Mitä on tapahtunut...

 

Noita suostuu leikkaamaan Maren ja Usman erilleen. Koska noita ei voi pelastaa kuin toisen käden, Usma luopuu kädestään sisarensa hyväksi. -Hänen oikea kätensä on sulhanen Javelot. Usma näkee näyssä kuningatar Merytin ojentavan hänelle piilipuun oksaa: "Haltiavuorella olevasta piilipuusta sinun tulee hakea oksa ja istuttaa se Zadariaan. Se on toivon viimeinen verso".

Koska tytöt eivät ole enää yhtä, tulee heistä vanhemmasta, Maresta, hallitsija. Tämä on yllätys Usmalle. Mare ottaa nimekseen Mare Mahtava ja ryhtyy aseistamaan Zadariaa. Usma on sairas leikkauksen jäljiltä, mutta Javelot ei osoita hänelle hellyyttä, eikä peikkoa saa hajun vuoksi päästää linnaan hänen seurakseen.
Ulla näkee Jonnella peliohjeen: "Sinä kiinnostut kuningatar Maresta", mutta Rauli vakuuttaa, ettei hän ole kirjoittanut mitään ohjeita.
Mare antaa Soimalle myrkkypullon, jonka Soima antaa Usmalle luullen siinä olevan lääkettä. Usma ehtii tunnistaa myrkyn ajoissa, ja Soima anoo armoa sanoen, että sai pullon noidalta. Noita ja häntä puolustamaan mennyt kääpiö Kumo Kerinpoika vangitaan. Kääpiö on kuitenkin ehtinyt kirjoittaa noidan hokeman omituisen lauseen hiekkaan, ja peikko lukee sen takaperin: "Minut pakotettiin siihen".
Usma pyrkii sisarensa puheille, mutta Mare Mahtavalla on kokous velhon ja Javelot`n kanssa, eikä hän halua puhua Usman kanssa. Hän sanoo kansan kutsuvan Usmaa hullu-Usmaksi.
Usma pakenee Zadariasta peikko, kääpiö ja keiju mukanaan ja noutaa Haltiavuorelta piilipuun oksan. Usma kuulee keijulta myrkyttäjän olleen Mare. Saattueen palatessa Zadariaan ollaan noitaa juuri viemässä roviolle ja Javelot miehineen on keiju-jahdissa. Ulla sanoo Maaretille kuulleensa että tämä aikoi myrkyttää hänet saadakseen hänet pois pelistä, mutta kuningatar Mare ei ymmärrä mistä Ulla puhuu. Mare suunnittelee häitään seikkailija Javelot`n kanssa.
Usma lähtee linnaa kohti, jolloin Mare juoksee hänen peräänsä tikarin kanssa. Peikko heittäytyy Usman eteen ja haavoittuu tikarin iskusta. Ulla lähtee itkien pois.
Kaisa ja Senja tulevat lohduttamaan Ullaa. Ulla sanoo Raulille, ettei tosissaan ollutkaan Jonneen rakastunut.
Kääpiö ja noita kuulevat, että lehvä on istutettu, heillä on jälleen toivoa. Kuningatar Usma tulee heidän luokseen, ja sanoo olevansa yhä yksi heistä, ja pyytää noitaa pelastamaan peikon hengen.
Ulla saattelee Raulia vankilaan. Muut pelaajat, paitsi Maaret ja Jonne, juoksevat heidän peräänsä: "Me emme unohda uskollista palvelijaamme, jota kuningatar Usma niin syvästi rakastaa". -Rakastaako hän? Ullan hymy näyttää kertovan, että ehkä rakastaakin…