|
AVARUUSKALA
1 rkl rypsiöljyä
2 dl kaalia
2 dl porkkanaa
2 dl palsternakkaa
300 g siian tai kirjolohen fileetä
ripaus suolaa
currya
paprikaa
hunajaa
1 paistopussi
LOHKOPERUNAT LISUKKEEKSI
½ l perunalohkoja
2 tl rypsiöljyä
½ tl muskottia jauheena
ripaus suolaa
JUURESTEN ESIKYPSENNYS
- raasta kaali, porkkana ja palsternakka
- lorauta rypsiöljyä pannulle ja laita juuresraaste kypsymään
- mausta currylla, paprikalla ja hunajalla
KALAN VALMISTUS
-poista selkäfileestä ruodot, niitä on n. 30 kalan niskasta alkaen
-vatsaontelon ruodot ja evä saavat olla mukana
-leikkaa filee ruotojen välistä poikittain kahteen osaan, jotta se mahtuu paremmin paistopussiin
AVARUUSKALAN PAISTAMINEN
-sivele kalafileen päälle chilikastiketta
-levitä kasvikset paistopussiin ja nosta kalafilee kasvisten päälle
-sulje pussi ja leikkaa saksilla pieni reikä pussin kulmaan
-kypsennä kalaa uusissa 15-20 minuuttia vain100 asteen lämmössä, jotta kalan terveelliset omega-rasvahapot säilyvät
-käytä kalan paistamisessa sisälämpötilamittaria
-kun mittari näyttää 55 astetta, kala on kypsää
LOHKOPERUNAT LISUKKEEKSI
-pese perunat huolella ja leikkaa lohkoiksi kuorineen
-levitä perunalohkot pellille ja ripottele muskottia päälle
-ripottele rypsiöljyä perunoille
-kypsennä uunissa 200 asteessa 10 minuuttia
ANNOKSEN KOKOAMINEN
- nosta lautaselle sopiva annos kalaa ja juureksia
- laita lisukkeeksi paistettuja perunalohkoja
|