You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.

tiistaina 02.03.2010

"Kansainvälisen kotikatsomon huikea draama Syytettynä Jumala (God on Trial) sijoittuu yhteen historian äärimmäisistä tilanteista, mutta sen voi ajatella kuvaavan myös nykyaikaa, jossa terrori-iskuja ja sotia perustellaan Jumalan tahdolla."

Terrori-iskuja on perusteltu Jumalan tahdolla kai vain lähinnä eräissä Islamilaisissa liikkeissä, ja niissäkin uskonnollisen perustelun rooli terrori-iskuihin johtavasta päätösketjusta on osin epäselvä. Yli 99,9 prosenttia Islamilaisistakaan ei koskaan tee terrori-iskuja, ja terroristi-iskut rajoittuvat tiettyihin ääriliikkeisiin, joissa uskonnon rooli on lopulta aika vähinen

Terrori-iskut ovat joka tapauksessa yleensä nuorten miesten tekemiä. Kuten Suomessakin 2000-luvulla olleet terrori-iskut ovat olleet. Olivathan Kauhajoen ja Jokelan koulusurmat molemmat nimenomaan nuoren miehen kädenjälkeä. Sinänsä kiinnostavaa on, että molemmat koulusurmaajat olivat ateisteja. Jokelan koulusurman perusteluissaan murhat tehnyt kertoi perusteena murhille olevan mm. elämän tarkoituksettomuus, ja se että surmaaja piti itseään oman elämänsä hallitsijana sen sijaan, että olisi katsonut ketään olevan hänen itsensä yläpuolella:

"Life is just a meaningless coincidence… result of long process of evolution and many several factors, causes and effects. However, life is also something that an individual wants and determines it to be. And I’m the dictator and god of my own life. And me, I have chosen my way. I am prepared to fight and die for my cause. I, as a natural selector, will eliminate all who I see unfit, disgraces of human race and failures of natural selection."
http://oddculture.com/2007/11/07/the-pekka-eric-auvinen-manifesto/

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä