maanantaina 15.02.2010

Ohjelma on nyt oikealla asialla (ainahan se on). Kaivakaa edelleenkin tätä lääkeasiaa. Ihmettelen:
a) lääkäreiden innokkuutta piirasta särkylääkeresepti aina vastaanottotilanteessa. Pyytämättä ja yllättäen ja se sitten siitä. Kun kyseessä on henkilö joka ei pyytele särkylääkkeitä, joka niitä tarvitessaan ostaa apteekista ohimenevästi 10 kappaleen pakkauksen
b) tuon lääkeriippuvuuden ohella vakava seuras medikalisoinnista on lääkkeiden sivuvaikutukset. Itselläni tuore vakava esimerkki, asia josta tulen puhumaan loppuelämäni. Olen syönyt verenpainelääkkeitä 90-luvulta saakka ja syyskuussa lääkäri yllättäen kirjoitti diureettireseptin oheen. Nautin Diurex-nimistä lääkettä runsaan kolme kuukautta. Raajojeni lihakset olivat jatkuvasti kipeänä ja nivelet jäykkinä. Olin kovasti huolissani että onko minulle kehitty nyt joku lihasrappeumasairaus. Pohdin tilannetta ja tutkailin lääkkeitteni tuoteselostetta. Päädyin diureettiin. Kävin lääkärissä ja kerroin että haluan diureetin pois, mutta kolmen päivän paussi oli aiheuttanut huimausta. Lääkäri kirjoitti uuden Cozaar-nimisen lääkkeen. pari viikkoa on kulunut ja lihaskivut ovat kadonneet.
Olen kovasti huolissani näistä sivuvaikutuksista, näistä ei puhuta. Ajatelkaa, vanhemmat ihmiset köpöttelevät lääkkeitten takia. Minusta lääkäreiden pitäisi uutta lääkettä määrätessään puhua asiakkaalle mahdollisista sivuvaikutuksista ja kirjoittaa ensin tutusmispakkaus eikä ostattaa isoja satseja.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä