|
KINKKURULLATAIKINAN TEKEMINEN
3 munaa
2 dl maitoa
¼ dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
2 ½ dl jauhoja
4 dl maitoa
-vispaa munat ja sekoita munien kanssa 2 dl maitoa, öljy, suola ja jauhot tasaiseksi taikinaksi
-vispaa loppu maito taikinaan
-levitä reunalliselle uunipellille leivinpaperi niin, että paperin reunat nousevat pari senttiä pellin reunoja vasten
-sipaise tilkka öljyä paperille ja levitä taikina tasaisesti paperille
-kypsennä taikinaa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia
-kumoa taikina leivinpaperille
KINKKURULLAN TÄYTTEEN TEKEMINEN
2 rkl rypsiöljyä
2 dl porkkanaraastetta
100 g siitake- tai muita sieniä hienonnettuna
2 dl purjoa millin paksuisina suikaleina
1 dl sipulisilppua
200 g kinkkua kahden millin suikaleina
suolaa ja pippuria
2 rkl ketsuppia
150 g leipäjuustoa puolen sentin kuutioina
-kuumenna öljy laakealla pannulla
-kypsennä kasviksia ja sieniä pannulla viitisen minuuttia
-lisää kinkkusuikaleet ja parin minuutin kuluttua ketsuppi ja mausteet
-sekoita leipäjuusto kuutioina kuumaan täytteeseen
-levitä täyte pohjalle
-käännä pohja tiukalle rullalle, nosta leikkuulaudalle ja viipaloi kinkkurulla tarjolle
ANNOKSET LAUTASELLE
- leikkaa mieleisesi kokoinen pala kinkkurullasta
- tarjoa rullan kanssa raikasta salaattia
|