Prima Vista finaaliin

Prima Vista finaaliin

Suomen Paras Kuoro - La 26.3.2011, klo 20.05

Suomen paras kuoro 2011 -kilpailun ensimmäinen semifinaali ratkesi järvenpääläisen Prima Vista -kuoron voittoon.

336
tykkää tästä

Prima Vista keräsi tuomareilta maksimipisteet 30 pistettä ja katsojien äänistä se keräsi 50,4 prosenttia. Yhteispistemäärä oli siten 80,4. 

Ensimmäisessä semifinaalissa olivat mukana myös helsinkiläinen Aventur-kuoro sekä Ja Rokki Soi -kuoro Oulusta.

Suomen paras kuoro 2011 -kilpailun toinen semifinaali on vuorossa ensi lauantaina 2. huhtikuuta. Suora lähetys alkaa TV2ssa klo 19.10.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (28)

Katselen tätä viime viikon jaksoa Areenasta vasta nyt (mahtavaa että se on vielä siellä), ja samalla lueskelen näitä mielenkiintoisia kommentteja.

Minusta Prima Vistalla oli vahvin esitys (parhaat laulajat ja tyylikkäin sovitus), mutta hienoja vetoja vetivät muutkin kuorot - omannäköisiään hyvällä fiiliksellä.

Eniten ilahduttaa, että jatkoonpääsy on tänä vuonna yleisön ja tuomariston yhteismatematiikkaa. Viime vuoden systeemi oli kökömpi, kun alusta asti rakennettiin iso kuilu yleisön suosikkien ja tuomariston suosikkien välile. Varsinkin finaalissa ei ollut sillä systeemillä mitään jännitettävää. Tällainen systeemi, jossa arvoa annetaan myös puhtaalle laululle ja monipuolisille sovituksille, on paljon parempi.

Tällä kertaa yleisön ja tuomariston suosikki oli sama, eli yksimielisesti oikeus voitti, eikö niin? Jännä nähdä meneekö jossain jaksossa yleisöäänet niin tasan, että tuomariston selkeämpi porrastus tulee vaa'ankieleksi ja aiheuttaa varmasti ison jälkikommentoinnin sen systeemin reiluudesta...

Hyvä systeemi! La 2.4.2011, klo 07.08

Täytyy muistaa, että kyseessä on ns. formaatti, jossa ei ole tarkoituskaan hakea Suomen parasta kuoroa, vaan sellaista joka täyttää tietyt kriteerit ja josta yleisö tykkää. Ei tällaisessa jutussa tuomareille voi (eikä kuulu) antaa kaikkivaltiaan asemaa.

Prima Vista hoiti homman tyylikkäästi ilman sekamelskaa, mitä Aventurilla oli (käsittämätön yhdistelmä!) ja ilman vaikutelmaa karaokelaulamisesta mitä taas (ehkä laulusta johtuen) Ja Rokki Soi-kuorolla oli.

Prima Vistaa usein kuunnelleena voisi sanoa, että kuoro ei ole vielä kaikkea osaamistaan näyttänyt, mutta he tekevät varmasti parhaansa finaalissa. Katsotaan mihin se riittää. Toivottavasti voittoon!

Apulantaa voisi siteerata ja todeta että "turha on urputtaa". Siihen auttaa vain formaatin vaihtaminen.

Anonyymi Pe 1.4.2011, klo 20.52

Olen samaa mieltä Kuoroihmisen kanssa siitä, että kaikkien pitäisi esittää sama kappale tai ainakin samantyyppinen. Silloin kuorojen erot tulisivat paremmin näkyviin ja sovituksia ja koreografiaa voisi paremmin verrata keskenään. Samassa alkuerässä kappaleet ovat olleet aivan erilaisia ja joistakin kappaleista on vain helpompi tehdä esitys kuin toisista.

En ota kantaa menikö oikea joukkue jatkoon tästä semifinaalista vai ei sillä kansa ja tuomarit ovat puhuneet. Prima Vistan esitys, sovitus ja koreografia olivat yllätyksettömiä mutta laulu perinteistä ja varmasti laulettua ja siitä syystä jatkopaikka ei tullut yllätyksenä varsinkaan Kari Tapion laulujen ollessa kyseessä. Ja tässä valossa päätös oli varmaan oikea. Sen voi kuitenkin todeta, että Ja Rokki Soi ja Aventur pitivät oman tyylinsä kunniakkaasti ja hienosti loppuun asti siitä lipsumatta ja siitä suuret pisteet ja kunnia heille. He piristivät ohjelmaa ja sääli, että tippuivat jatkosta.

Vaikka tuolla aiemmin todetaan, että Prima Vistalla ei ollut kuorossa enempää miehiä kuin normaalisti, niin siltä se ainakin tuomaristosta (Seppo Murto) ja televisiosta katsottuna näytti. Toinen vaihtoehtohan tietenkin on, että naisia oli tällä kertaa vähemmän jolloin miesten osuus näytti suhteellisesti suuremmalta. Oliko sitten luonnollista vaihtumaa vai ei?

Vielä yksi huomio, mitä kukaan muu ei ole kommentoinut, mutta mikä särähti pahasti viime lähetyksessä. Seppo Murto totesi taustaosuuden jälkeen ensin, että Aventur oli paras ja sen jälkeen näytettiin kuoron iloa. Heti seuraavassa kommentissa hän sanoi, että hän kyllä tarkoittikin Prima Vistaa ja sitten näytettiin Prima Vistan iloa, mutta ei Aventurin pettymystä, mikä varmaan oli iso. Ei tällaisessa suorassa ohjelmassa saisi tapahtua moista. Eli vähän sama kuin vietäisiin lapselta kerran annettu karkki. Ja vaikka olisi jättänyt korjaamatta sanomansa sillä ei olisi ollut mitään merkitystä koska voittaja oli jo tuomariston osalta päätetty.

Anonyymi Ke 30.3.2011, klo 22.01

"SPK2011" Facebook-seinältä kopioiden:

Ekan semifinaalin yleisöäänten prosentuaalinen jakautuminen:
Ja Rokki Soi 24.88%
Aventur 24.36%
Prima Vista 50.46%

Ti 29.3.2011, klo 23.20

Vaikka en menisi sanomisissa ihan niin pitkälle, että yleisöäänissä olisi järjestelyn makua, näkisin silti minäkin äänien jakauman. Absoluuttisia äänimääriä ei tarvitsisi julkistaa.

Anonyymi Ma 28.3.2011, klo 21.15

Minäkin haluaisin tietää mitkä ovat kuorojen saamat yleisöääniprosentit, joten voisiko joku yleltä vastata??jotenkin nyt tuntuu että lopputulos oli järjestetty....

Anonyymi Ma 28.3.2011, klo 18.12

Jotta tämän kisan tulos nauttisi kuorolaulajien arvostusta, pitäisi kuorojen esittää yksi ja sama pakollinen laulu. Sen perusteella olisi mahdollista suorittaa kuorotaitojen vertailuja. TV-yleisölle voisi näyttää pakollisesta vain lyhyen otoksen, kyllä siitä saa käsityksen 'missä kuoro menee'.

Kuoroihminen Ma 28.3.2011, klo 14.06

Alkuun asia: Prima Vistan finaalipaikka oli ansaittu. Myös Aventur esiintyi edukseen, mutta tällä kertaa näin.
Aventurille tehty sovitus oli kuorolle sopiva ja I Will stay siinä seassa "ihan kiva", mutta jotenkin tuntuu että tuo oli jo vanha vitsi, koska alkuerässäkin oli sotkettu kaksi biisiä yhteen, samoin esittelykappaleessa.

Olisin myös jäänyt kaipaamaan pudonneiden kuorojen yleisöääniosuuksia ihan mielenkiinnosta. Nythän ne voisi julkistaa, kun kuorot tippuivat jo, vai?

Pekko A. Ma 28.3.2011, klo 12.51

Minäkään en pitänyt yhtään siitä Aventurin Hurriganesin ymppäämisestä, se ei yksinkertaisesti sopinut yhtään kappaleeseen.

Timo Koivusalo sen sijaan on kerrassaan mainio ja hauska juontaja, eikä tosiaakaan jää sanattomaksi :)

Anonyymi Ma 28.3.2011, klo 11.26

Minä koen asian toisin. Kuten se yksi söpö poika jota Aventurista kertoi valinnallahan oli hyvin järkevä selitys. Itse ajattelin, että Aventur oli ainoa porukka joka teki Kari Tapion elämälle kunniaa ja otti huomioon myös hänen henkilökohtaisen elämän.

Ei ollut ainakaan mitään tasapaksua turhanpäiväistä roskaa.

Ihmettelijä Ma 28.3.2011, klo 06.40

Voi kun toivoisin, että Timo Koivusalo juontaa viimeisen kerran ohjelmaa. On täyttä tuskaa kuunnella hänen puujalkavitsejään ja näyttää olevan tuomareillakin vaikeuksia. Mukavaa musiikkiohjelmaa viitsii hädin tuskin katsoa juontajan takia. Luulisi Suomesta löytyvän ammattitaitoisia ja asiallisia juontajia.

Anonyymi Ma 28.3.2011, klo 05.57

@Ihmettelijä – Su 27.3.2011, klo 18.46

Jatkoon heidät halusi tuomarit ja yli puolet äänestäneistä.

Ja jos nyt totta puhutaan, niin verratessa "Ja Rokki Soi" vs. Prima Vista, niin ensimainittu on lauluryhmä, joka laulaa ryhmässä ja toinen on kuoro, jota vetää kuoronjohtaja. Aventur toisaalta on kyllä laadukas ryhmä, eikä siitä pääse yli, eikä ympäri. Veikkaan, että yleisöäänien osalta saattoi vaikuttaa se, että kun tässä oltiin kunnioittamassa legendaa (Kari Tapio), niin monetkaan eivät nähneet Hurriganesin ymppäämistä mukaan niinkään kunnianosoituksena, vaan äänien kalasteluna jollain muulla, kuin sillä, mitä piti tehdä.

Olen itse sitä mieltä, että finaali pitäisi ratkaista suurimmalta osin tuomariäänin, sillä kyseessä oleva ohjelma on Suomen Paras Kuoro, eikä Suomen Suosituin Kuoro.

Anonyymi Su 27.3.2011, klo 23.06

Prima Vistalla oli itse asiassa vain yksi mieslaulaja enemmän kuin alkuerässä, ja ihan vakiojäsenistöä hänkin. Hän ei päässyt alkuerään, koska oli muualla keikalla. Meillä piti olla kaksi miesvahvistusta, mutta toinen sairastui. Hänkin on vanhoja vakiojäseniä, joten emme haalineet ketään kilpailua varten mukaan : )
Ihana päivä, kiitos vahvoille kilpailijoillemme! Kuorojen kesken on kisassa hieno ja kannustava tunnelma!
Finaalissa on ehkä pari naislaulajaa enemmän mukana, ja hekin ovat vakiojäseniä. Kuten jo tuossa aiemmin tuli ilmi, emme ole ottaneet ketään uutta mukaan kesken kisan emmekä ota myöskään finaaliin.

Toinen primavistalainen Su 27.3.2011, klo 18.07

Jotenkin tuntuu hassulta. Miten ihmeessä voi muka oikeasti olla mahdollista, että alkuerissä Ja rokki soi voittaa yleisöäänissä mm Sibelius Lukion kuoron ja semifinaalissa jäisi noinkin pienelle äänisaaliille?

Tuntuu kyllä vähän oudolta. Miksi kukaan ei missään ole julkaissut kuorojen todellisia äänimääriä?

Eniten ihmetyttää se, että jos kilpailun järjestäjät haluavat Prima vistan väkisin finaaliin herää kysymys: MIKSI?

Ja rokki soi ja Aventur olisivat molemmat huomattavasti parempia kuoromusiikin lähettiläitä. Kuka oikeasti jaksaa katsella tuollaista tylsää ja väritöntä hommaa?

Ihmettelijä Su 27.3.2011, klo 17.46

Prima Vistassa laulaa yli 30 henkilöä. Inhimillistä on, että kaikki eivät pääse mukaan keikoille, kokoonpano elää kerrasta toiseen. Kaikki "uudet" miehet ovat primavistalaisia monen vuoden ajalta, uusia jäseniä kuoroon ei kisan aikana ole otettu eikä oteta. Ensi kerralla on mahdollisesti taas hieman eri kokoonpano paikalla johtuen em. syystä.

Tässä samassa yhteydessä haluan kiittää kilpakumppaneitamme, annoitte hyvän vastuksen ja teitte päivästä ihanan. Kiitos! Parasta tässä kilpailussa on kannustava yhteishenki kuorojen kesken, jää hyvä mieli muistoksi voitti sitten tai ei!

Primavistalainen Su 27.3.2011, klo 17.43

kuinka voi olla sallittua, että kuoron kokoonpano muuttuu kilpailun aikana? Miesäänistä on ollut puute ja Prima Vista kävi haalimassa lisää miehiä porukkaansa. Aventur taas käytti omat harvat miesäänensä upeasti hyväkseen. Muutenkin Aventur oli ehdottomasti paras!!

Tuomarit herätkää!

Anonyymi Su 27.3.2011, klo 17.33

Kaikenkaikkiaan voidaan sanoa, että oikea kuoro meni finaaliin!!
Itse pidin kokonaisuutena aivan ehdottomasti eniten Aventurista, joka on antaa jotain uutta, raikasta ja nautinnollista "ulkomusiikillista" maustetta hyvän soundin lisäksi.
Ja Rokki Soi-kuorolle kiitokset hyvästä tsempistä ja kehittymiskyvyn osoittamisesta!
Sen verran on itsellä kuitenkin kertynyt noita klassisen kuoromusiikin harrastamisen vuosia, että
vaikken itse Prima Vistasta mitään valtavia fiiliksiä saanutkaan, on sanottava että laulullisesti olivat vahvin lenkki.
Onnea Prima Vistalle finaaliin!

Musadiggari Su 27.3.2011, klo 16.17

Anteeksi; ensin näytti siltä, että viesti ei mennyt nettiin...

Marja Oulusta Su 27.3.2011, klo 16.06

Oikea kuoro pääsi jatkoon!

Olisi kuitenkin ollut kiva, jos Ja rokki soi - kuoron altoillekin olisi suotu mikrofoni! Nyt meni antaumuksella lauletut sävelet harakoille!

Marja Oulusta Su 27.3.2011, klo 16.01

@Anonyymi – La 26.3.2011, klo 21.24
Samaa mieltä anonyymin kanssa siitä, että ensikuuleman perusteella olisi voinut luulla, että se 50,4 pistettä oli yhteispistemäärä Prima Vistalle. Siinä siis olisi ollut jo tuomarien antamat pisteet mukana. Näinhän ei sitten kuitenkaan ollut vaan yhteispistemäärä oli 80,4.

Jonkunlainen pistegraafi olisi kiva. Vaikka samantyyppinen kuin vaaleissa on, jossa alussa on ennakkoäänet ja siitä sitten lähdetään kannatuksessa ylöspäin. Tässä siis kullakin kuorolla olisi alussa tuomarien antamat pisteet.

Harmaaparran kanssa myös samaa mieltä, että tuomareille pitää antaa tarpeeksi valtaa ja että sillä on tarpeeksi painoarvoa. Kun kyseessä kuitenkin on viihdeohjelma, niin olkoon katsojillakin sanansa sanottavana. Kohtalaisen hyvä kompromissi tämä nykyinen käytäntö semifinaalissa. Finaalissa toivoisin, että tuomareilla olisi ylivalta. Nyt se lienee yleisöllä.

Eiliseen viitaten, tällä kertaa, lainaan Veikko Vennamon sanoja: "Kyllä kansa tietää". Mukavaa, että kansa oli tuomarien kanssa samaa mieltä :)

Basso Su 27.3.2011, klo 13.46

Yle, laittakaapa esiin myös se, paljonko yleisöäänistä saivat Ja Rokki Soi ja Aventur -kuorot! Lähetykseen olisi saanut enemmän mielenkiintoista sisältöä, jos olisitte kertoneet miten yleisöäänet jakautuivat kolmen eri kuoron kesken

Anonyymi Su 27.3.2011, klo 13.08

Prima Vista oli mielestäni tämän erän paras kuoro ilman mitään mukinoita. Klassisen kuoromusiikin ystävänä toivoisin musiikkitaitojen ratkaisevan ja siksi antaisin tuomareille lopullisen päätösvallan. Yleisöäänissä kuoron kotipaikan aktiivisuus ja esityksen ulkomusiikilliset seikat saattavat saada liikaa painoarvoa.

Kuoroihminen Su 27.3.2011, klo 12.20

Tuosta yleisöäänestyksestä. Mielestäni yleisön peruste soittamiselle voi hyvinkin olla joku muu kuin musiikillinen ansio, mutta tässä tapauksessa nyt kuitenkin Prima Vista on saanut ääniä muiltakin kuin omalta paikkakunnaltaan ja kavereiltaan. Kuoro on lukumäärältään pienempi kuin molemmat kilpakuoronsa ja Järvenpääkin huomattavasti pienempi paikkakunta kuin Oulu ja Helsinki. Äänestetty on siten todennäköisesti myös ihan ansaitusti. Hieno juttu!

Anonyymi Su 27.3.2011, klo 09.28

Yleisöllä ei ole asiantuntemusta, joten tämä kisa pitäisi ratkaista tuomarien äänillä. Yleisö äänestää monella eri perusteella, oli mukavan näköistä porukkaa, oli paras biisi, oli kotikaupungista jne tai sitten on masinoitu kaikki sukulaiset, ystävät ja kylänmiehet äänestämään. Harva yleisössä ymmärtää kuorolaulun päälle niinkuin Seppo Murto.

Harmaaparta La 26.3.2011, klo 22.43

Aivan eli hieman tuli väärin kuunneltua / katsottua (graaffeja joita ei ollut). Itse edelleen kuuluttaisin tollaisten graafien perään joista _selvästi_ näkisi kuka on yleisön suosikki! Viela kerran onnittelut voittajalle ja onnea jatkoon!

Anonyymi La 26.3.2011, klo 22.35

Vastaten viestiin: "Anonyymi – La 26.3.2011, klo 20.24"

Tuomaristolta tuli 30 pistettä ja yleisöltä 50,4 pistettä. Aventur ja "Ja Rokki Soi" eivät saaneet yleisöltä edes yhteensä niin paljon pisteitä, mitä Prima Vista. Yhteispisteet siis olivat 80,4 pistettä.

Anonyymi La 26.3.2011, klo 20.50

Kertaapa Anonyymi tuo pisteidenlaskukaava vielä... Prima Vista sai noin puolet eli 50,4% katsojien äänistä. Eli loput 49,6% jaettiin Aventurin ja Ja rokki soi:n välillä, eli sekä Avantur että Ja rokki soi saivat molemmat VÄHEMMÄN yleisöääniä kuin Prima Vista. Lisäksi Prima Vista sai 30 pistettä (ei siis prosenttia) tuomareilta, jolloin tuo 30 pistettä lisättynä yleisöäänimäärään (muutettuna prosenteista pisteiksi) antaa lopulliseksi pistemääräksi 80,4. Eihän tässä tarvitse edes diplomi-insinööri olla laskeakseen että tuo yleisöäänimäärä olisi jo vienyt Prima Vistan voittoon.

Hmm La 26.3.2011, klo 20.44

Ensimmäisenä onnittelisin jatkoon päässyttä kuoroa! Kritiikkiä menisi ylelle, tuomariston valta on aivan liian suuri. 80% yleisöäänistä meni muille kuoroille, joten voittaja sai 30% tuomaristolta ja vaivaiset 20.4% yleisöltä. Olisi myös mukava nähdä äänestysmäärät sekä muiden kuorojen yleisöäänet!

Anonyymi La 26.3.2011, klo 20.24

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä