|
KUHAKEITTO
kaksi puolen kilon painoista kuhaa
Kalaliemi
kuhien päät ja nahat
1 l vettä
5 valkopippuria
5 maustepippuria
pala laakerinlehteä
1 dl porkkanapaloja
1 dl sipuliviipaleita
KEITÄ PERKEISTÄ KALALIEMI
-laita kalan päät, ruodot ja nahat veteen kiehumaan
-kun liemi kiehahtaa, ota pois vaahto pinnalta
-murskaa pippurit lihanuijalla talouspaperin välissä ja laita kalaliemen joukkoon
-anna liemen kiehua hiljalleen 30 minuuttia
-anna liemen jäähtyä 30 minuuttia, jolloin ruodoista irtoaa vielä makua
-siivilöi liemi
KEITÄ KUHAKEITTO
½ l perunaa sentin kuutioina
1 l kalalientä
kuhan fileet
1 dl sipuliviipaleita
1 dl purjoa kahden millin suikaleina
1 dl porkkanaa millin suikaleina
1 dl sellerin vartta millin suikaleina
1 rkl tillinlehtiä
suolaa
persiljaa
-kuori ja leikkaa kasvikset
-laita perunat ja kasvikset kattilaan, kaada kalaliemi päälle ja keitä 10 minuuttia
-irrota ruodot kuhafileestä ja paloittele se
-lisää keittoon kuhapalat
-jatka keittämistä noin 10 minuuttia eli kunnes perunat ovat pehmeitä
-mausta keitto suolalla, tillillä ja persiljalla
ANNOKSET VALMIIKSI LAUTASELLE
-kauho sopiva määrä keittoa lautaselle ja tarjoile ruisleivän kera
|