tiistaina 09.02.2010

Edellisessä kirjoituksessa viitattiin RASMUS hakkeeseen.
Goole haku > rasmus naiset < 91200 "osumaa".- Googlaa ja lue lisää.

Hakutuloksesta poimittu lainaus otsakkeesta Rasmus naiset ihmisoikeusliitto.

RASMUS-naisetDocument Actions
RASMUS-naiset -alaryhmä on perustettu kesällä 2003 vähemmistönaisiin kohdistuvan syrjinnän vähentämiseksi ja estämiseksi. Sen tavoitteena on mm.:

edistää vähemmistönaisten tasa-arvoa ja turvallisuutta heidän elämänkaarensa eri vaiheissa
edistää heidän täysipainoista osallistumistaan koulutukseen, työelämään ja yleensä yhteiskuntaan
tukea yhdenvertaisia suomen kielen oppimismahdollisuuksia kaikille naisille ikään tai maahantuloperusteisiin katsomatta
lisätä monikulttuurista ymmärrystä ja keskinäistä kunnioitusta
vähentää vieraan kohtaamiseen liittyvää pelkoa.
Vuoden 2003 aikana RASMUS-naiset kokoontuivat viisi kertaa. Kokoukset pidettiin Kansainvälisessä Kulttuurikeskus Caisassa. Kokouksiin on osallistunut aktiivisesti noin kummenen henkilöä ja lisäksi sähköinen tiedonvaihto on ollut vilkasta.

RASMUS-naiset järjesti 18.10.2003 Fenix - Mahdollisuuksien Talossa, Helsingissä seminaarin Erilaisuus - samanarvoisuus: naiset syrjinnän ja rasismin kohteena. Seminaariin osallistui 85 henkilöä, joista monet kuuluivat johonkin vähemmistönaisten ryhmään. Osallistuja seminaariin tuli myös Tampereelta ja Turusta.

******************
PS. Kukahan rahoittaa toimintaa?

Toiminta työllistää varmastikin suuren määrän ihmisiä joka lisää varmastikin maahanmuuttajakustannuksia. Tarvitaan tulkkeja, kääntäjiä, asiakirjojen laatijoita jne.

Päivän kysymys 1. Onkohan joillakin oma lehmä ojassa ?
Päivän kysymys 2. Mihinkä tutkimuksiin ja tilastoihin perustuvat tiedot väkivallasta, rasismista, naisiin kohdistuvasta väkivallasta?

Onko tutkimuksissa käytetty vuoden 1998 surullisen kuuluisaa UTH ( Usko toivo hakkaus) tutkimusta Minna Piispa Oikeuspoliittinen tutkimuslaitoa.
4500 lähetetyn kirjekyselyyn vastausten perusteella päädyttiin, että 90.000 naista joutuu vuosittain puolisonsa pahoinpitelemäksi.
Kerroin oli päätähuimaava 20 kertainen?

Profeministit ja White Ribbon panivat vieläkin paremmaksi -joka vuosi Suomessa 285.000 naista joutuu puolisonsa pahoinpitelemäksi.

Image lehti 7/ 2007 syyskuu pani vieläkin paremmaksi.
Lainaus sivulta 43.

- Nykyinen avio- tai avomies on pahoinpidellyt, tai uhannut pahoinpitelevänsä liki joka noin viidettä liitossa olevaa naista. Tämä tarkoitti vuonna 2005 noin 250.000 naista.

Entinen tai avio- tai avopuoliso on pahoinpidellyt, tai uhannut pahoinpitelevänsä liki joka toista joskus liitossa ollutta naista. Tämä tarkoitti vuonna 2005 noin 330.000 naista.
Lukuihin sisältyy myös seksuaalinen väkivalta.

Pikaisesti laskien vuonna 2005 olisi joko nykyisen tai entisen puolison pahoinpitelemäksi joutunut yhteensä 580.000 naista. Lukuhan on puolet kaikista yli 15- vuotiaista suomalaisista naisista?

Artikkelin haastateltavina olivat Jari Hautamäki ( lyömätön linja Espoo), projektipäällikkö Pirjo Pehkonen Naisten liitosta. Pääsihteeri Leena Ruusuvuori Naisjärjestöjen keskusliitosta, toimitusjohtaja Ritva Karinsalo Ensi ja turvakotien liitto. Erikoissuunnittelija Minna Piispa oikeusministeriöstä ja ylitarkastaja Helena Evalds sosiaali ja terveysministeriöstä.

Lisätietoja naistenlinja ja lyömätön linja.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä