BROILERISUIKALETIKUT

300 g maustamatonta broilerin rintafileetä

Mausteseos

2 rkl rypsiöljyä
1tl currya
1 rkl hunajaa
½ tl suolaa


BROILERISUIKALETIKKUJEN VALMISTAMINEN

-pane puiset tikut painon alle veteen kostumaan, sillä muuten ne palavat grillatessa
-katkaise paistinpannulla kypsennettävien vartaiden tikut sopivan mittaisiksi
-leikkaa broilerin rintalihas poikkisyyhyn kahden sentin mittaisiksi ja sentin paksuisiksi suikaleiksi
-sekoita mausteseos ja anna suikaleiden maustua pari tuntia
-työnnä suikaleet tikkuihin väljästi
-pese työvälineet ja kätesi


BROILERISUIKALETIKKUJEN PAISTAMINEN

-kuumenna liesi nelosteholla
-laita pannulle 10 tippaa öljyä
-asettele vartaat pannulle ja kääntele niitä minuutin välein, ettei hunajainen lihan pinta ruskistu liikaa
-laske tarvittaessa lieden lämpöä
-grillausaika on noin 5 minuuttia
-vartaat voit kypsentää myös grillissä tai muurinpohjapannulla


BROILERISUIKALEANNOKSEN KOKOAMINEN

-nosta vartaat lautaselle
-tarjoa lisukkeeksi perunamuusia tai kasvisriisiä sekä kesäistä salaattia