Amadeus tapasi fanejaan

Amadeus tapasi fanejaan

Ajankohtaista - To 28.1.2010, klo 12.25

Tälle sivulle liitetyn mediatiedoston esittäminen vaatii Adobe Flash Playerin.
453
tykkää tästä

Torstaina 28.1.2010 klo 15.30 käynnistettiin Satumaassa suora kännykkävideolähetys Amadeuksen levyjulkkareista. Paikalla oli muutamia etukäteen ilmoittautuneita satumaalaisia ja netin välityksellä osallistujia riitti myös. Tapaamisesta tehtiin myös videotallenne, joka on tekniseltä laadultaan alkuperäistä kännykkälähetystä parempi.

Aluksi Amadeus juttelee fanien kanssa ja vastaa chatin välityksellä tulleisiin kysymyksiin. Sen jälkeen Tangomarkkinoiden toimitusjohtaja Pekka Leinonen kertoo mm. tulevan kesän Tangomarkkinoista. Lähetyksen lopussa musiikkivaikuttaja Ile Vainio kertoo yhteistyöstään Amadeuksen kanssa.

Airi S. emännöi tapaamista.

Lisää artisteista:Amadeus

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (78)

Kommentointi on taas avattu suljettujen artikkelien osalta. Pyrimme pitämään tiukemmalla otteella kommentointia asiallisilla linjoilla ja toivomme, että kukin kommentoija tutustuisi luomaamme kommentoinnin ohjeistukseen. Ohjeistus sisältää yleiset pelisäännöt kommentoijille sekä selvitystä ylläpidon moderointitavoista.

Kommentoinnin avoimena pitäminen on kiinni teistä :)

ylläpito_jari Pe 27.8.2010, klo 14.02

Odoan Ampun haastattelua! Kiitos jo etukäteen!

Anonyymi Ti 24.8.2010, klo 00.08

Amadeuksen kotisivuille mars fanit!

Anonyymi Pe 20.8.2010, klo 20.23

Kuulun kaipaavien kerhoon! IKÄVÄ ON ISO!!!!!!!!!!!

Anonyymi To 19.8.2010, klo 21.41

Klo 19.36 Kiitos sanoistasi, on TOSI IKÄVÄ !!!!

Anonyymi To 19.8.2010, klo 21.19

Milloin tulet Amppu kylään tänne AmadeusLandiaasi? On ikävä.

Anonyymi To 19.8.2010, klo 18.36

Amadeus olet aarre kallein!

Anonyymi La 13.3.2010, klo 01.39

Näitä lyhyitä on mukavampi lukea,kuin väsyttävän ylipitkiä ! Jokainen kuitenkin saakoon kirjoittaa mielensä mukaan,voin jättää lukematta !

Anonyymi Ti 23.2.2010, klo 13.43

Ippa Ja Elisa hienot kommentit ! Ei turhia selityksiä sivukaupalla. Tällaisia on kiva lukea,että ymmärsitte ettei kaikki toimi tai fanita samalla tavalla

Anonyymi Ti 23.2.2010, klo 13.39

Allekirjoitan Ipan kommentin omalta osaltani! Siihenhän sitä täytyy pyrkiä itsekullakin, että Ampulle jäisi tilaa "hengittää". On hyvä aina välillä asettua hänen "housuihinsa" tässäkn asiassa.

Elisa Ti 23.2.2010, klo 12.47

Kommentoija 10.12 ja yksi monista. Hienoja kommentteja.Olen ilmeisesti vähän siihen "äitifani"kategoriaan kuuluva,mutta pyrin käyttäytymään niin,ettei "ahdistusta" syntyisi!! Kiitos taas muistin virkistämisestä!!

ippa Ti 23.2.2010, klo 12.14

11:12 Olen jo pitkään ollut samalla linjalla mutta kun siitä kirjoittaa saa heti lokaa silmille ! Minustakin se menee liian holhous linjalle,hänellä kuitenkin on omat taustajoukot ja eiköhän aikuinen mies osaa asiansa hoitaa !

Anonyymi Ti 23.2.2010, klo 11.28

Miksi tällainen kohu kun faneja ei näytetty ? Jos haluaa pysyä näkymättömänä niin ok ! Näkyyhän noita faneja lavojen reunalla netin kautta ! Sieltä voi jokainen itsensä tunnistaa ! Miksi näistä pitää metri kaupalla kirjoittaa ? Täytyy kyllä sanoa että ei täällä voi mistään kommentoida etteikö syyllistetä "härnääjäksi ym !

Anonyymi Ti 23.2.2010, klo 10.12

Myöhäistä iltaa kaikille! Kurkistan nyt pitkästä aikaa tälle sivulle, enkä malta olla puuttumatta tuohon "näkymättömyysongelmaan" fanitapaamisessa. Anteeksi,en halua jauhaa! Itse en siellä ollutkaan, mutta jos olisin ollut, en olisi suostunut kuviin. Ei todellakaan häpeä olisi estänyt, eikä ujous, vaan yksinkertaisesti se, että en tykkää olla kuvattavana. Hyvin harvoin suostun valokuviinkaan edes perhepiirissä. Olenkohan mielestäni niin ruma?! Lieköhän muita samanlaisia?! Kun olin Seitsemännessä Taivaassa syksyllä, tyttäreni "pakotti" minut Ampun kanssa potrettiin, mistä olen kiitollinen nyt kuvia plärätessäni. On muuten HYVIÄ!

Elisa Ma 22.2.2010, klo 23.58

Tässä samassa suossa on rämmitty kuka kesästä kuka mistäkin lähtien ja puhuttu tuhat kertaa ja mietitty, kuinka estää epäasiallisuudet. Tuolla toisella sivullakin juuri sanoin, että selkeitä "tapauksia" on ne loukkaavat kommentit, jotka voi poistattaa, vaikkakin poisto on hidasta, ja siinä ajassa sivut ovat jo sekoittuneet. Ongelmallisimpia on ne kommentit, jotka ovat kunnioittavien ja epäasiallisten "välimaastossa", loukkaavia, töykeitä ja vääristeleviä niinkuin nyt tuo nuotinluku- ja soittotaitoasia. Oikaista pitää ja Amppua pitää puolustaa, mutta rajanveto on se ongelma. Oiottavia, loukkaavia kommentteja on huomattavasti enemmän kuin ihan selvästi poistettavia, joihin ei tietenkään kannata paneutua. Kullakin kirjoittajalla ja lukijalla on myös oma raja, mihin kommenttiin katsoo tarpeelliseksi vastata, kun taas toinen hyppää vain yli. Tarkkaa rajaa ei kukaan pysty määrittelemään. Ikuisuuskysymys, eikä sitä ole koko Satumaan aikana selvitetty. Te "uudemmat" vielä jaksatte kirjoitella, ihmetellä, selittää, mutta me kauemmin olleet ei oikein tahdota enää jaksaa aiheesta, vaikka realistisesti ajatellen tämä on ikuisuuskysymys! Hyvää Yötä KT

Anonyymi Ma 22.2.2010, klo 21.46

Kiitos Eira viisaasta kirjoituksestasi. Ei tarvinnut nukkua yön yli. Hyvin tuli sanottua.
Rakkaan Ampun sanontatapaa lainaten: Se on niin vaikea ala, tämä palstakirjoittelu.

marja Ma 22.2.2010, klo 21.21

Hyvä KT, heititpä haasteen! Pitäisiköhän nukkua yön yli ja pohtia vasta sitten…No, tässä jotain.

Henkilö, joka väittein, kysymyksin tai vihjauksin heittää kyseenalaisia varjoja artistin tai toisten keskustelijoiden päälle, ei osoita kunnioittavaa suhtautumista kanssaihmisiä kohtaan. Jos minulla olisi valta niin porttikiellon määräisin ja viittaisin Ylen arvoihin. Mutta koska minulla ei sitä valtaa ole, ehdottaisin, että käytämme oikeuttamme ilmoittaa asiattomista viesteistä ja toisaalta, jätämme asiattomat viestit omaan arvoonsa emmekä kommentoi mitenkään. Useimmat ”härnääviä” viestejä kirjoittavat kaipaavat huomiota ja jos eivät sitä saa, menevät etsimään sitä muualta.

Toinen tie on sitten se, mitä tähän saakka on harjoitettu, eli puuttuminen. Tämä tapa tuntuu monesta tarpeelliselta siksikin, että keskustelujen kohteena on herkkä taiteilijasielu, joka tässä joukossa on se ainoa, joka nimellä ja kasvoilla esiintyy (Airin lisäksi). Me muut olemme anonyymejä ja tässä mielessä meitä ei voi haavoittaa. Mutta meillä on vastuumme siitä ihmisestä, joka meille mahdollistaa tämän kanssakäymisen. Se vastuu on erityisen suuri siksi, että kyseessä on nuori, uransa alussa oleva taiteilija ja meistä suurin osa on varmaankin aikuisia ihmisiä. Meidän velvollisuutemme on tukea oikealla tavalla.

Minä luulen, että Sinulta KT löytyy ytimekkäämpi ja jämptimpi ”nootti” vihjailijoille ja härnääjille. Vai, olisiko sittenkin viisautta siinä, että annetaan häiriköiden huudella omiaan ja käydään keskustelua aiheista, jotka tuottavat hyvää Ampulle. Ja kun näin tapahtuu, se koituu meidänkin hyväksi ja hyödyksi. Kohdennetaan oma energia hyvään (Amppuun) eikä pahaan (häiriköihin). Sehän on tunnettua, että siihen, mihin keskittää ajatukset ja ponnistelut niin se valtaa sijaa.
Vai miten se menikään: Sitä mitä kylvää, sitä niittää!

Eira Ma 22.2.2010, klo 20.36

Hei, Eira! Olen sanonut jotain yleisellä tasolla, että jokainen voi vapaasti olla omista syistään nettikuvissa tai poissa kuvista. Minulle eikä kenellekään ei edes kuulu miettiä kenenkään henk.kohtaisia syitä, enkä aio ryhtyä uteliaaksi ja tyhmäksi, kun se ei kuuluu tapoihini. Jokainen saa olla ja jokaisen pitääkin olla niinkuin itse haluaa tai niinkuin ympäristö ikinä antaa periksi tässäkin asiasssa.

MUTTA sanon edelleen, että tämä ei ole keskustelun arvoinen asia. Taas yksi kommentoija näyttääkin härnäävän, ilmeisesti sama, joka sen aloittikin. Sano Sinä, Eira, tuollaisille härnääjille nyt jotain jämptiä, kun me muut emme enää liian monen kuukauden jälkeen jaksa jauhaa samoja tai nyt tätä olemastonta ja tyhmää asiaa. Otapa Sinä ohjat käsiisi, kun olet "uudempi", etkä ole tuntenut vielä PalstaPurnuttia! Terv. KT

Anonyymi Ma 22.2.2010, klo 16.54

Vähän on selittelyn makua,tässä fanitapaamisessa olleiden halusta pysyä näkymättöminä.Ihmettelin tuota jo aikaisemmin, ja laitanpa minäkin ihmetykseni julki.Jos olisi ollut tilaisuus olla mukana,olisin kyllä ilomielin näyttäytynyt Amadeuksen seurassa.Onhan nämä samaiset henkilöt olleet useaan otteeseen näkyvillä,niin televisiossa kuin netissä,Amadeuksen esiintyessä,että se siitä.

ihmettelevä Ma 22.2.2010, klo 16.13

Hei!
Kerran vielä porinaa fanitilaisuuksissa esiintymiseen liittyen. Itse en puolen sekunnin vertaa ajatellut sitä, mitä mahdollisesti ystävät, sukulaiset tai muut ihmiset ajattelevat, muuta kuin siitä näkökulmasta, edustaako Amadeus, Yle ja sen toimittajat ja muut paikalla olevat fanit sitä arvomaailmaa ja käyttäytymiskoodia, jota itse ainakin pyrin edustamaan. Kun välittömästi pystyin tekemään tällaisen johtopäätöksen paikallaolijoiden suhteen – ja Amadeuksen suhteen jo paljon paljon aikaisemmin – niin minulla oli ns. turvallinen olo. Saatoin luottaa siihen, ettei tilanteessa ainakaan tule vastaan mitään sellaista, joka yllättää minut tavalla, johon en halua sekaantua. Siis KT hyvä, sallithan minulle olla sitä mieltä, että merkitystä on silläkin, miten ymmärrän, koen tai tiedän Amadeuksen suhtautuvan kaltaisiini tai mitä arvomaailmaa koen paikalla olijoiden edustavan. Ymmärrän oikein hyvin myös sen, että syynä voi olla myös tai pelkästään se, että läheiset eivät välttämättä ymmärrä tai tue. Tai yksinkertaisesti se, että ei koe luontevaksi tai muutoin sopivaksi esiintyä julkisuudessa. Mutta todellakin, vihjailut siitä, että häpeä olisi jotenkin mukana, kuvastaa ehkä enemmän kysyjän kuin paikallaolijoiden tuntoja tai käsityksiä. Tai, sitten oli vain huonosti formuloitu kommentti, eikä siihen kannata sen enempää tarrautua. Eiköhän tämä asia voida nyt kuopata.

Airille ideakoriin ajatus, että voisihan harkita myöskin kahden artistin yhteistä fanitapaamista. Esim. konkari Kari Tapio ja komeetta Amadeus saattaisivat olla hyvä pari tapaamaan faneja. Tuntumani on, että heillä on paljon yhteisiä ihailijoita. Ja kannattaja löytyy myös ehdotukselle, jossa toivottiin Hortto Kaalon jäseniä ja/tai Anneli Saria, yhdessä Ampun kanssa. Sehän olisi varsinainen fanitapaamisten helmi!

Eira Ma 22.2.2010, klo 16.02

Selitykset Ampun fanittamisen ongelmasta tai nettikameroiden ulkopuolella olemisesta saavat näköjään edelleen kummallisia piirteitä, joita ei enää jaksaisi kommentoida uudelleen, mutta näköjään pakko.

Häpeä sotketaan aina kummallisesti mukaan, siis häpeä Ampun fanituksesta, mistä ei varmaankaan ole kenenkään kohdalla kyse, jos häpeää ihan oikein ja tarkasti ajatellaan. Halu olla näkymättömissä, jos sitä on, koskee ainoastaan kuten jo aiemmiin sanoin ja joku paikalla olijoista mainitsikin joskus, muitten ihmisten, perheenjäsenten, läheisten ja tuttujen sekä kyläläisten reagointia, kun ihminen yleensä fanittaa ja ehkä meidän tapauksissamme "hiukan vanhempana". Tämä mahdollinen henkilökohtainen syy ja muut syyt olla näkyvillä on otettava tietenkin huomioon ihan yleisestikin kamerakuvauksissa.

Se, että Amppu suhtautuu kaiken ikäisiin samalla lailla on eri asia kuin se, kuinka itse tai etenkin ympäristömme suhtautuu meihin ja nimenomaan kuinka me vastaanotamme heidän reagointimme, kun perheenjäsentenkin reagointi monilla on aika voimakastakin ei-hyväksymistä. Kyllä - jokainen tietenkin valitsee itse omat reagointinsa toisten sanomisiin, mutta kuten tuolla jo sanoin, moni saa fanittaa myös ihan yksin, kun ei halua tulla loukatuksi ympäristön taholta.

Jokaisella on täysvaltainen oikeus valita joko näkyä nettikuvassa kaikelle kansalle tai ei, sitä ei muuta mikään, eikä sen pitäisi olla myöskään ongelma kenellekään ulkopuoliselle. Ihmettelen, kuka tämän aikoinaan fanitapaamisen jälkeen ottikaan aiheeksi, mutta muistan kyllä, että kirjoituksessa oli ilkeä sävy ja juuri tuo häpeä-ilkkuminen. En usko, että kyseessä on myöskään kateus paikalla olleita kohtaan - kuitenkaan! Terv. KT

Anonyymi Ma 22.2.2010, klo 15.02

Tervehdys näillekin sivuille!
Fanitapaamisessa kuvaamisen ulkopuolelle jäämisessä ei varmaan ollut mitään merkitystä sillä, minkä ikäisiä fanit ja taiteilija olivat. Amadeus kun osaa suhtautua yhtä luontevasti, tasapuolisesti ja kunnioittavasti kaiken ikäisiin ja näin oli myös toisesta suunnasta tarkasteltuna. Toisaalta, saattaa toki olla niin, että Amadeuksen lumovoima on niin omasta maailmastaan, että moni Ampun ekaa kertaa tavatessaan pelkää pökrääntyvänsä, eikä sitä halua tehdä kameroiden surratessa! Puhun kuitenkin lähinnä omista ja läheisteni kokemuksista. Kun Sinitaivas-konsertin jälkeen pyysin Ampulta nimmaria, tuskin sain sanottua kahta kokonaista lausetta takeltelematta, minä, ihminen, joka on joutunut pitämään puheita ja tapaamaan ihmisiä laidasta laitaan! Mutta tuossa fanitapaamisessahan me olimme kaikki kuin perheenjäseniä, kiitos ennen kaikkea Ampun, joka tupsahti "perheen" keskelle kuin oma lapsi päivällispöytään. Alkoi kertoa fiiliksistään ja tuoreista sattumuksistaan ihan kuin olisimme tavanneet joka päivä ja vasta eilen.

Amadeuksen fanittamisessa ei todellakaan ole mitään hävettävää, päin vastoin. Mutta jokaisella on oikeus päättää itse siitä, haluaako kuviin ja tallenteisiin. Upeaa, että ihmiset tulevat tällaisiin tilaisuuksiin.

Aikaisemminkin olen tuonut esiin, että fanitapaamisia voisi organisoida eri puolelle Suomea, siis fanit itse. Paras tilaisuus ei välttämättä ole sellainen, jossa on massoittain faneja, vaan pieni 6 - 10 henkilön ryhmä saa paremman kontaktin taiteilijaan ja tilanne on luonteva molemmin puolin. Asia varmaan edistyy parhaiten ottamalla yhteyttä Aura-viihteeseen.

Eira Ma 22.2.2010, klo 12.50

Kommentoija 11.20
Voi olla,että olet oikeassa. Meidät kuitenkin laitettiin istumaan paikoilleen,eikä kuvaaja paljon "liikuskellut". En itse ole mikään "linssilude",mutta häpeämisestä ei ollut kysymys!!! Jos joskus vielä pääsen samanlaiseen tilaisuuteen tulen näkymään!!!!! On minulla muistona "halaus kuva Amadeuksen kanssa"!!!

ippa Ma 22.2.2010, klo 12.31

22:18 Ymmärrän kun kyseessä on nuori kavari ! Ja fanit paljon vanhempia !

Anonyymi Ma 22.2.2010, klo 11.23

Hei Ippa ! Virtuaalinen tapaaminen kuvattiin myös kännykällä,joten kaikkia olis voinut kuvata ? Ja kääntyyhän videokamerakin ? Ymmärrän jos ei halua näkyä......yksi fani sanoi ettei halua näkyä kun esim. halaa Amppua ja oli perunut tapaamisen ? Olisko tilanne ollut hävettävä ? Onhan keikoillakin porukka lavan edessä,mitä netin kautta voidaan katsoa,sielläkin vanhempia ihmisiä hurmiossa taputtamassa !

Anonyymi Ma 22.2.2010, klo 11.20

Omat syynsä näyttäytymättömyydessä varmaan jokaisella tuolla fanitapaamisessa ja tuo kamerointi tietysti yksi määräävä tekijä. Ei fanittaminen "vanhemmalla ikää" ole mitään helppoa touhua, kun 17-kesäisyytensä saa kertoa kolmella, neljällä tai viidellä. Aina on ihmisiä kotona tai lähipiirissä, joille ei viitsi kuvitellakaan puhuvansa asiasta, puhumattakaan, että paljastaa itsensä nettikatselijoille. Omien käytettävissä olevien mahdollisuuksien ja ratkaisujen kanssa pitää vaan pärjätä, että saa touhuta jotain näin ihanaa kuin Ampun kannustaminen ja ihaileminen on. Moni joutuu hykertelemään tyytyväisenä ihan itsekseenkin. Sellaista se on! Terv. KT

Anonyymi Su 21.2.2010, klo 22.18

Kommentoija 16.2.10 klo 11.30 Kävin tällä sivulla vasta nyt,mutta haluan vastata kysymyksiisi"parempi myöhään kuin ei milloinkaan"
Fanitapaaminen oli tosiaan mukava tapahtuma!! Miksi kaikki eivät näkyneet kuvissa? Yksi syy oli puhtaasti tekninen,meidän olisi käsittääkseni pitänyt siirtyä paikasta toiseen,sillä kamera oli paikollaan. Itseni kohdalla "näkymättömyys" ei johtunut ainakaan "häpeästä",olen ylpeä,että sain olla Amadeuksen juhlassa.Tyttäreni eivät ole aivan ymmärtäneet "fanitustani",mutta olivat hyvillään,kun menin tilaisuuteen!!! Ystävilleni ympäri Suomea olen viestittänyt tapahtumasta ja ovat kuunnelleet ääntäni ja samalla "tutustuneet" tähteeni.
Yhteenvetona sanoisin meidän kaikkien puolesta,että kysymys ei varmasti ollut häpeämisestä!!

Olisikohan suurempi fanitapahtuma paikallaan?? Milloin?Missä? Ideoita?

ippa La 20.2.2010, klo 06.57

Olet aivan oikeassa unikki kappalesta, tulikin toinen hyvä ajatus. Kiitos!

Anonyymi Ke 17.2.2010, klo 09.24

Kyllähän fanitapaamiset ihan hieno asia on ! Mutta kun ihmiset eivät kehtaa näkyä kuvaruudussa,miksi ? Pelkäävätkö he että tutut näkevät,vai hävettääkö ? (Vertaan Amadeuksen tapaaminen) Noita levyjulkkareita vois jatkossa lähettää Mikaelin julkkareita oli kiva katsoa,aivan kuin olis ollut itsekkin mukana !

Anonyymi Ti 16.2.2010, klo 11.30

Ja Kari Tapio tykkää Amadeuksesta!

Anonyymi Ti 16.2.2010, klo 09.37

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä