maanantaina 01.02.2010

Olen pyörinyt musiikkimaailmassa, myös muusikkona ihan levytyssopimuksella, ja nähnyt kun porukka vetää aivan kaikkea tavaraa sisuksiinsa... kräkistä fairiin.
Jotenkin tämä keskustelu on junnannut samanlaisena jo kaksikymmentä vuotta... intellektuellit nuoret , ja vähän vanhempikin osa väestöstä, tuovat aina ensimmäisenä esille kannabiksen luonnonmukaisuuden. Teille sanon että syökää kilo soraa, sekin on luonnonmukaista. Ja silti voi käydä huonosti.
Ja kyllä, olen itsekin käyttänyt kannabista.

Se ihminen, joka väittää ettei kannabiksen käytöllä ole minkäänlaista yhteyttä kovempiin aineisiin siirtymisellä, on joko puolueellinen tai omasta mielestä todellä "viileä" ja "streetsmart". Jälkimmäinen puolisko tapaa olla erittäin ärsyttävää sakkia.

Tässä vaiheessa joku yleensä vertaa alkoholia ja kannabista, ja sanoo että voihan alkoholikin olla reittinä vaikempaan arkeen. Ja sehän on täysin totta! Kysymys kuuluukin; Haluammeko lisää reittejä tuhota oma elämä myös ihan laillisesti?

Ja sitten kaikkien rakastamiin "oman elämän tilastoihin".
Musiikkimaailmassa pyörii kamaa... se on jo aika väsynyttä mainita, mutta tottahan se on. Olen ollut mukana suomiräpin aallossa alusta asti, ja olen huomannut että musiikkikategoriasta viis, pössyttelee ne humppamiehetkin. Kolme kappaletta kavereitani on pikkuhiljaa liukunut käyttämään kannabiksen jälkeen vakavampia aineita, ja tuhonnut omia ja muiden haaveita. En tiedä, olisiko näin käynyt ilman kannabista, muttei se ainakaan ole auttanut. Osa kavereistani hoitaa arkensa hyvin, ovat kouluttautuneet akateemisesti niinkuin minäkin ja silti käyttävät kannabista.

Itse en ymmärrä miksi kannabis pitäisi laillistaa. Pitäisikö Suomen antaa nuorisolle viesti että pössyttely on sittenkin ihan ookoo? Ei minun mielestä. Ihminen olla ihan yhtä luova, tai ihan yhtä vittumainen ilman sätkää. Yleensä näihin aineisiin paetaan kun arki harmittaa tai stressaa.

Olen pienen tytön isä nykyään, ja olen huomannut että useat hoosee kannabiksen puolesta marssijat ovat muuttuneet lapsen saannin myötä. Silloin kokonaiskuva yleensä kirkastuu.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä