YLE

 

YLE A-Ö

Satusuomalainen
finalistiehdokkaat på svenska
etusivu
kaikki ehdokkaat palaute
äänestys toimituksen sivu
keskustelu kampanjakalenteri
>>>Satusuomalainen-kilpailu nuorille (pdf)
>>>Lataa kilpailukaavake (pdf) Pirk Viivi ja Wagner Muumipeikko Uuno Turhapuro Rokka Väinämöinen Rölli Pikku Myy Satusuomalainen
Takaisin edelliselle sivulle

>>>Tunteella - Ketä on äänestetty ja miksi?
>>>Lue yleisimmät kysymykset Satusuomalaisesta

Meiltä & teiltä -sivulla seurataan Satusuomalaisen kulkua, vastataan kysymyksiin ja esitetään niitä. Tasaisin väliajoin kerrotaan myös, kuinka äänestys on sujunut ja ketkä pitävät kärkipaikkaa.

28.03.2006
ENSIMMÄINEN ÄÄNESTYS RATKESI

Muumipeikko, Pikku Myy, Pirk, Rokka, Rölli, Uuno Turhapuro, pariskunta Viivi ja Wagner sekä Väinämöinen jatkavat matkaansa Satusuomalaisen kesällä käytävälle toiselle kierrokselle. Annetaan kunnon aplodit ja fanfaarit finalisteille ja äänestäjille!

Satusuomalainen-äänestystä käytiin tunteella. Toivotte olevanne yhtä vapaita kuin Rölli ja Uuno, anarkistisia kuin pikku Myy, rohkeita kuin Rokka tai suvaitsevaisia ja rakastuneita kuin Viivi ja Wagner. Kaipaatte Väinämöistä siirtämään vuoria maailmaan, jossa Muumipeikko ei voisi turvassa seikkailla. Muutoksenhalusta kertoo kai sekin, että Pirk näyttää varteenotettavalta päämieheltä siinä missä todelliset vastineensakin.

Katso, miksi juuri nämä kahdeksan hahmoa äänestettiin jatkoon.

Hyytävän jännittävä äänestys

Muumipeikko, Pikku Myy, Pirk, Rokka, Rölli, Uuno Turhapuro, Viivi ja Wagner sekä Väinämöinen keräsivät yhteensä 45,9 prosenttia annetuista äänistä. Suosituin hahmo sai 8,8 prosenttia äänistä.

Tilanne pysyi hyytävän jännittävänä aina sunnuntai-iltaan saakka, sillä komisario Palmu, Konsta Pylkkänen, Kössi Kenguru, Pekka Puupää ja Uppo-Nalle olivat kaikki enintään prosenttiyksikön päässä viimeisestä jatkopaikasta.

Äänestettiin sitä muitakin

Maaliskuun aikana ääniä sai 442 eri hahmoa. Paitsi tunnetta, äänestyksessä on käytetty siis myös mielikuvitusta: ehdokaslistan ulkopuolelta äänestitte 393 tunnistettavaa fiktiohahmoa, ja jokainen heistä on maininnan arvoinen.

Parhaiten Omista ehdokkaista sijoittui Pelle Hermanni, joka ylsi sijalle 22. Kahdenkymmenenviiden parhaan joukkoon äänestettiin jo mainittujen lisäksi Elmo, Heinähattu ja Vilttitossu, Koskelan Jussi, Max Payne, Mestaritonttu, Niskavuoren Heta, Pulkkinen, Raid, Sinuhe, Tiina sekä Vatanen.

Suuri kahvipöytäkeskustelu jatkuu

Ensimmäinen äänestyskierros on tällä erää päättynyt, mutta suuri kahvipöytäkeskustelu jatkuu. Kesällä äänestetään sitten uudestaan. Lisätietoa ohjelman tulevaisuudesta löydät Kampanjakalenterista.

Satusuomalaisen finalistien omat esittelyohjelmat alkavat juhannustorstaina 22.6.

YLE ©2006