YLE

 

YLE A-Ö

Satusuomalainen
finalistiehdokkaat på svenska
etusivu
kaikki ehdokkaat palaute
äänestys toimituksen sivu
keskustelu kampanjakalenteri
Pirk Viivi ja Wagner Muumipeikko Uuno Turhapuro Rokka Väinämöinen Rölli Pikku Myy Satusuomalainen
Takaisin edelliselle sivulle

Toimituksen sivulla kerrotaan seuraavasta Satusuomalainen-ohjelmasta. Tietoa menneistä ohjelmista löydät tämän sivun vanhoista uutisista sivun vasemmasta laidasta. Satusuomalainen kesätorstaisin TV1:ssä klo 20.00. Uusinnat tiistaisin klo 23.10.

Satusuomalainen: Suuri Suora Finaali

Suosituin suomalainen fiktiohahmo, Satusuomalainen, valitaan 24.8. Helsingin Taiteiden yössä, Aleksanterin teatterissa. Suora lähetys alkaa TV1:ssä klo 21.05. Lähetyksen aikana järjestetään katsojille puhelin- ja tekstiviestiäänestys.

Satusuomalaisen ensimmäinen kierros käytiin maaliskuussa. Silloin 49 hahmon listalta äänestettiin jatkoon kahdeksan: Väinämöinen, Uuno Turhapuro, Viivi & Wagner, Muumipeikko, Rokka, Rölli, Star Wreckin kapteeni Pirk sekä pikku Myy. Kesän aikana kansa on äänestänyt hahmoja finaaliin. Ketkä neljä pääsevät finaaliin? Kenestä tulee Satusuomalainen? Suoran lähetyksen aikana äänestetään suomalaisille kaikkein rakkainta fiktiivistä hahmoa!

Neljä finalistia paljastetaan lähetyksen alussa.

Finaali on täynnä jännitystä, hauskuutta, musiikkia ja hahmoihin liittyvää tietoa ja tuntemusta. Hahmojen puolesta kisaavat nimittäin joukkueet, joissa nähdään pätevää ja iloista porukkaa. Tulonsa ovat varmistaneet jo ainakin Reidar Palmgren, Marjatta Raita, Petri Hiltunen, Dome Karukoski, Mike Pohjola, Marko Bjurström, Mika Myllyaho, Virpi Hämeen-Anttila, Jussi Lampi ja Eija Vilpas.

Joukkueita on siis neljä ja kilpailijoita kahdeksan. Mutta.
Ilta on jännittävä myös kilpailijoiden osalta, sillä osa heistä tulee mukaan vain, jos oma suosikki pääsee jatkoon. Mekään emme siis vielä tiedä ketkä yllä mainituista näet Aleksanterin teatterissa Taiteiden yönä.

Illan kapellimestari on Iiro Rantala ja seremoniamestareina häärivät Peter Nyman & Minna Joenniemi. Iiron apuna soittavat Jukka Orma ja Felix Zenger ja laulavat Ulla Tapaninen, Disco-yhtyeen solisti Aki Eronen, sekä yksi, joka on vielä salaisuus! Ohjelman virallinen suojelija sanoo myös sanasen.

Ilmaislippuja Finaaliin on ollut jaossa YLE Shopissa. Paikalla on myös ilmaisutaidon oppilaita Savonlinnasta, Tampereelta, Helsingistä ja Porista. He ovat osa yleisöä ja heidän tehtävänsä on kannustushuudoin yms. pitää oman hahmonsa puolta.

TV1 24.8. klo 21.05 - 22.20 Satusuomalainen: Suuri Suora Finaali
TV1 24.8. klo 22.20 - 22.50 Satusuomalainen: voittajahahmon esittelyohjelman uusinta

YLE ©2006