Ohjaaja, Marjut Komulainen, kertoo Siamin tytöistä:
Sain idean Siamin tyttöihin luettuani lehtileikkeen, jossa nuori tyttö kertoi valheella ja petoksella vieneensä parhaan ystävänsä poikaystävän. Minua kiinnosti rakkauden ja ystävyyden välillä tehty valinta. En kuitenkaan halunnut lähteä tekemään mitään tavallista arkidraamaan, joten idea jäi muhimaan. Kun larppi tuli muotiin, innostuin liveroolipelimaailmasta. Seurasin joitakin larppipelejä, ja keksin yhdistää lehtileike-tarinan

 
ja liveroolipelin.Siamin tytöissä kulkee päällekkäin kaksi tasoa: todellinen elämä ja roolipelimaailma.Siamin tytöissä päähenkilöt Ulla ja Maaret ovat kuin siamilaiset kaksoset: aina yhdessä. Kun he molemmat rakastuvat samaan poikaan, uuteen pelaajaan Jonneen, joutuu ystävyys koetukselle. Roolipelihahmojen kautta nuoret voivat osoittaa tunteita, joita todellisessa elämässä eivät kehtaa tai uskalla näyttää. Roolipelistä tulee väline osoittaa rakkautta, tavoitella saavuttamatonta, jopa pettää...

 

Kirjoittaessani Siamin tyttöjä oli Balkanilla Jugoslavian sota. Näin uutisissa, miten nuoruuteni matkakohdetta, Zadarin kaupunkia pommitettiin. -Pelin valtakunta sai nimekseen Zadaria. Päätin, että peli kertoo sodasta ja rauhasta. Pelimaailman hyvä kuningas Radomir sai nimensä zadarialaisen pojan mukaan, johon olin 17-vuotiaana ollut ihastunut. Nimi Radomir tarkoittaa "haluan rauhaa". Oikeassa elämässä Radomir on pelinjohtaja Rauli, Ullan paras kaveri, joka on päättänyt kieltäytyä armeijasta totaalisesti.

Kunnon fantasiatarussa pitää tietysti olla kyse hyvän ja pahan taistelusta. Velho Idarta, kuninkaan neuvonantaja, syntyi hyvän kuninkaan vastavoimaksi. Haltiat taas edustavat kaiken ihanan ja hyvän ruumiillistumaa. Muut hahmot tulivat vanhasta Suomi-tarustosta, eivät niinkään Tolkienin fantasiamaailmasta.

Kaikkina avustajina käytettiin roolipelaajia. Ja he olivatkin avustajina aivan ihanteellisia, sillä he ovat peleissään tottuneet ilmaisemaan itseään. Koska Siamin tytöt kertoo ystävysjoukosta, oli tärkeää, että näyttelijät oikeastikin ystävystyisivät keskenään. Teetin näyttelijöille paljon improvisaatioharjoituksia, koska halusin heidän oppivan kuuntelemaan toisiaan ja itseään. -Halusin roolihahmoista mahdollisimman tosia. Näyttelijöiden ystävyys ja hyvä yhteishenki todella näkyy sarjassa. Kivointa Siamin tytöissä oli työskentely nuorten kanssa!