YLE YLE TV1 Uutiset Urheilu Ohjelmaopas Palaute
 
Suuret suomalaiset
Finalistit
100 Suurinta suomalaista
Tulosseuranta
Tiedotteet
Kampanjakalenteri
In english
Etusivu
Keskustele
Lähetä e-kortti
Palaute
Finalistit
Finalistit

Esittelydokumenttien esitysjärjestyksessä:

Arvo Ylppö
Urho Kekkonen
Mikael Agricola
Tarja Halonen
Aleksis Kivi
Risto Ryti
Elias Lönnrot
Adolf Ehrnrooth
Jean Sibelius
C.G.E. Mannerheim

Finalistit ja äänestysohjeet

PDF Lataa tulostettava pdf-tiedosto (605kt)

Finalisti Finalisti
Finalisti

FINALISTIT: 10 ENITEN ÄÄNIÄ SAANUTTA EHDOKASTA

Finaaliäänestyksessä katsojat ratkaisevat, kuka on suurista suomalaisista se kaikkein suurin. Kymmenen kevään äänestyksessä eniten ääniä saanutta ehdokasta on mukana finaalissa, joka alkaa 31.10. ja huipentuu 5.12. suoraan tv-lähetykseen, jossa voittaja ratkeaa reaaliaikaisen äänestyksen tuloksena.

Finalistit ovat Arvo Ylppö, Urho Kekkonen, Mikael Agricola, Tarja Halonen, Aleksis Kivi, Risto Ryti, Elias Lönnrot, Adolf Ehrnrooth, Jean Sibelius ja Carl Gustaf Emil Mannerheim.

Äänestyksen tueksi kustakin finalistista esitetään ehdokkaan elämää ja saavutuksia valottava tv-dokumentti. Dokumentissa finalistin puolestapuhujaksi valittu tunnettu nykypäivän henkilö perustelee, miksi juuri hänen suosikkinsa on kaikkien aikojen suurin suomalainen. Dokumentit esitetään arvotussa järjestyksessä. Esitysjärjestyksen mukainen numero on samalla ehdokkaan äänestysnumero.

Äänestyksen tärkeät päivämäärät Kampanjakalenterissa.

Katsojat äänestivät maaliskuussa joko itse valitsemaansa henkilöä tai asiantuntijaraadin 99 ehdokkaan listalta poimimaansa suosikkia. Kevään ehdokaslista löytyy täältä.

YLE ©2004