YLE

 

YLE A-Ö

Satusuomalainen
finalistiehdokkaat på svenska
etusivu
kaikki ehdokkaat palaute
äänestys toimituksen sivu
keskustelu kampanjakalenteri
Pirk Viivi ja Wagner Muumipeikko Uuno Turhapuro Rokka Väinämöinen Rölli Pikku Myy Satusuomalainen
Takaisin edelliselle sivulle

Satusuomalainen: Pikku Myy

”Pikku Myy on paras”, ” Pikku Myy on kärttyisä ja kiva ja hauska”, ”Kapinallinen, mutta kuitenkin rakastettava”, ”Sanavalmis totuuden puhuja”, ”Mun idoli!”, ”Ei asettaudu tytöille annettuun muottiin” jne. jne. jne. Ylistyssanat eivät faneilta lopu tätä pientä punatukkaista hahmoa kuvaillessa.

Jos tytöt ennen toivoivat olevansa prinsessoja, nyt he haluavat olla pikku Myyn kaltaisia. Varttuneemmatkin neitoset toivovat löytävänsä itsestään edes vähän kiukkuisuutta ja anarkistisuutta: ”Pikku Myy on kiltin osaansa alistuneen nuoren naisen suurin idoli. Kunpa osaisin olla edes pikkuisen niin kuin tuo Myy!” uusimaalainen nainen perustelee. Pikku Myy edustaa naisille usein unohtuneita asioita: tervettä itsekkyyttä ja rehellistä suoruutta. Myy peittoaa Sinkkuelämästä sinkkukulttuurin ikoniksi nousseen Carrienkin mennen tullen. Mutta ei Tove Janssonin pikku Myy levitä ainoastaan kiukkuamisen ja itsekkyyden filosofiaa. Hän on myös lojaali, rehellinen ja reilu. Pikku Myy elää rohkeasti ja kursailemattomasti.

Satusuomalaisen Pikku Myy –ohjelmassa fanit koto- ja ulkomaalla todistavat suosikkinsa puolesta. Pikku Myystä omasta näkökulmastaan ohjelmassa puhuvat myös unohtumaton ääni eli näyttelijä Elina Salo, joka on tulkinnut pientä ja pippurista hahmoa jo 60-luvulta saakka; muumeista väitöskirjaa viimeistelevä Sirke Happonen; korusuunnittelija Kirsti Doukas; kääntäjä ja profesori Mayumi Tomihara Japanista.

Ohjelmassa matkataan Japaniin ja tutustutaan Tokion sympaattiseen muumikauppaan nimeltä ”Peikko” sekä sen hoitajaan, pikku Myy –faniin nimeltä Keiko Tsukamoto. Ja sekin selviää, että kuinka monta prosenttia japanilaisista 30 – 40 vuotiaista naisista tuntee pikku Myyn… paljastettakoon, että tarpeeksi, jotta kansainvälisesti merkittävä kosmetiikkayritys halusi ehdottomasti kiinnittää pikku Myyn erääseen tehtävään...

Ohjelman on ohjannut Sari Möttönen.

Esittelyohjelma 20.7. TV1 klo 20.00
Uusinta 25.7. TV1 klo 23.10

YLE ©2006