tiistaina 02.02.2010

Juu myönnetään. 16 vuotiaasta asti on tullut alkoholin kanssa läträttyä ja hölmöiltyä, varsinkin silloin nuorena ja angstisena. 26-vuotiaana kaveri yllättäen laittoi kasvit kasvamaan ja taivutteli minutkin kokeilemaan. Kovasti aluksi vastustin koko ajatusta lähinnä koulusta saadun pelotteluvalistuksen ja touhun laittomuuden vuoksi. Päätin sitten kutenkin kokeilla, jotta voisin asiasta olla jotain mieltä ihan kokemuspohjalta.
No, hyvältähän se hamppu tuntui ja siitä lähtien on kasvit kasvaneet silloin tällöin myös omassa kaapissa.
Alkoholi ja varsinkin raju ryyppääminen ovat jääneet miltei tyystin pois kuvioista. Tämä on erittäin hyvä asia jo työssäjaksamisenkin kannalta (metsuri). Myös rahaa säästyy, kun baarikierrokset ja pussikaljakin jäävät nykyään ostamatta. Puhumattakaan siitä, että krapulapäivät ovat myöskin historiaa. (toki se kylmä keppana edelleen on makoisa saunajanon sammuttaja)
Itse kun en ole tupakkimiehiä, niin tykkään nautiskella hamppuni höyryttelemällä tai sitten syömällä. Eipä ole "blossittelu" näin keuhkoillekaan haitaksi.
Myönnän toki, että tässäkin asiassa, kuten kaikessa, on kohtuu tärkeää. Juuri se hampun krapulattomuus houkuttelee usein jopa päivittäiseen käyttöön, mutta jos elämässä on jotain sisältöä, niin harvallepa se ongelmia aiheuttaa päivittäisessäkään käytössä.
Meitä on moneen junaan. Toiset ovat vahvoja, eivätkä tarvitse päihteitä lainkaan. ikävä kyllä itse en lukeudu tähän sarjaan, vaan kaipaan välillä helpotusta karuun arkeen. Olen iloinen siitä, että olen löytänyt ainakin itselleni paljon sopivamman ja vähemmän epäterveellisen (jos lainkaan) päihteen alkoholi tilalle. En halua sitä kellekään tuputtaa, mutta olisin todella kiitollinen jos yhteiskunta ei leimaisi minua heikkouten takia rikolliseksi.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä