YLE Teema

 

  • Suosittelu lisätty!
  • You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.
Lauantain Kino

Frida (K15)

Julkaistu perjantaina 13.05.2011 0 kommenttia 204 suositusta

lauantai 4.6. klo 21.00

Kahdella Oscarilla palkittu elokuva meksikolaisen Frida Kahlon taiteesta, politiikasta ja myrskyisästä rakkauselämästä. Elokuvan ohjasi Julie Taymor vuonna 2002. Fridana nähdään Salma Hayek. Muuta tähtikaartia ovat Alfred Molina, Antonio Banderas, Geoffrey Rush, Ashley Judd ja Edward Norton.

Frida Kahlo (1907-54) oli meksikolainen taidemaalari, josta tuli modernin taiteen kansainvälinen sensaatio poliittisen, sosiaalisen ja taiteellisen vallankumouksen keskiössä. Julkinen Kahlo oli rohkea, poliittinen ja värikäs hahmo. Yksityiselämässä taitelija kärsi kivuista, sairauksista ja traagisen liikenneonnettomuuden seurauksista. Hänellä oli myrskyisä suhde taiteilija Diego Riveraan, jonka kanssa hän oli kahdesti naimisissa. Kahlolla oli suhde myös venäjältä karkotettuun vallankumoukselliseen Lev Trotskiin.

Meksikon alkuperäiskansojen taidetta, surrealismia ja symboliikkaa omaan elämäänsä omaperäisesti yhdistellyt Kahlo on noussut kuolemansa jälkeen 1900-luvun merkittävimpiin kuuluvaksi taiteilijaksi ja erityisesti feministien esikuvaksi.

Lisätietoa ohjelmasta

Frida, USA 2002. O: Julie Taymor. N: Salma Hayek. Alfred Molina, Antonio Banderas, Geoffrey Rush, Ashley Judd, Edward Norton. K15

Suosittele204 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Prêt-à-porter

Tähdillä lastattu komedia muotimaailman ympärillä pörräävistä ihmisistä. Ohjaus Robert Altman, mukana Pariisin muotiviikoilla mm. Julia Roberts, Tim Robbins, Marcello Mastroianni, Sophia Loren ja Kim Basinger.

Huuma (16)

Kathleen Turner on 1980-luvun femme fatale Lawrence Kasdanin eroottisessa trillerissä. Floridan kuumuudessa kohtalokkaaseen naiseen rakastuvaa lakimiestä esittää William Hurt.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook