YLE

 

YLE A-Ö

Satusuomalainen
finalistiehdokkaat på svenska
etusivu
kaikki ehdokkaat palaute
äänestys toimituksen sivu
keskustelu kampanjakalenteri
Satusuomalainen
Takaisin edelliselle sivulle

26.02.2006
Suuret kotimaiset sankarit

Kun lähdimme rakentamaan Satusuomalaista, olimme melko varmoja, että kyllähän ne suuret kotimaiset fiktiiviset sankarit, helposti löytyvät. Siis ne kahdeksan, joiden kesken lopullinen taisto kesällä käydään.

Että tietenkin suomalaiset äänestävät jatkoon Muumipeikon, Rokan, Väinämöisen, Uuno Turhapuron, Jukolan Juhanin ja Koskelan Jussin, Komisario Palmun sekä Pekka Puupään.

Mitä enemmän kävimme läpi ehdokkaita, sitä selkeämmäksi kävi, että olemme paljon monimuotoisemman jutun edessä kuin saatoimme kuvitellakaan. Mitäs jos Helena Rouhiala -fanit innostuvat? Tai Pirkin kannattajat? Tai Salkkareitten?? Entä Viivi ja Wagner! Heinähattu ja Vilttitossu! Niskavuoren Heta! Harjunpää, Vares, Raid ja Maria Kallio!

Myy voi hyvin peitota Muumipeikon ja pikku-Eero liukas luikku isoveljensä Juhanin. Tai jospa suomalaiset rakastavatkin eniten Sinuhea? Uppo-Nallea? Tiinaa? Simpauttajaa? Jäniksen vuoden Vatasta?

Suomalaisen sielun arvoitus

Hoksasimme, että jokaisella on oikeastaan monta syytä valita suosikkinsa. Ikävaihe, josta löytyvät painavimmat syyt, ratkaisee sitten ihmisen valinnan äänestyksessä. Onko tärkein hahmo lapsuuden sankari, nuoruuden turvaikoni vai samaistumiskohde nykyhetkessä? Muistuttaako valinta todellista vai toiveidemme minää? Vai olisiko Satusuomalainen suomalaisen ihmisen vähemmän mairitteleva perikuva? Selvitämme siis oikeastaan suomalaisen sielun arvoitusta, etsimme meidän yhteistä minäkuvaamme.

Joka tapauksessa emme enää ollenkaan tiedä, kenestä kesällä nähtävät kahdeksan esittelyohjelmaa tehdään - saati, että tietäisimme, kuka äänestetään elokuussa suosikiksi. Ja se on vaan kivaa, koska jännitysmomentti on todella suuri!

Voittajaahan tässä kisassa ei urheilutermein ole: kaikki voittavat, mutta vain yksi on suosituin. Äänestä siis ja perustele valintasi. Tällä sivulla julkaistaan nimettöminä otteita perusteluista sekä kerrotaan, ketkä ehdokaslistan ulkopuolelta ovat saaneet ääniä.

Terveisin,

Satusuomalaisen toimitusryhmä

YLE ©2006