PORKKANA-OMENARAASTE

1 – 2 porkkanaa
hapan omena
2 tl sitruunamehua tai
1 dl appelsiinikuutioita

ruisleipäviipaleita
perunamuusia
basilikaa


PORKKANA-OMENARAASTEEN VALMISTAMINEN

-pese porkkanat ja hedelmät
-raasta porkkana ohueksi lastuksi
-raasta kotimainen omena kuorineen karkealla teräpinnalla
-purista sitruunasta heti mehua omenaraasteen päälle, jotta omena pysyy vaaleana ja raikkaana
-painele sekoitettu raaste kannelliseen astiaan


PORKKANA-OMENARAASTEELLA PÄÄLLYSTETYT RUISLEIVÄT

-levitä ruisleipäviipaleelle ohut kerros kylmää notkistettua perunamuusia
-laita raastetta muusin päälle ja koristele leipä yrtillä
-lisää tilkka kylmäpuristettua rypsiöljyä, jos tarvitset lisää energiaa