HEDELMÄPANNARI

2 munaa
½ l maitoa
2 dl ohrajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
1 iso hapan omena tai kaksi pientä
1 dl puolukkaa
1 rkl voita vuoan voiteluun
1 rkl sokeria
ripaus kanelia pannarin pinnalle


HEDELMÄPANNARITAIKINAN VALMISTUS

-vispaa munat ja kaada sekaan puolet maidosta
-sekoita vispilällä jauhot munamaitoseokseen
-lisää loppu maito, sokeri ja suola taikinapohjaan kunnolla sekoittaen
-anna taikinan turvota ainakin 30 minuuttia


HEDELMÄPANNARIN PAISTAMISTA EDELTÄVÄT VALMISTELUT

-säädä uuni 210 asteeseen
-voitele 20 cm x 30 cm:n kokoinen uunivuoka
-kuori omenat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi
-kaada taikina vuokaan sentin paksuiseksi kerrokseksi
-levitä omenaraaste ja puolukat pannarin pinnalle


HEDELMÄPANNARIN PAISTAMINEN

-paista pannaria uunissa 20 - 30 minuuttia paksuudesta riippuen
-ripottele valmiin, kuuman pannarin pinnalle hiven sokeria ja kanelia