Mitä on tapahtunut...

Usman ja Javelot`n kihlajaisjuhlassa Soima huomaa, että rakkaus voi yhdistää, mutta se voi myös erottaa. Usman ja Javelot`n suudellessa Mare hyväilee vaivihkaa Javelot`n hiuksia. Soima vihjailee molemmille kaksosille, miten vaikeaa on jakaa yhteinen sulhanen.


Kihlajaisjuhlan keskeyttävät mustan surman sanansaattajat, jotka jättävät hoviväelle mustan lipun. Velho Idarta ja Soima ovat järjestäneet mustat ratsastajat paikalle. He järjestävät linnan läheisyyteen myös kolme hiittä, jotka nostattavat Zadariassa pakokauhun. Velho vaatii, että zadarialaisille on jaettava aseita.

Hallitsijapari on vannonut olla koskematta aseisiin, mutta nyt Mare taipuu velhon vaatimukseen. Aseet jaetaan ja sotilaat asettuvat puolustamaan Zadariaa. Hiidet pääsevät kuitenkin pakoon. Hallitsijapari ottaa aseet haltuunsa.
Usma näkee näyssä hiisien lähestyvän ja Javelot`n surmaavan Maren. Zadarian neuvosto, johon hallitsijapari on nimittänyt jokaisen lajin edustajan, kutsuu noidan lopettamaan Usman näyt. Noita sanoo, että näyt loppuvat jos tytöt leikataan erilleen, mutta leikkaus johtaa Zadarian tuhoon. Usman tulee muistaa näkynsä. Usma muistaa pullon, jossa oli vihreää juomaa…
Jonne tulee aamulla suutelemaan Ullaa. Sekä Maaret että Rauli tajuavat toden ja pelin rajan rikotuksi. Ulla muuttaa Jonnen telttaan. Illalla teltassa Jonne yrittää kääriä Ullan hameita ylös, mutta Ulla estelee. Maaret seisoo teltan ulkopuolella ja kuuntelee. Maaret kuulee myös Soiman ja velhon suunnitelmat: jos Usman näyt paljastavat kuninkaan myrkyttäjän he alkavat kutsua häntä hullu-Usmaksi.
Rauli yrittää koota ihmisiä mielenosoitukseksi mukaan oikeudenkäyntiinsä. Oikeudenkäynti on kesken pelin ja ainoastaan Ulla suostuu mukaan. Raulille julistetaan totaalikieltäytymisestä 197 päivää ehdotonta vankeutta.
Maaret vihjailee Jonnelle ettei siedä Ullan pitävän kahta kundia lämpimänä yhtä aikaa…