LAKTOOSITTOMAT PULLAT

1/4 l vettä
1/8 hiiva
1/2 tl kardemummaa
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
n. 1/2 kg vehnäjauhoja
1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä

muna pullien voiteluun
1 dl marmeladia


PULLATAIKINAN VALMISTUS

-murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen
-vatkaa muna kunnolla rikki,
kaada puolet munasta taikinanesteeseen,
käytä loppu pullien voiteluun
-alusta löysähkö taikina
-vaivaa taikinaa viitisen minuuttia,
niin sitä on helppo käsitellä nostatuksen jälkeen
-lisää öljy taikinaan loppuvaivaamisen aikana
-anna taikinan nousta liinan alla lähes kaksinkertaiseksi


PULLIEN LEIPOMINEN

-leivo taikina pötköksi
-jaa pötkö kananmunan kokoisiksi paloiksi
ja pyörittele niistä kiinteäpintaisia pullia
-nosta pullat leivinpaperin päälle uunipellille
-anna pullien nousta liinan alla
lämpimässä paikassa 10 – 15 minuuttia
-lämmitä uuni 200 asteeseen
-voitele pullat munalla
-painele pullien pintaan peukalolla reilu kolo
-laita koloon teelusikallinen marmeladia
-osan pullista voit koristella raesokerilla


PULLIEN PAISTAMINEN

-voitele pullat ja ripottele pinnalle hienoa sokeria
-paista pullia 210 asteessa 10 – 15 minuuttia.


ANNOKSEN VALMISTUS

-tarjoa pullat mehun tai maidon kanssa