitella saavamme yleisöääniä, koska kilpailijamme olivat niin hyviä! Silti, nälkä kasvaa syödessä, ja lähdemmekin semifinaaliin entistä innokkaampina : )

Onnea myös tulevien alkukarsintojen osallistujille!

Prima Vistan laulaja Pe 4.3.2011, klo 11.43

ruamjai lämmitti mieltäni kyllä eniten tästä porukasta! toivottavasti pääsevät vielä jatkoon.

Anonyymi kuorolaulaja. Ke 2.3.2011, klo 12.08

Ruamjain lämmin meininki mukaan vielä jatkoon ja olen samaa mieltä, että heillekin olisi kuulunut saman tyylinen kappale kuin kahdelle muulle kuorolle! Epistä!

Anonyymi Ti 1.3.2011, klo 11.31

Kiitos kaikille kommentoijille sekä kannustuksesta että rakentavasta kritiikistä. Molemmat ovat yhtä lailla tervetulleita ja on hienoa huomata, että esityksemme ei jättänyt kylmäksi.

Kumarramme ja annamme isot aplodit mahtaville kuoroille Ruamjai ja Prima Vista, jotka molemmat esiintyivät upeasti lauantaina. Oli hienoa jakaa lava kanssanne.

Lämmin onnittelumme Prima Vistalle hyvin ansaitusta yleisöäänestyksen voitosta! Lauluanne on ilo kuunnella. Toivotamme teille tsemppiä semifinaaliin : )

Showkuoro Aventur Ma 28.2.2011, klo 18.20

Jos toi Juha Tapion taustojen laulaminen oli osana
kilpailua, tulisi kahden ensimmäisen kuoron suorastaan hävetä laimeaa suoriutumistaan!!
Ne Stadilaiset antoivat kunniaa mahtavalle vierailijalle ja näytti Juha siitä itekin tykkäävän.
Myös se toinen miestuomari kommentoi
jotain niiden hiletyyppien (Aventur?) taustalaulusta.
Oliks tää artistijuttu ihan ekstemporee vai oliks se harjoiteltu?
Katoin ohjelmaa ihan vaan Juhan takia, mut ääneni oisin tän perusteella antanut niille stadilaislle...

Kaksi puuta Ma 28.2.2011, klo 15.51

Toivoisin, että kirjoittajat kuten LapinTyyppi pääsisivät mukaan SPK:n hyvään henkeen. Toisten parjaamisella ei saa oman suosikkikuoron sijoitusta paranneltua. Ehkä voit itsekin myöhemmin katsella esitykset uudelleen vähän objektiivisemmalla mielellä tai laittaa vaikka silmät kiinni jos ulkomusiikilliset asiat vievät liikaa huomiota. Kyllä kyse on kuitenkin laulutaidosta ja omannäköisen sovituksen toteuttamisesta, vaikken itse näe mitään haittaa hauskassa koreografiassa ja oman esityksen mukaan pukeutumisessa. Jokaisella kuorolla oli mielestäni ihan kiva harkittu (huom. myös paljasjaloin esiintyminen on tyylikikka) tyyli.

HyväTyyppi Ma 28.2.2011, klo 15.50

Ruamjain soundi on hieno. Kuten tuomaristokin sanoi, oli harmi, etteivät tehneet näköistään sovitusta muuten melko kuluneesta laulusta. Uskon, että jatko olisi heilahtanut alkuvoimaisemmalla sovituksella.
Prima Vistan Summertimeen ei show olis istunut, mutta varmasti ulosantia vois olla enemmän.
Aventurin energia ja näyttävyys olivat omaa luokkaansa, mutta sovitus oli turhan "varma."

Anonyymi Ma 28.2.2011, klo 15.19

ihanaa innostusta ja aitoa hymyä Ruamjailla! Toivottavasti pääsevät vielä jatkoon.

liisa Ma 28.2.2011, klo 13.53

Itselläni oli ilo seurata Aventurin showta. Ihmettelen suuresti miksi Aventuria täällä dissataan niin kovin. Ylivoimaisesti paras ja viihdyttävin esitys! Toivottavasti pääsevät pitkälle. Prima Vistan esitys oli mielestäni täysin hengetön ja tylsää katsottavaa siis Shown puolesta. Paitsi heidän ohjastajansa oli mainio :)

Anonyymi Ma 28.2.2011, klo 13.27

Toivottavasti Ruamjai nostettaisiin vielä jatkoon! Ekassa kisalähetyksessä ei vielä päästy näkemään parasta meininkiä, mitä olen muualla tällä kuorolla nähnyt.

Ma 28.2.2011, klo 10.48

Jess!! Katsoin lähetyksen vasta viivellä ja aivan oikeat kuorot menivät semifinaaliin! Erityisen ilahtunut olin Aventurin pääsemisestä jatkoon - ja vielä tuomariäänin. Eli asiantuntijat ovat puhuneet! Tuollainen persoonallinen, hyvää meininkiä täynnä oleva showkuoro on piristävä poikkeus. Johan se Metsäketokin mainitsi, että kliinisen täydellinen laulutekniikka ei ole ainoa autaaksi tekevä seikka, vaan kokonaisuus ratkaisee. Ja mielestäni Aventur oli ylivoimaisesti paras kokonaisuus!

Ja mitä ihmettä täällä dissataan 'bling-blingiä'?? Kaikkien kuorojenko pitäisi pukeutua kuin hautajaisissa ja jököttää aloillaan kuorokansiot käsissä?! Ohjelmassa rohkaistaan tuomaan persoonallisuutta esiin ja pisteet niille, jotka uskaltavat sen tehdä ikuisista vastarannankiiskistä huolimatta. Tsemppiä Aventurille jatkossa!

Hatunnosto myös muille kuoroille. Sääli, että Ruamjai putosi, mutta taivahan tosi on, että he eivät pystyneet tuomaan parasta osaamistaan esiin tässä kisassa. Mutta eipä aiemmat näytöt auta satasen juokussakaan! Jos ei juokse riittävän nopeasti juuri sillä hetkellä, ei mitaleita heru. Ja mitä tulee villin kortin käyttämiseen, haluan nähdä muut neljännesfinaalit ennen kuin lähden spekuloimaan kenelle kortti pitäisi antaa.

Itsekin kuorolaulaja Ma 28.2.2011, klo 10.34

Kuuntelin äsken katsomatta kaikki laulut läpi kahteen kertaan. Ruamjain sovitus oli hyvin riskitön ja yhteislaulumainen, laulaminen hyvää mutta ei riittävän ponnekasta televisioon. Prima Vista lauloi kokemuksella, tosin soolot tuntuivat vievän huomiota kuorolaululta. Aventurin sovitus ja esitys oli reipas, toimiva ja mukaansa tempaava. Blingblingillä ja hesalaisuudella ei kuitenkaan tuomaristo Aventuria jatkoon valinnut.
Mutta ihmettelen eikö Ruamjaille löytynyt englanninkielistä kesäbiisiä. Lähtöasetelma olisi ollut tasa-arvoisempi.

Neutraali Ma 28.2.2011, klo 10.24

Kaikki kuorot antoivat parastaan, selkeästi.
Ruamjain sovitus oli...blääh! Todellinen pettymys sen esittelykappaleen jälkeen!Jäätelökesään olisi helposti saanut hyvin Ruamjain omaa "juttua" sovitettua monin eri tavoin!
Toivottavasti pääsevät vielä tuomarien valintana uudestaan kilpailuun ja paikkaavat tämän sovitusmokan!!
Koska kilpailussa arvostellaan kokonaisuutta (laulu, sovitus, tulkitseminen ja lavakarisma) ja
television on audiovisuaalinen media,
olen sitä mieltä että parhaat kuorot pääsivät jatkoon.
Olen muutaman edellä kommentoineen ihmisen kanssa eri mieltä Aventurin laulusta,
kauan kuorolaulaulua harrastaneena erotin hyvää laulua lavaliikehdinnän lomassa! Myös Artistitaustoissa Aventur näytti todelliset kykynsä!
Prima Vistan sointi oli kaunis ja harmoninen, laulamisen ilo olisi voinut välittyä paremmin, ehkä jännitys vei osansa.
Ensi lauantaita innolla odottaen!!

Musadiggari Ma 28.2.2011, klo 09.51

ehdottomasti samaa mieltä edellisen kanssa!

Anonyymi Su 27.2.2011, klo 21.38

Oli yllättävää, että tuomarit valitsivat Aventurin. Olisin luullut heidän painottavan itse laulua shown sijaan.

Ruamjai olisi toki voinut tehdä erilaisen sovituksen, mutta mimmoinenkohan olisi ollut afrikkalainen versio suomalaisesta kesähitistä? hmm..
Ruamjai on erittäin taitava ja monipuolinen kuoro. Olen ollut heidän konsertissaan ja täytyy sanoa, että kauan saa etsiä yhtä valovoimaista ja taitavaa porukkaa! Kuoro lauloi musiikkia laidasta laitaan - afrikkalaisista suomalaisiin kansanlauluihin ja poppisbiiseistä keskiaikaiseen musiikkiin. Kuoron tulkinta on aina ollut ihan omaa luokkaansa ja sen monipuolisuus ihmetyttää joka kerta.

Toivottavasti Ruamjai saa tuomareilta ansaitsemansa jatkopaikan ja näyttää katsojille, mistä on hyvät kuorot tehty!

musiik Su 27.2.2011, klo 20.09

lapintyypille... by primavistan laulaja
luuletko oikeasti että meillä muilla ei ole sydäntä laulamisessa?? aika rohkea kommentti

Anonyymi Su 27.2.2011, klo 19.20

Koska kaikki kuorot ovat erilaisia ja kaikilla on se "oma juttu", tämän täytyy näkyä koko heidän esiintymisessään, kaikissa kappaleissaan. Ruamjai lauloi kyllä hyvin, sen kuuli erityisesti siinä ensimmäisessä heidän lyhyemmässä kappaleessaan. Jäätelökesän olisi kuitenkin mielestäni voinut sovittaa enemmän Ruamjain näköiseksi, nyt se jäi vaisuksi toisinnoksi alkuperäiskappaleesta. Olisimmeko semifinaalissakin nähneet jälleen suoran kopion seuraavan tehtäväkappaleen alkuperäisversiosta? Ei sellainen sykähdytä. Prima Vistan ja Aventurin sovitukset osuivat kuoroille täydellisesti, ja sovituksissa oli sopivasti yllätyksellisyyttä, joka pitää kuulijan ja katsojan otteessaan. Odotan innolla näiden kuorojen seuraavia biisejä!

Kuoroharrastaja Su 27.2.2011, klo 19.14

Primavistan sovitus oli kolmesta ehdottomasti haastavin ja oli oikein, että haastavuus,josta kuoro selvisi upeasti, palkittiin! Muutkin olivat hyviä, Ruamjain tiputti varmasti se, että eivät tehneet kappaleestaan näköistään vaan yrittivät pärjätä alkuperäissovituksella. Aventurin liike oli upea, lauluun olisin kaivannut enemmän "laulua" kikkailun sijaan.

Kuorolaulun ystävä Su 27.2.2011, klo 18.34

Jos kyseessä on kuorokilpailu, niin bändin osuus aivan liian hallitseva, mikä vielä korostui Aventurin esityksessä. Taitava, puhtaasti laulava Ruamjai kärsi tilanteesta selvästi. Tuomariston ratkaisu hämmästyttää.

kuorolaulun ystävä Su 27.2.2011, klo 17.13

Muistakaa, että tällä osastolla ei sovi parjata ketään! Pidin kaikista ja mielestäni oikeat menivät jatkoon!! Kiitos kuorolaisille.

Anonyymi Su 27.2.2011, klo 16.04

Nyt kyllä harmittaa kun Ruamjai ei tiputettiin, varmaan ainoa kuoro jolla sydän mukana laulamisessa! Mutta näköjään ajateltiin vain katsojalukuja kun päättivät tuomarit ottaa blingbling Aventurin jatkoon. Toivotaan nyt vain että tuomarit katsovat jakson itse televisiosta jälkikäteen ja ymmärtävät minkälaisen virheen ovat tehneet.

LapinTyyppi Su 27.2.2011, klo 15.51

Hauskaa katseltavaa eilinen lähetys!!
Ennakkokäsityksistä huolimatta Aventurin sointi oli hyvä ja meno oli muutenkin iloista ja näyttävää.
Mielelläni olisin nähnyt Ruamjain jatkossa, Prima Vistan tekaistu lavakarisma ei oikein vakuuttanut.
Ruamjain sovitus oli tosiaankin vähän kaukana heidän "omasta jutustaan", harmi...odotin jotain ihan muuta.
Jännityksellä jään odottamaan säilyttääkö "stadin blingblingit" iloisen uskottavuutensa ja saako Ruamjai
vielä uuden mahdollisuuden!!!!

Anonyymi Su 27.2.2011, klo 13.57

toivottavasti tuomaristo ja muut tajuavat, mitä Ruamjaissa menettivät. lahjakkuutta!

Anonyymi Su 27.2.2011, klo 13.12

Oikeat kuorot pääsivät jatkoon! Aventurin sovitus oli hyvä! Olen kuullut kuoroa myös kirkossa esittämässä joululauluja! Tänä päivänä kuoron tulee olla muuntautumiskykyinen! Sitä Aventur nimenomaan on!

Anonyymi Su 27.2.2011, klo 12.53

Oikea sekametelisoppa:( missä potpuri?

Anonyymi Su 27.2.2011, klo 12.35

Oikeat kuorot menivät jatkoon. Pieni pettymys oli kuitenkin jokaisen esittelylaulu. Vaikka näitä kuoroja ei pidäkään vertailla vuoden 2009 kuoroihin, olivat tuolloin alkulaulut iskeviä ja mieleenpainuvia. Näillä kuuoroilla esittelylaulut olivat aika laimeita. Joka tapauksessa mielenkiintoinen kisa tulossa ja innolla odotan seuraavia ohjelmia.

Anonyymi Su 27.2.2011, klo 11.42

Onko tämä sittenkin kuin kuorosota?!

Anonyymi Su 27.2.2011, klo 02.15

Käsittämätöntä, että bling bling voi mennä soinnin ja aidon meiningin edelle. Toivottavasti Ruamjai nostetaan mukaan. Se olisi oikea ansio.

Anonyymi Su 27.2.2011, klo 01.42

Hyviä kuoroja kaikki. Kiitokset hienosta ohjelmasta

Anonyymi La 26.2.2011, klo 22.01

Niin, tuomaristolta kieltämättä "jännä" päätös valita jatkoon tuo falskisti laulava bling-bling-porukka, mutta ilmeisesti viihdeohjelma sitten vaatii show-kuoron. Jäämme kaipaamaan Ruamjain aitoa, energistä ja puhdasta sointia.

Nimetön huutelija La 26.2.2011, klo 21.10

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä