LAKTOOSITTOMAT PERUNARIESKAT

3 dl perunasosetta
2–3 dl ohrajauhoja


PERUNARIESKATAIKINAN TEKEMINEN

-jäähdytä perunasose
-sekoita soseeseen ohrajauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan
-leivo taikinasta munan kokoisia palloja
-taputtele jauhotetulla leivinpöydällä palloista noin puolen sentin paksuisia rieskoja


PERUNARIESKOJEN PAISTAMINEN

-pane uunipelti 240-asteiseen uuniin kuumenemaan kahdeksi minuutiksi, jotta rieskat paistuvat rapeapohjaisiksi
-pistele rieskan pintaan haarukalla muutaman kerran ja pari kertaa taikinan läpi
-nosta kuuma pelti kuivilla pannulapuilla lieden päälle ja nostele rieskat uunipellille
-paistoaika on rieskan paksuuden mukaan 5–10 minuuttia


KEVENNETTY MUNAVOI

1 dl hakattua kypsää munaa
1 dl raejuustoa
1 dl voita tai muuta levitettä

-vaivaa rasva pehmeäksi ja sekoita munahakkelus ja raejuusto rasvaan


PERUNARIESKA TARJOLLE

-levitä rieskan päälle kevennettyä munavoita
-perinteisesti kuumalle rieskalle sipaistaan hiven voita ja makupala on valmis