|
KASVISSOSEKEITTO
2 litraa vettä
1 litra porkkanaa sentin paksuisina paloina
1 litra perunalohkoja
ripaus suolaa
ripaus sokeria tai nokare hunajaa
1 dl hienonnettua persiljaa
2 rkl ruokakermaa tai juustoraastetta
KASVISSOSEKEITON VALMISTUS
-pese ja kuori porkkanat ja perunat
-leikkaa perunat kahtia ja porkkanat sentin paloiksi
-pane kasvikset kattilaan ja kaada vesi päälle
-keitä kasviksia 30 - 40 minuuttia eli niin kauan, kunnes porkkanat ovat pehmeitä
-kaada keitinvesi talteen
-soseuta kasvikset survomalla, tehosekoittimella tai painamalla ne karkean siivilän läpi
-kaada 1 ½ litraa keitinlientä kasvissoseen päälle ja anna keiton kiehua pari minuuttia
-jos keitto on liian löysää, notkista sitä keitinliemellä
-mausta keitto suolalla, hunajalla tai ripauksella suolaa
KASVISSOSEKEITTOANNOS LAUTASELLE
-laita annos keittoa lautaselle
-koristele tuoreella persiljalla
|