Mitä on tapahtunut...

Velhon kehoituksesta herttua Kaune kosii Soima Sorikontytärtä.
Zadariaan saapuu muukalainen, joka antaa Kaunelle miekkansa ja haastaa tämän kaksintaisteluun. Kuningattaren sisar, Untua Usvamieli, menee estämään taistelun. Muukalainen vetää hupun kasvojensa edestä ja paljastuu Jonneksi. Jonne esittelee itsensä seikkailija Javelot`na.

Jonnen hahmo tekee vaikutuksen Maaretiin ja Ullaan, jotka haluaisivat hänet mukaan peliin. Rauli ei ole kovin suostuvainen, mutta myöntyy ottamaan Jonnen mukaan yhden päivän koeajalle.
Javelot kertoo kuningas Radomirille Kensti-keijulta kuulemansa salaisuuden: kuningatar on kuusitoista vuotta sitten synnyttänyt jälkeläisen, jonka on kätkenyt, koska on pelännyt, että lapselle muuten tapahtuisi jotain pahaa. Kuningas uhkaa vangituttaa kuningattaren, ellei tämä paljasta heidän lapsensa olinpaikkaa. Kuningatar pyytää kuningasta luottamaan vielä itseensä. Hän varoittaa, että velho ehkä haluaa tuhota ihmisten ja haltioiden välisen liiton. Mutta kuningas ei luota häneen enää.
Kuningattarelle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin lähteä Zadariasta. Peikko Peneksen hän jättää Zadariaan muistuttaen tätä valasta suojella hänen jälkeläisiään kun häntä ei enää ole. Haltioiden lähdettyä ihmisten ja haltioiden liiton merkkinä yhdistynyt piilipuulippu repeää kahtia. Haltiakuningatar kuolee suruunsa Haltiavuorelle, piilipuun juurelle.


 
 
Rauli käy "Aseistakieltäytyjäliitossa" tapaamassa lakimiestä, joka kehottaa Raulia miettimään tarkkaan mitkä ovat hänen motiivinsa totaalikieltäytymiselle ja kestääkö hän vankeustuomion.
Illalla pelaajat kokoontuvat Maaretin luo. Maaret on pyytänyt myös Jonnen. Rauli huomaa, että Ulla puhuu mieluummin Jonnen kanssa kuin kuuntelee häntä. Maaret ajaa muut pois sanoen, että on luvannut opettaa Jonnelle pelin sääntöjä muiden lähdettyä. Jonne ruinaa myös Ullaa jäämään, mutta Ulla lähtee samaa matkaa Raulin kanssa.