Teekkarikuoro ja Voice-kuoro jatkavat kisaa Suomen parhaan kuoron tittelistä semifinaaleissa

Teekkarikuoro ja Voice-kuoro jatkavat kisaa Suomen parhaan kuoron tittelistä semifinaaleissa

Suomen Paras Kuoro - La 12.3.2011, klo 20.00

Voice-kuoro Hankasalmelta voitti yleisöäänestyksen. Tuomaristo valitsi jatkoon tamperelaisen Teekkarikuoron.

294
tykkää tästä

Espoon Laulu jäi tässä vaiheessa vaille jatkopaikkaa, mutta senkään mahdollisuudet tulla valituksi Suomen parhaaksi kuoroksi ei ole vielä menneet. Tuomaristo nostaa kaikkien alkuerissä pudonneiden kuorojen joukosta yhden semifinaaliin.

Suomen paras kuoro -kilpailu jatkuu jälleen ensi lauantaina 19. maaliskuuta. Suora lähetys alkaa TV2ssa klo 19.10. Ennen lähetystä on mahdollista seurata kuorojen valmistautumista koitokseen suorassa nettilähetyksessä klo 17.30 alkaen. 

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (14)

Hyvä Voice! 5000 asukkaan kunnasta löytyy tälläinen kuoro, joka kuulostaa ja näyttää hyvältä. Hyvä Teekkarit ja hyvä Espoo. Hyvä meiniki kaikilla!

Anonyymi Ti 15.3.2011, klo 18.49

Teekkarikuoron solistittomuus oli mielestäni hyvä juttu. Tuomarit ovat lähes aina sanoneet että sooloja on liikaa. En siksi oikein ymmärrä miksi niitä pitää aina väkisin laittaa. Eli pisteet Teekkareille. Hyvä kuorosovitus.

Voicelta lauantaina oli aika erikoinen valinta sooloiksi. Kappaleen alku olisi toiminut herkkänä kuorolauluna paljon parempana kuin nyt solistin vetämänä. Nuorien tyttöjen heleät äänet kun soivat todella kauniisti yhteen ja olisivat olleet oikein hyvä alku kappaleelle. Nyt soolot olivat vähän niinkuin erillinen osa koko esitystä. Itse mietin kuoron kokoonpanoa, kun tuo takarivi näytti aika eri porukalta verrattuna edessä olijoihin, mutta kuten sanottu, paikkakunnalla ei vaan ilmeisesti riitä niitä nuoria miehiä tällaisen harrastuksen pariin. Onneksi vanhemmiten kuitenkin innostuvat.

Solistit Ti 15.3.2011, klo 15.32

2.4. semifinaalissa käsittääkseni Teekkarikuoro, Voice ja Sibis.

kuorolainen Ma 14.3.2011, klo 14.55

Hmmm...taso oli kohtalaisen hyvä tässä erässä.
Mielestäni Espoon Laululla oli täyteläisin ja nautittavin esitys. Pidin myös molemmista jatkoon menneistä kuoroista, vaikkakaan en ymmärrä miksi Voice ratsasti solisteilla(varsinkin kun miessolisti oli hieman epävireinen). Teekkaritkin olivat hieman vaisuja mutta kappale oli mielestäni hauskasti sovitettu!
Olivat kuitenkin loppujen lopuksi niin tasavertaisia kaikki kuorot että ääneni annoin tällä kertaa poikkeuksellisesti sekä Teekkareille että Espoolaisille, lahjoituskohde kun äänestyrahoilla oli hyvä. Hanna-Riikka oli loistava vierailevana tuomarina, rakentavaa kritiikkiä ja ihanaa naisenenergiaa!! Ovatko Sekä Teekkarit että Voice nyt siis samassa semifinaalilähetyksessä ja jos niin mikä on se kolmas kuoro? Ja milloin tämä semifinaalijakso nähdään?

Musadiggari Ma 14.3.2011, klo 13.50

Siis slovaribiisistähän ei voi tehdä menevää sovittamalla, joka kappaleeseenhan liittyy oma tunnelmansa. Olisi paras, jos kuorot saisivat itse valita kappaleensa. Ja a capellana kuorojen erot oikeasti tulisi näkyviin.

Anonyymi Su 13.3.2011, klo 17.59

Hyvä voice!!!!! ootte parhaita!:)

Anonyymi Su 13.3.2011, klo 17.12

Toisin kuin eilisen lähetyksen lopputekstit väittävät, sovituksen kappaleesta California Dreaming teki Teekkarikuoron kuoronjohtaja Johanna Rinne.

Teekkarikuoro Su 13.3.2011, klo 12.10

Siinä kai sen kuorojen välisen eron huomaa kun osa pystyy tekemään loppuun kuluneesta biisistä hyvän sovituksen. Sovitus ja sen istuvuus kyseiselle kuorolle on kuitenkin yksi arvostelukriteeri. Ei kai tässä mitään biisivalintoja tarvii syyttää, ihan samanlaiset mahdollisuudet jokaisella kuorolla on loistaa. Jos ei osaa tehdä sovituksia niin too bad...

Anonyymi Su 13.3.2011, klo 11.20

Kuorot saivat itse sovittaa tän erän kappaleensa. Eli on tosiaan täysin kuorosta kiinni kuinka menevän kappaleesta saa.

Anonyymi Su 13.3.2011, klo 10.52

Eikös se ole aivan kuorosta itsestä kiinni, kuinka menevän sovituksen tekee...

Anonyymi Su 13.3.2011, klo 03.59

Edellisten kanss täysin samaa mieltä, kuoron pitäisi saada itse valita materiaaliinsa sopivin kappale, nämä kappaleet eivät todellakaan ole tasaisia mitä kuoroille on valittu. Mutta täytyy muistaa että tässä ei valita Suomen parasta kuoroa vaan tehdään tv-ohjelmaa!

Anonyymi La 12.3.2011, klo 22.30

Kappalevalintojen satunnaisuus ja melkoinen tyylillinen hajonta tekevät tästä kuorolaulukisasta melkeinpä yhtä suuressa määrin kuorojen taustavoimien kisan.
Eli käytettävissä olevien sovittajien käsissä on melkoisen suuri osa menestysmahdollisuuksista. Mutta menestymään tulevat kuorot ovat sen toki oivaltaneet. Laulu on vain yksi osa tuotannollista kokonaispakettia. Tässä on hyvillekin kuoroille haastetta kehittää esittämistään uudelle tasolle.

Andreas La 12.3.2011, klo 22.02

Nyt on kyl pakko kans kommentoida. Aattelin että jos nyt Voice tippuu niin se ois ollu täysin tylsän kappaleen vika. Onko hieman epäreilua että teekkarikuoro saa laulaa menevän laulun by Mamas and papas ja toiset laulaa hitaan ja tylsän Hectorin laulun. Miksi kuoro ei sit saa itse päättää mitä laulaa? Kuka päättää lauluista??

Essi La 12.3.2011, klo 21.37

Spk:n biisit ovat kyllä jämähtäneet jonnekin 80-luvulle, olisi viihdyttävämpää kuunnella nykyaikaisempia menobiisejä kuoroille sovitettuna,olisi viihdyttävämpää katsojillekin.Tosin täytyy sanoa että vaikka viime jakson Ja rokki soi- kuoro ei laulutasoltaan yltänytkään parhaimpaansa, meno on kuitenkin ollut tähän mennessä paras tällä kuorolla. Pohjoisessa nähtävästi osataan yhdistää sekä viihde että laulu.

anonyymi La 12.3.2011, klo 21.07

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä