Syksyn sävel on yhteinen

Syksyn sävel on yhteinen

Yhteinen sävel - To 2.7.2009, klo 14.23 - Toimittaja: Katja Karasvaara

Yhteinen sävel muistelee Suomen ja Neuvostoliiton rinnakkaiseloa musiikin keinoin ja kokoaa yhteen kotimaiset huippuartistit!

482
tykkää tästä

Yhteinen sävelYhteinen sävel

YLE Teemalla, Radio Suomessa, Elävässä arkistossa ja netissä soi syksyllä slaavilainen kaiho. Tummat silmät, Moskovan valot, Rakastan sinua elämä, Kaksi kitaraa, Valkoakaasiat ja Unohtumaton ilta ovat kappaleita, jotka ovat punoneet Suomen ja Neuvostoliiton historiat toisiinsa.

Nyt on tullut aika paitsi muistella ja kuunnella musiikkia, kulkea uudelleen se vaiheikas taival, jonka varrelta löytyvät sota, karjalaisten asuttaminen, Kekkonen idänsuhteiden takuumiehenä, ystävyyttä ja yhteistyötä, valtuuskuntia sekä rockia yli rajojen. Monista asioista on vaiettu tähän päivään - auttaako musiikki meitä vielä kerran kuulemaan ja näkemään, missä oikein kuljimme?

YLE Teema esittää 9.10. alkaen kuusiosaisen Yhteinen sävel -dokumenttisarjan, joka kertoo Suomen ja Neuvostoliiton rinnakkaiselon kepeydestä ja kipeydestä musiikin keinoin. Sarja vie aina sotaa edeltävistä vuosista Neuvostoliiton hajoamiseen. Matkan varrella piirtyy kuva suomalaisuudesta sekä naapuruudesta kaikissa eri sävyissä. Tunteikkaita tarinoita kertovat muun muassa Heikki Salo, Ismo Alanko, Lasse Lehtinen, Viktor Klimenko, Erkki Liikanen, Annikki Tähti ja Georg Babitzin. Sarjan on ohjannut Ari Matikainen, ja tuottajana on toiminut KinoCompany.

Yhteinen sävel kokoaa myös suomalaiset huippuartistit äänilevylle. Paula Koivuniemi, Vuokko Hovatta, Pauli Hanhiniemi, Kerkko Koskinen ja Tuure Kilpeläinen tulkitsevat ikimuistoisia ja rakastettuja venäläisiä klassikkoiskelmiä syyskuussa ilmestyvällä Yhteinen sävel -albumilla. Kerkko Koskinen on sovittanut kaihoisat slaavi-iskelmät kuten Kaksi kitaraa, Ei aika mennyt koskaan palaa, Mustat silmät, Valkoakaasiat, Unohtumaton ilta, Sininen huivi, Moskovan valot  jne. suurelle orkesterille. Artistit tulkitsevat lauluja levyllä sekä yhdessä että erikseen.   

Yhteinen sävel -ohjelmakokonaisuuteen kuuluvat lisäksi YLE Radio Suomen Iskelmäradiot sunnuntaisin 6.-27.9. sekä Toivelaulukonsertti. Osoitteessa yle.fi/yhteinensavel taustoitetaan 19.8. alkaen ohjelmasarjaa, nähdään artistihaastatteluja, perehdytään laulujen historiaan ja kuullaan näytteitä levy- ja konserttimusiikista. YLEn Elävä arkisto julkaisee laajan Yhteinen sävel -paketin, jossa voi kuunnella ja katsoa sarjassa kuultavia lauluja kahdeksan vuosikymmenen ajalta sekä perehtyä Suomen ja Venäjän yhteiseen historiaan Porvoon valtiopäivistä vodkaturismiin. Yhteinen sävel -konsertti järjestetään Helsingin Kulttuuritalolla 2.10. ja se esitetään myöhemmin YLE Teemalla ja YLE Radio Suomessa.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Yhteinen sävel

Yhteinen sävel on runsaudensarvi, johon kuuluu albumi, YLE Radio Suomi, konsertti, YLE Teeman dokumenttisarja ja Elävä arkisto. Ihanat slaavilaisiskelmät kuten Mustat silmät, Valkoakaasiat ja Rakastan elämää ovat jättäneet jälkensä suomalaisten sydämiin.

Ohjelmasarja uusitaan Yle Teemalla kesän toiveuusintana maanantaisin klo 20 6.6.-11.7. 2011

Katso lähetysajat Yle Teeman sivuilta

Suomalaisen iskelmän aikajana

Elävä arkisto: Kotimaisen musiikin historia

Muualla Yle.fi:ssä