|
LIHAMAKAROONILAATIKKO
Lihamakaronilaatikko
1 l vettä
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
½ l makaronia
Liha-kasvisseos
1 rkl rypsiöljyä
250 g jauhelihaa
2 dl sipulisilppua
½ tl mustapippuria
ripaus suolaa
Munamassa
2 munaa
1 l maitoa
muskottipähkinää
paprikaa
Vuokien voiteluun
1 rkl rypsiöljyä
LIHAMAKARONILAATIKON VALMISTUS
Makaronien keitto
-kiehauta vesi ja sekoita veteen öljy, suola ja makaronit
-sekoita, kunnes vesi alkaa kiehua uudelleen
-keitä makaroneja hiljalleen 15 minuuttia
Liha-sipuli-seoksen valmistus
-kuumenna pannu ja öljy
-kypsennä jauhelihaa pannulla viitisen minuuttia
-sekoita sipulisilppu jauhelihan joukkoon ja jatka kypsentämistä pari minuuttia
-mausta paistos mustapippurilla
Munamassan valmistus
-vispaa munat, lisää mausteet ja sekoita maito munien kanssa
LAATIKKOAINEKSET VUOKAAN
-voitele uunivuoat
-sekoita lihaseos ja munamaito makaroni-vesiseokseen
-nostele massa voideltuihin uunivuokiin
-paista laatikkoa 180 asteessa 1 tunti
-ylimääräisen kypsän, jäähtyneen makaronilaatikon voit myös pakastaa
RUOKA-ANNOKSEN KOKOAMINEN
- nosta laatikkoa sopiva määrä lautaselle
- laita vähän puolukkasurvosta (mieluummin kuin ketsuppia)
|