Mitä on tapahtunut...

Velho Idarta pakottaa noidan desinfioimaan linnaa, jotta zadarialaiset uskoisivat linnassa olevan tautia. Vartiomiehiä kokoontuu turvaamaan kruunajaisrauhaa. Soiman ja Kaunen kruunajaiset keskeyttää kuitenkin haltiaratsastaja, joka ilmestyy näyssä kruunajaiskansalle.
Haltiakuningattaren ääni puhuu zadarialaisille:
"Kuningas Radomirin ja haltiakuningatar Merytin jälkeläinen elää keskuudessanne. Tuleva hallitsija on se, joka ompelee piilipuulipun ehjäksi jälleen".

Kaune yrittää ommella lippua, mutta lippu repeää kahtia. Jokainen zadarialainen saa vuorollaan koittaa ommella lippua, mutta joka kerran lippu repeää. Usma ja Mare kävelevät kruunajaiskansan keskellä. Usma kuulee noidan sanovan hänelle omituisen lauseen: "Nehiis niittetokap tunim". Lause saa Usman näkemään pelottavan näyn. Hän ei muista näkyä herättyään, mutta menee lipun luo ja ryhtyy ompelemaan. Lippu nostetaan ylös, eikä se enää repeä. -Oikeat hallitsijat ovat löytyneet.
Javelot tulee kuningatar Maren eteen ja pyytää häneltä hänen sisarensa kättä. Pyyntö on yllätys Marelle, joka oli päättänyt tehdä vaikutuksen seikkailijaan. Peikko Penes, josta on tullut kuningattarien seuralainen murisee mustasukkaisena. Usma on suostumaisillaan kosintaan kun näkee taas näyn: Javelot kohottaa miekkansa, Mare huutaa tuskasta. Javelot ottaa Usman syliinsä ja suutelee häntä. Maaret ja Rauli katselevat sivusta. Maaret keskeyttää suutelemisen huutamalla, että hänen kätensä vääntyi.

 
 

Jonne tivaa Ullalta kuinka pitkälle hän voi heidän rakkauskohtauksissaan mennä. Ullan mielestä käsisuudelmia pidemmälle, että voi paremmin eläytyä…
Ulla menee Raulin kanssa Rauhanasemalle kuulemaan, mitä oikeudenkäynnissä tapahtuu. Jonne soittaa Ullalle. Rauli katselee Ullaa, joka puhuu Jonnelle puhelimeen: "Nähään ens pelissä".