KUHAKEITTO

kaksi puolen kilon
painoista kuhaa

Kalaliemi
kuhien päät ja nahat
1 l vettä
5 valkopippuria
5 maustepippuria
pala laakerinlehteä
1 dl porkkanapaloja
1 dl sipuliviipaleita


KEITÄ PERKEISTÄ KALALIEMI

-laita kalan päät, ruodot ja nahat veteen kiehumaan
-kun liemi kiehahtaa, ota pois vaahto pinnalta
-murskaa pippurit lihanuijalla talouspaperin välissä ja laita kalaliemen joukkoon
-anna liemen kiehua hiljalleen 30 minuuttia
-anna liemen jäähtyä 30 minuuttia, jolloin ruodoista irtoaa vielä makua
-siivilöi liemi


KEITÄ KUHAKEITTO

½ l perunaa sentin kuutioina
1 l kalalientä
kuhan fileet
1 dl sipuliviipaleita
1 dl purjoa kahden millin suikaleina
1 dl porkkanaa millin suikaleina
1 dl sellerin vartta millin suikaleina
1 rkl tillinlehtiä
suolaa
persiljaa


-kuori ja leikkaa kasvikset
-laita perunat ja kasvikset kattilaan,
kaada kalaliemi päälle ja keitä 10 minuuttia
-irrota ruodot kuhafileestä ja paloittele se
-lisää keittoon kuhapalat
-jatka keittämistä noin 10 minuuttia
eli kunnes perunat ovat pehmeitä
-mausta keitto suolalla, tillillä ja persiljalla


ANNOKSET VALMIIKSI LAUTASELLE

-kauho sopiva määrä keittoa lautaselle ja tarjoile ruisleivän kera