YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!

Miten elämme vuonna 2020?

Julkaistu sunnuntaina 29.05.2011 0 kommenttia 189 suositusta

keskiviikko 27.2. klo 20.30

Ruotsalainen dokumenttisarja Miten elämme vuonna 2020? visioi nykyfaktojen pohjalta sitä, miltä elämämme tulee näyttämään vajaan kymmenen vuoden päästä. Oppaana toimii toimittaja Anders Nord, joka lähestyy asioita käytännönläheisesti ja kansantajuisesti.

Nykymenoa uhkaavia skenaarioita leijuu ilmassa, mutta uusia, mullistavia keksintöjä kehitellään myös.

Ajellaanko autoilla entiseen malliin ja miten jätteet kerätään? Viljelläänkö tulevaisuudessa Tukholman katoilla käypää ravintoa ja kasvatetaanko joulukinkku tulevaisuudessa laboratoriossa ilman lihaa? Ohjelmassa selviää sekin, että ravunkuorista saadulla raaka-aineella pystytään valmistamaan muovia.

Jaksot:

9.1. Energia
Tuleeko itse tuotetusta sähköstä kansanliike? Toimittaja Anders Nord ottaa selvää millaisin laittein aurinkoenergiaa voidaan ottaa talteen ja millaisia haasteita ihmiskunnalla on edessään.

16.1. Lentoliikenne
Pystytäänkö biopolttoaineen avulla tekemään lentämisestä ympäristöystävällisempää? Anders Nord tutustuu myös 850 matkustajalle suunniteltuun lentokoneeseen.

23.1. Muotoilu ja kulutus
Auttaako parempi muotoilu suuntaamaan kulutusta ympäristöystävällisempään suuntaan? Millaista on ekodesign ja miltä näyttää kahvinkeitin vuonna 2020?

30.1. Autoilu
Anders Nord tutustuu Volkswagenin uusiin autotyyppeihin sekä raideautoihin.

6.2. Kaupunki vai maaseutu?
Anders Nord käväisee Freiburgin kaupunginosassa, jossa on panostettu aurinkoenergiaan ja autoilu keskustassa kielletty. Onko Tukholman talojen katoilla viljelmiä vuonna 2020?

13.2. Jätehuolto
Japanilaisen Kamikatsun kylässä on 34 erilaista jätekeräysastiaa. Jätteiden hyötykäyttö raaka-aineiksi ja energiaksi lisääntyy. Muoviakin voi tehdä jo ravunkuorista ja herasta.

20.2. Ruoka
Anders Nord tutustuu Oslon yliopiston projektiin, jonka tarkoituksena on tuottaa lihaa ilman eläimiä.

27.2. Öljy
Kuinka öljy voidaan korvata tulevaisuudessa? Kasvien fotosynteesi on toistaiseksi nerokkain tapa hyödyntää aurinkoenergiaa, mutta pystyykö ihminen jäljittelemään sitä?

Suosittele189 Suosittelee

Lähetä linkki


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook