|
JAUHELIHAPIHVIT
400 g naudanjauhelihaa
öljyä paistamiseen
ripaus suolaa
JAUHELIHAPIHVITAIKINAN TEKEMINEN
-vaivaa jauhelihasta kiinteä taikina
-kostuta kädet ja leikkuulauta vedellä
-leivo taikinasta 15 senttiä pitkä pötkö
-jaa taikina neljään osaan ja pyörittele paloista tiiviitä palloja
-painele pallot litteiksi, puolen sentin paksuisiksi pihveiksi muovin välissä sileällä lihanuijalla tai kattilan pohjan avulla
JAUHELIHAPIHVIEN PAISTAMINEN
-sipaise pihveille öljyä
-käännä liesi neloselle ja kuumenna paistinpannu
-levitä pannulle muutama tippa öljyä
-nosta pihvit pannulle ja liikuttele hetken aikaa, jottei pihvi tartu pannuun kiinni
-toista sama aina kääntämisen jälkeen
-paista pihvejä kuumalla pannulla kaksi minuuttia
-kääntele pihvejä 2–3 kertaa, jottei mehuste pääse pintaan
-suolaa pihvit
HUNAJOIDUT KASVIKSET LISUKKEEKSI
2 rkl rypsiöljyä
250 g pakastekasviksia
ripaus chili- tai mustapippuria
ripaus suolaa
2 tl hunajaa
-sulata kasvikset
-käännä liesi neloselle, kuumenna öljy pannulla
-laita kasvikset ja chili kuumalle pannulle
-sekoittele pari minuuttia ja lisää hunaja
-jatka paistamista, kunnes kasvikset hieman ruskistuvat eli hunaja karamellisoituu
|