PERUNALEIVITETYT AHVENFILEET

4 ahvenfileetä
suolaa
mustapippuria
rypsiöljyä

Leivittämiseen

vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 1/2 dl raakaa perunaraastetta
ripaus suolaa


ALKUVALMISTELUT

-poista ahvenfileistä ruodot
-riko munat ja vatkaa kunnolla
-kuori ja raasta perunat hienoksi raasteeksi
-purista liika vesi pois raasteesta ja sekoita raaste munan kanssa


AHVENFILEIDEN PAISTAMINEN

-mausta fileet suolalla ja pippurilla
-käännä liesi neloselle ja kuumenna pannu
-pyörittele fileet jauhoissa ja peruna-munamassassa
-kaada pannulle ruokalusikallinen öljyä ja nosta kalafileet pannulle
-paista fileitä minuutti tai kaksi, ja käännä ne ympäri
-käännä lieden teho kakkoselle
-paista fileet kauniin ruskeiksi ja rapeiksi